Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Undercover #16

op 10 juni 2020 door

Een boek uitkiezen is iets heel persoonlijks. De meeste mensen pakken een boek op als de cover hen bevalt of omdat ze de schrijver kennen. Als Club van Scifi/Fantasy gaan we graag even undercover en onderzoeken of dit ook waar is.

Wat als je juist eens niet wist hoe het boek uitzag? Wat als je alleen de tekst mag lezen op de achterkant? Zou je het boek dan toch interessant genoeg vinden om te lezen? Het voelt een klein beetje als een blind date: nog voordat je op uiterlijk mag oordelen, kijk je eerst naar de inhoud. En omdat we in tijden van Tinder leven (er moet keuze zijn) laten we je kennis maken met vier leuke potentiëlen.

c4744633dd8f5fd8bd1ae6c0983ea3e4.jpgDit is het verhaal van De Stad, oneindig groot, zo lijkt het, want door de eeuwen heen werden de ongenaakbare muren door nieuwe generaties naar alle windstreken steeds verder verplaatst. Zo slokte De Stad hele nederzettingen, dorpen, wouden en zelfs bergen op.
Dit is ook het verhaal van de jonge Elija en zijn piepjonge zusje Emly, `lichter dan een goed zwaard, die in de uitgestrekte catacomben van De Stad, ergens in de buurt van de Zwelgpoort en de Zaal van de Wachters, van elkaar worden gescheiden door een onderaardse vloedgolf.
En dit is het verhaal van de enige man die geacht wordt een eind te kunnen maken aan de slachtingen van de keizer, die door weinigen ooit in levenden lijve is gezien en over wie zelfs wordt gefluisterd dat hij niet langer menselijk is. Deze mogelijke redder werd in de bovenwereld ooit aangesproken als Shuskara.
Ooit was hij de belangrijkste generaal van de keizer, een veteraan uit vele oorlogen.
Nu staat hij te boek als gestorven. Wie is hij? Waar is hij gebleven? En leeft hij nog wel...

 c4744633dd8f5fd8bd1ae6c0983ea3e4.jpgAfter the world broke down, all the plants were dying so people made them stronger. Now everyone is afraid of them. **** is also afraid of the outcasts outside the village walls. But if **** can wake the technology of the old world, he thinks he won't have to be afraid of anything again. He's wrong.

c4744633dd8f5fd8bd1ae6c0983ea3e4.jpgThe year is 2380, and the graduating cadets of ******* Academy are being assigned their first missions. Star pupil Tyler Jones is ready to recruit the squad of his dreams, but his own boneheaded heroism sees him stuck with the dregs nobody else in the academy would touch . . .

A cocky diplomat with a black belt in sarcasm
A sociopath scientist with a fondness for shooting her bunkmates
A smart-ass tech whiz with the galaxy's biggest chip on his shoulder
An alien warrior with anger-management issues
A tomboy pilot who's totally not into him, in case you were wondering

And Ty's squad isn't even his biggest problem--that'd be Aurora Jie-Lin O'Malley, the girl he's just rescued from interdimensional space. Trapped in cryo-sleep for two centuries, Auri is a girl out of time and out of her depth. But she could be the catalyst that starts a war millions of years in the making, and Tyler's squad of losers, discipline cases, and misfits might just be the last hope for the entire galaxy.
NOBODY PANIC.

c4744633dd8f5fd8bd1ae6c0983ea3e4.jpgGeen kwade geesten die verslagen moeten worden, geen weeskind met een bijzondere gave. Twee gewone mannen op de verkeerde plek, op het verkeerde tijdstip. Hoewel, gewoon...? De aartsschelmen Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater verdienen namelijk een aardige duit met het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten, voor iedereen die zich hun diensten kan veroorloven.

Zullen ze een feilloze manier weten te vinden om zich uit de nesten te werken als ze onder valse voorwendselen betrokken raken bij een samenzwering om de koning te vermoorden? Of zal het deze keer anders uitpakken? Fataal?

Ben je nu iemand die alles eerst graag tot op de bodem uitzoekt voordat je overstag gaat, dan mag je uiteraard googlen. Er zijn immers mensen die ook iemand eerst natrekken, maar een verrassing is het dan niet meer...

Welke boeken werden in Undercover 15 gebruikt?

Boek 1 was Elantris Boek 2 De slaapster en de spintol Boek 3 De Demonenkoning.



Reacties op: Undercover #16

Meer informatie

Gerelateerd