Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scifi & Fantasy-ambassadeur Adinda

op 20 januari 2017 door

Wat een goed nieuws! We starten 2017 met een kersverse Club van 10 en wel eentje voor de genres Sciencefiction & Fantasy. Tien enthousiaste lezers gaan zich het komende jaar op Hebban inzetten voor deze genres. Ze zullen je artikelen, nieuws, interviews, listmania's en meer voorschotelen. Volg deze Spot en leer de Hebban Scifi & Fantasy-ambassadeurs kennen! Vandaag: Adinda!

Welkom bij de Hebban Sciencefiction en Fantasy Club van 10. Ik ben Adinda en fantasy is mijn passie, ik lees, recenseer en schrijf het. Daarom vind ik het echt geweldig dat ik nu op deze plaats samen met de andere fantasyfans het plezier dat ik beleef door het lezen van fantasyboeken mag delen met jullie!

Eerder was ik redacteur van het blad Holland SF. Ik heb ook gerecenseerd voor fantasyboeken.org. Daarnaast ben ik ook auteur van het bij Verschijnsel uitgegeven Vrouwe van Arak, een futuristische fantasyroman waarin eenhoorns de hoofdrol spelen. Enkele korte verhalen van mij zijn gepubliceerd in diverse bundels en bladen. Door omstandigheden heb ik lang niet kunnen schrijven, maar dat ben ik nu dan ook aan het inhalen.

Ik lees niet alleen fantasy en SF, maar wissel tussen de verschillende genres. Verandering van spijs doet immers eten. Soms pak ik een literaire roman mee, soms een thriller, maar altijd grijp ik weer naar een fantasyroman. Helemaal blij word ik van boeken die zich niet zo makkelijk in een hokje laten stoppen, die als het ware hun eigen genre vormen. Vooral ook als het boeken zijn met een sterke schrijfstijl en veel verbeeldingsrijke elementen.

Ik lees erg graag de meer bijzondere verhalen in oorspronkelijke en goed bedachte werelden. Wat ook erg aan mijn leesplezier bijdraagt zijn sterke personages die binnen de kaders van hun leven in staat zijn tot reflectie en het maken van weloverwogen of goede keuzes. Zelfs als die helemaal verkeerd uitpakken. En voor verhalen die in een mooie, unieke schrijfstijl geschreven zijn, mag je me 's-nachts altijd wakker maken!

Het mooiste boek dat ik afgelopen jaar las was De weg van Cormac McCarthy. Dat heeft echt een diepe indruk op me gemaakt! Ik las net De wreker van Laagstad uit voor de leesclub hier op Hebban, en ben op dit moment bezig in de roman Drakenziel van Robin Hobb. Zij is een van mijn favoriete auteurs.

Ik pak regelmatig een fantasyroman van Nederlandse bodem op. Ik ben een groot liefhebber van de boeken van Natalie Koch, Harman Nielsen, Paul Evanby en Thomas Olde Heuvelt. Ook laat ik me graag verrassen door een voor mij nieuwe Nederlandse auteur en gelukkig tref ik dan regelmatig een echt pareltje aan. Dat wil ik dan natuurlijk graag met de hele wereld delen, en ik hoop dat op deze plaats dan ook vaak te kunnen doen!

De voltallige Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bestaat uit:

Cindy Strijkers-Brakel | Natasja Jeninga | Marjolein Slats | Adinda Volkers | Vanessa Geensen | Demi Schoonenberg | Yvette Stevens | Saskia Jacobs-Labree | Kim Schreurs | Marc de Kok

We love Scifi & Fantasy



Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Adinda

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Paul Evanby

Paul Evanby

Paul Evanby is het pseudoniem van Paul Evenblij, een Nederlands auteur van roman...

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt

Thomas Baudelet Olde Heuvelt (Nijmegen, 1983) is een Nederlandse auteur. Zijn we...

Natalie Koch

Natalie Koch

Natalie Koch (1966) studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en we...