Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

What sub? Space opera! Meeleeseditie

op 04 september 2019 door

Fantasy kent een enorm aantal interessante subgenres. Leuk om eens uit je comfortzone te stappen en samen een boek te lezen uit een subgenre waar je misschien nog nooit eerder van gehoord had! We trappen af met een van de bekendste subgenres van sciencefiction: Space opera.

Wil je voor je aanhaakt eerst meer weten over wat Space opera nu eigenlijk inhoudt? Lees dan vooral ons What sub! Space opera! artikel nog even door!

Stem!

Voor deze eerste What sub meeleeseditie kan een keuze gemaakt worden uit twee boeken:

f86d2f430784fdf35141bb51db14a2af.png

Duin

Duin verscheen in 1965 en is de grootste sciencefictionklassieker aller tijden. Er zijn vele miljoenen exemplaren van het boek verkocht. Het boek is de basis geweest voor tv-series, games en films. De laatste was in 1984 van David Lynch en in de komende jaren komt er weer een nieuwe film, dit keer van gevierd regisseur Denis Villeneuve (Arrival, Sicario).
Het verhaal speelt zich af op de planeet Arrakis, in de volksmond โ€˜Duinโ€™, de enige plek waar een belangrijke grondstof gedolven kan worden. Het is het verhaal van de strijd van Paul Atreides om zijn planeet te bevrijden en zijn familie te wreken.

Hyperion

Op de verre planeet Hyperion, waar de technologische kennis van de achtentwintigste eeuw nauwelijks is doorgedrongen en de wetten van de Hegemonie der Mensheid hun geldingskracht verliezen, loert de Shrike. Door sommigen als een godheid vereerd, door anderen als een monster gevreesd.
In het dal van de Tijdtombes, waar geheimzinnige monumenten terug in de tijd reizen met een boodschap uit de toekomst, wacht de Shrike iedereen op. Terwijl het heelal door oorlogen wordt verscheurd en de mensheid door de barbaarse Ousters wordt bedreigd, maken zeven pelgrims hun laatste reis naar de Tijdtombes, op zoek naar antwoorden op de grote levensvragen en het mysterie van de Shrike. Elk van hen heeft zo zijn eigen reden voor deze tocht, ook de verrader in hun midden...

Welke van deze twee boeken zou jij het liefste lezen? Geef je keuze uiterlijk 11 september in de reacties aan.

Beide boeken zijn als e-book bij de online bibliotheek te leen!

Lees mee!

Vanaf 12 september zullen we starten met lezen. Je mag zelf bepalen hoe snel je leest, maar als richtlijn kun je ongeveer 100 bladzijden per week aanhouden.

Discussieer mee!

Elke week wordt een nieuwe vraag geplaatst. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor je eigen vragen en/of opmerkingen over het boek. Gezelligheid en respect voor elkaars mening staat voorop.

Doe jij ook mee? Breng dan nu je stem uit!



Reacties op: What sub? Space opera! Meeleeseditie

Meer informatie

Gerelateerd