Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de ban van 2019 #2

op 27 december 2019 door

Het jaar 2019 loopt bijna ten einde: tijd voor een terugblik. Het was een fantastisch boekenjaar voor het Scifi en Fantasy genre, waaruit vele mooie artikelen volgden. In de loop van 2019 werd de Scifi en Fantasy club omgezet naar een gezellig Scifi en Fantasy café en kom je ons als VIP-leden tegen over heel Hebban. Met veel plezier werkten we het afgelopen jaar aan diverse artikelen, zowel uit onze bekende reeksen als ook uit nieuwe series.

Welke Covers spraken ons het meeste aan?

Yvette: Mijn mooiste cover is zonder meer The Blue Salt Road van Joanne Harris . Zo mooi dat ik er zelfs een blog over schreef. Het plaatje doet hem geen eer aan, deze moet je in het echt zien en voelen. De stoffen met zilveren letters en sierlijke tekeningen gegraveerde buitenkant is sprookjesachtig. Als de buitenkant je nog niet betoverd heeft, dan doet de binnenkant dat wel. Het brengt je terug naar de stijl en tijd van Jules Verne. Zodra je de cover openslaat, word je nog meer getrakteerd op de prachtige tekeningen van Bonnie Helen Hawkins.

Kim: Ik heb niet zo heel veel met bijzondere kaften, dus ik zou echt niet kunnen zeggen welk SFF-boek uit 2019 de mooiste kaft heeft. Ik onthoud alleen de covers van de boeken die ik gelezen heb of wil lezen en dan ook nog alleen als ze me om welke reden dan ook opvielen. De covers van de boeken van Bradley P. Beaulieu vind ik altijd mooi, maar na de vorige twee viel die van Een sluier van speren toch een beetje tegen. Bovendien komt die op een afbeelding niet tot zijn recht. De cover van Arthur, koning van eens en ooit was imposant en vooral heel passend, maar ook daar kies ik niet voor. Ik ga voor de cover die er positief uitsprong en dat is dan toch die van Het geheime bondgenootschap, het tweede deel van Het boek van Stof. Waar ik die van het eerste deel verschrikkelijk vond, vind ik deze kaft wél de juiste uitstraling hebben.

Demi: Ik vond de cover van Echo van Thomas Olde Heuvelt erg mooi en sfeervol. Ik vind het prachtig dat de letters van de titel in de achtergrond verdwijnen en een beetje mistig zijn. De hele cover straalt een kwaadaardigheid uit die van de berg afrolt, en het verlichte huis op de voorgrond wordt erdoor bedreigd. Dit is een unieke cover die er echt uitspringt voor mij en die ik nergens eerder heb gezien.

Vanessa: Nu ik mijn lijst van boeken uit de challenge van 2019 doorneem vind ik het lastig om te kiezen.
Uiteindelijk vind ik de Winter van de heks het mooist. De diep zwarte achtergrond en dan de felle kleurtjes als contrast.
De boeken uit de spellslinger serie vind ik ook prachtig vormgegeven. De verschillende kaften hebben allemaal het uiterlijk van een speelkaart. Met een opgroeiende hoofdpersoon op de voorkant.

Merel: De mooiste cover, dat vind ik een lastige, dus ik ga er stiekem twee noemen. De eerste die bij me opkomt is de cover van A darkling plain, het vierde deel van de Mortal engines serie. De cover is mooi, aansprekend en past heel goed bij het verhaal. Een leuk detail zijn de tandwieltjes in de titel. Ook Het keizerrijk van as vind ik een prachtige cover hebben. Er staat een draak op, daar maak je mij altijd blij mee, en de actie spat er vanaf!

Janneke: Die van de Duivelsdief van Lisa Maxwell, het gebruik van kleur en beeld op deze kaft is gewoon wauw te noemen. Je herkent duidelijk de omgeving van Saint Louis en de kleuren zijn magisch!

Welke cover vonden jullie er afgelopen jaar uitspringen?



Reacties op: In de ban van 2019 #2

Meer informatie

Gerelateerd