Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

SFF las... (juni)

op 01 juli 2020 door

Als liefhebbers van SFF lezen we regelmatig een boek binnen dit genre. Soms zijn dit pas verschenen boeken en soms duiken we wat dieper in de kast om oudere boeken te (her)lezen. Wat lazen we in de afgelopen maand en wat vonden we van deze boeken? Elke maand delen we in "SFF las..." onze recensies met jullie.

Gideon the ninth - Tamsyn Muir ****

Gideon die als slaaf behoort tot het negende huis staat op het punt om haar huis te ontvluchten, maar door omstandigheden wordt ze uitgekozen als Lijfwacht van Harrow de erfgenaam van het Negende huis. De gezanten van de acht huizen komen te samen in een gigantisch complex gebouwd op de overblijfselen van een vergane maatschappij waar ze met behulp van sleutels, bekwaamheids proeven moeten volgen. Maar of het wel zo veilig is?

Vanessa las deze maand Gideon the Ninth. Een verhaal dat zich afspeelt in een unieke wereld.

Het is een goed doordachte wereld en heeft een voelbare rijke geschiedenis.
Hoewel het verhaal over doden en Necromancie gaan, is het boek niet eng om te lezen. Ze zijn op zo'n manier geschreven dat het overkomt.als de normaalste zaak van de wereld.

De hele recensie lees je hier.

Windswept - Gwen Cole ***

In Windswept leert Sam een jongen kennen die een drifter blijkt te zijn: hij kan zichzelf naar elke willekeurige plaats ter wereld verplaatsen. Er verdwijnen echter steeds meer drifters en als ook Sams ouders verwijnen, blijkt haar wereld niet te zijn zoals ze dacht.

Merel las deze maand alvast Windswept, een Young Adult fantasy verhaal dat 21 juli uit zal komen. Dit boek was leuk om te lezen, maar heeft toch wat minpuntjes waardoor het net die vierde ster misloopt:

Het nadeel is dat je hierdoor [twee perspectieven] op driekwart van het boek, als Sam nog druk aan het zoeken is wie de kidnapper is, als lezer al weet wie er achter al die verdwijningen zit. De spanning zat er nu juist in dat je dat nog niet wist. Terwijl Sam nog even in ontwetendheid verkeert, moet jij je als lezer nog door de rest van het boek heen - terwijl de spanning nu wel zo'n beetje weg is. De afwikkeling van het verhaal voelt daardoor net iets te lang.

De hele boekbespreking lees je hier.

Spreken onze gelezen boeken je aan? Welke boeken lazen jullie zelf?

Heb je ook een mooien recensie geschreven, mail dan de link naar sffclubnl@gmail.com en wie weet lichten wij jouw recensie wel uit!



Reacties op: SFF las... (juni)

Meer informatie

Gerelateerd