Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de ban van 2019 # 3

op 02 januari 2020 door

Het jaar 2019 is ten einde: tijd voor een terugblik. Het was een fantastisch boekenjaar voor het Scifi en Fantasy genre, waaruit vele mooie artikelen volgden. In de loop van 2019 werd de Scifi en Fantasy club omgezet naar een gezellig Scifi en Fantasy café en kom je ons als VIP-leden tegen over heel Hebban. Met veel plezier werkten we het afgelopen jaar aan diverse artikelen, zowel uit onze bekende reeksen als ook uit nieuwe series.

Welke artikelen van afgelopen jaar zijn ons bijgebleven?

Janneke: Zoals elk jaar geniet ik van de adventsperiode en dan mag de adventkalender niet ontbreken! Tegelijkertijd geniet ik van alle artikelen die gerelateerd zijn aan de challenge en vind ik de Hebban bespreekt artikelen ook erg leuk en leerzaam. De meeleesclub over Arthur. Het was de eerste meeleesclub en om daar aan deel te mogen nemen was heel erg bijzonder en een mooie start van de VIP Club.
Binnen SFF zijn het toch elke keer weer de meeleesclubs, ondanks dat ik zelf lang niet altijd mee doe en het organiseren op het moment op een laag pitje staat zijn de meeleesclubs voor mij altijd heel erg leuk. De leukste vond ik zelf die over The Three-body Problem van Cixin Liu door de activiteit in de leesclub en het gezamenlijke oordeel over het boek.

Yvette: 
De Adventskalender vind ik super, maar de Kerstpuzzel vind ik geweldig! Aan de kersttafel zit ik anderen aan te steken om die puzzel toch maar op te lossen en dat lukte ook!
Alle artikelen die ik schrijf vind ik leuk. De uitdaging om elke keer weer dingen uit te zoeken, aan te vullen en te ontdekken houd me bezig en vind ik leuk. Tuurlijk is het jammer dat ze dan niet gelezen worden, maar dan heb ik de lol al gehad. Het artikel Op de Bres heb ik veel moeite voor gedaan, maar werd niet gelezen, dus ik benoem hem hier nog eens.
Een nieuwe reeks die wel aansloeg was Wie van de drie? Ook hier genoot ik heel erg van het maken, maar vooral van de reacties. Wat kan een plaatje toch veel uitmaken.. Als laatste, de klassieker meeleesclub. Back by popular demand en omdat ik het natuurlijk zelf ook leuk vond :). De leukste was meteen ook de eerste van het jaar: https://www.hebban.nl/spot/fantasyclub/nieuws/klassieker-meeleesclub-januari-2019-good-omens

Kim: Verhalen kan ik me jaren blijven herinneren, maar ik heb helaas geen al te best geheugen als het gaat om artikels die ik gelezen heb. Dat zijn er natuurlijk ook zo veel. Ik zou er onmogelijk één uit kunnen kiezen. Waarschijnlijk ben ik alweer zo veel mooie artikels vergeten en ik wil de schrijvers natuurlijk niet tekortdoen. Ik noem dus gewoon een nieuw soort artikel waarmee ik heel blij ben. Na de introductie van de VIP-Club verschenen de eerste redactionele VIP-artikels. Of het nou gaat over vergeten boeken, boekverfilmingen of nieuw te verschijnen boeken waar we naar uitkijken, ik werk er altijd met veel plezier aan mee en kijk enorm uit naar het eindresultaat.

Demi: Ik heb recent nog erg genoten van het artikel 'Waarom is het niet erg dat we zoveel ongelezen boeken hebben?' Ik maak me er absoluut schuldig aan dat ik veel te veel boeken koop terwijl ik nog zoveel ongelezen boeken al heb liggen. Het is net Black Friday geweest en toen heb ik weer een ontzettend grote lading aan boeken gekocht (wel allemaal spotgoedkoop!), dus dit artikel was des te meer welkom om nog wat smoesjes te verzinnen! Ik vond het daarnaast erg leuk om samen met Merel zowel Vuur en Bloed van George R.R. Martin als Koninkrijik van As van Sarah J. Maas samen te lezen en beoordelen! Koninkrijk van As was het zevende en laatste deel van de reeks die we samen lazen en bespraken dankzij de gulheid van uitgeverij De Boekerij, en Vuur en Bloed zorgde voor een geekout omdat we ein-de-lijk nieuw materiaal van Martin konden lezen in de wereld van Game of Thrones! Veel dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff hiervoor.

Vanessa: Ik heb het meest genoten van de Hebban kerstpuzzel, met de gehele familie dagelang speuren naar de antwoorden, naast online speuren dan ook echt de boekenwinkel induiken op zoek naar antwoorden.
Vanuit het scifi & fantasy cafe vind ik het maken van de Cover reeks erg leuk. Ik probeer boeken van lang geleden en nieuwe uitgaves af te wisselen. Ik kan dan het meest genieten van de reacties van de lezers, die een boek van lang geleden herkennen of ontdekken.
Het allerleukste was om een keer in te springen bij de 7x reeks en Cindy uit te zwaaien naar haar nieuwe avontuur.

Merel: Ik heb zelf erg genoten van het schrijven van een artikel over space opera (https://www.hebban.nl/spot/fantasyclub/nieuws/what-sub-space-opera). Ik wist van tevoren niets over dit genre, maar bleek het heel interessant te vinden! Dit kreeg een vervolg in een lees mee met de space opera Hyperion. Verder vond ik dit jaar de serie Fantastisch [kleur] erg leuk.
Er zijn vast heel veel Hebban artikelen geweest waar ik van genoten heb, maar zo aan het einde van het jaar kan ik me die helaas niet allemaal meer herinneren. Daarom een recente: https://www.hebban.nl/artikelen/deze-boeken-komen-eraan-1-young-adult-sff Ik vind het heerlijk om de lijstjes te zien van aankomende boeken en kan het natuurlijk niet laten om die dan ook meteen op mijn eigen wil ik lezen lijst te zetten ;)

Van welk Hebban artikel heb jij genoten?



Reacties op: In de ban van 2019 # 3

Meer informatie

Gerelateerd