Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scifi & Fantasy-ambassadeur Saskia

op 17 januari 2017 door

Wat een goed nieuws! We starten 2017 met een kersverse Club van 10 en wel eentje voor de genres Sciencefiction & Fantasy. Tien enthousiaste lezers gaan zich het komende jaar op Hebban inzetten voor deze genres. Ze zullen je artikelen, nieuws, interviews, listmania's en meer voorschotelen. Volg deze Spot en leer de Hebban Scifi & Fantasy-ambassadeurs kennen!

Saskia: 'Yes! Ik ben heel blij dat ik deel uitmaak van We Love SF & Fantasy. We gaan er met zijn tienen iets geweldigs van maken!

Ik ben Saskia, een enthousiaste lezer en boekenliefhebster. Dat ben ik nu al bijna vijftig jaar en ik ben van plan er nog zeker zo’n vijftig jaar aan te knopen. Er zijn immers nog gigantisch veel mooie boeken te lezen.

Mijn favoriete genres zijn sciencefiction en fantasy. En dat is al zo sinds ik kan lezen. Het begon met sprookjesboeken uit de bibliotheek en de ontdekking van Alice in Wonderland van Lewis Caroll. Jongens, wat kon ik me daar toch in verliezen. Al die boeken vol wonderschone werelden die me meesleepten en zo vele fijne uurtjes bezorgden. Later maakte ik kennis met Peter Vos en zijn Euro 5 verhalen. Het waren de eerste scifi-boeken die ik las. Sindsdien ben ik ‘hooked' on SF & fantasy.

Toen ik opgroeide was er in de bibliotheek nog niet veel fantasy te bekennen maar er waren wel veel sciencefiction boeken. Alle scifi die ik te pakken kon krijgen verslond ik gretig. Pas toen ik ging studeren maakte ik kennis met fantasyromans van schrijvers zoals David Eddings, Julian May, Terry Brooks en Roger Zelazny. Ik raakte volledig verslingerd aan de Fantasy. De onlangs heruitgebrachte boeken van Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard van Tad Williams heb ik talloze keren gelezen. Langzaam raakte de SF op de achtergrond zowel bij mijzelf als in de bibliotheken. Fantasyboeken waren in opkomst en zijn nu nog steeds populair en goed verkrijgbaar.

In 2014 kwam The Expanse van James Corey op de markt en in 2015 las ik het geweldige Het recht van de Radch van Ann Leckie. En onlangs gaf mijn schoonfamilie me een doos met oude SF-boeken. Ik besefte dat het tijd is voor een terugkeer en herwaardering van de scifi. De films scoren goed maar vertaalde SF is nauwelijks te bekennen. Mijn voornemen voor dit jaar is om SF de aandacht te geven die het verdient en er zoveel mogelijk van te lezen. Zo verheug ik me al op de heruitgave van de Tschai-cyclus van Jack Vance waarvan het eerste deel in februari verschijnt.

Ik doe ook mee aan de Justin Cronin Reading Challenge. Het eerste deel vond ik al geweldig. Nu lees ik De Twaalf en ik zie nu al uit naar het pas verschenen derde deel.

Met deze geweldige Club van maar liefst 10 ambassadeurs hoop ik andere lezers te enthousiasmeren om eens een SF en een fantasyboek ter hand te nemen en te genieten van de juweeltjes die dit genre volop kent. Denk niet dat SF per definitie ver van je bed is. Want DE TOEKOMST IS NU! Geniet ervan!'


De voltallige Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bestaat uit:

Cindy Strijkers-Brakel | Natasja Jeninga | Marjolein Slats | Adinda Volkers | Vanessa Geensen | Demi Schoonenberg | Yvette Stevens | Saskia Jacobs-Labree | Kim Schreurs | Marc de Kok

We love Scifi & Fantasy



Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Saskia

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Roger Zelazny

Roger Zelazny

Roger Zelazny (1937-1995) was een Amerikaanse schrijver van sciencefiction en fa...

David Eddings

David Eddings

David Eddings was een Amerikaanse fantasyschrijver. Hoewel hij in 1973 debuteerd...

Julian May

Julian May

Julian May (1931-2017) was schrijfster van fantasie en sciencefiction. Ze schree...

Terry Brooks

Terry Brooks

Terry Brooks (1944), geboren en opgegroeid in Sterling, Illinois. Studeerde Enge...

Tad Williams

Tad Williams

Tad Williams (1957), pseudoniem van Robert Paul Wiliams, groeide op in...