Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees je mee? De schaduw van de vos van Julie Kagawa #1

op 14 januari 2020 door

Wist je dat er veel fantasy en sciencefiction geschreven wordt in Azië of met een Aziatisch thema? Hiervan wordt maar vrij weinig vertaald naar het Engels en hierbij blijft het vertalen naar het Nederlands vaak uit. Als sciencefiction- en fantasycafé willen we graag wat meer aandacht geven aan deze "underdog". Eerder deden we dit met een leesclub: zelfstandig het boek lezen en achteraf een aantal vragen stellen. Nu we echter een café zijn geworden willen we Aziatisch lezen anders gaan aanpakken. We sarten gezamelijk en elke week gaan we met elkaar in gesprek over het boek. 

De schaduw van de vos / The Shadow of the Fox

Het eerste boek wat we in deze nieuwe opzet willen lezen met elkaar is De schaduw van de vos / The Shadow of the Fox van Julie Kagawa.

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen...

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, leert ze hoe ze die kracht kan gebruiken én tegelijkertijd verborgen kan houden. Tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol.

Het is zowel mogelijk in het Engels als Nederlands mee te lezen, met een ebook of met een fysiek exemplaar omdat we zullen werken met lezen van hoofdstuk naar hoofdstuk.

Leesschema

Elke week willen we een aantal pagina's lezen en een discussie er rondom opstarten. Wij zullen enkele opwarmvragen stellen per week maar het is zeker leuk wanneer de deelnemers zelf met vragen komen!

Week 1 - lezen en gesprek tm 21 januari - tm hoofdstuk 8

Week 2 - lezen en gesprek tm 28 januari - tm hoofdstuk 17

Week 3 - lezen en gesprek tm 4 februari - tm hoofdstuk 26

Week 4 - lezen en gesprek tm 11 februari - tm einde boek

Vragen

Het gesprek gaat een open gesprek zijn. Post hieronder al je bevindingen die je wil delen rondom het eerste deel van het boek en ga met elkaar in gesprek hierover!

Als opwarmvragen voor de discussie stellen wij:

  • Wat zijn je verwachtingen van het boek?
  • Wat vind je van de schrijfstijl van Kagawa en was je hier al mee bekend?
  • Hoe vind je de Japanse cultuur naar voren komen in het boek?


Reacties op: Lees je mee? De schaduw van de vos van Julie Kagawa #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...