Winactie Lijkenkrabber van Tom Thys (gesloten)

op 01 oktober 2018 door

Oktober is de maand van de horror en hoe kunnen we deze beter aftrappen dan met een winactie waar maar liefst drie boeken van Vlaamse horrorschrijver Tom Thys te winnen zijn. Tom Thys' nieuwste boek Lijkenkrabber is in september uitgegeven via Zilverspoor en de Hebban Scifi & Fantasyclub mag deze weggeven aan drie gelukkige winnaars. Mooie kans om eens buiten je comfortzone te lezen .

Lijkenkrabber

Lijkenkrabber is een voortzetting van Thys’ geliefkoosde thema’s. In deze bundel onthult hij nog meer duistere kanten van Antwerpen, eert hij de wanhoop en perverse neigingen van ogenschijnlijk normale mensen en ontleedt hij de psychische aftakeling van getraumatiseerde antihelden tot moleculair niveau. Zijn stijl is morbide, deprimerend en psychedelisch, vaak subtiel en al even vaak buitensporig. Druppelt in het ene verhaal de horror binnen met het venijn van een valium, dan overrompelt het volgende je als een middeleeuwse pijnbank.

Tom Thys vond wel dat Lijkenkrabber nog een voorwoord miste. Meer schrijft hij erover op zijn Hebban-blog.

Een kort fragment:

De eerste ruimte die ze betraden was in betere tijden de woonkamer geweest. Nu stonden er slechts enkele meubels: een zitbank waarvan het schuimrubber uit de bekleding lekte als etter uit een puist en een grote tafel met daarop verroeste messen en beenzagen. Het tapijt onder de tafel was doorweekt met een smerige substantie. Overal maakten vliegen abstracte schilderijen in de weeë lucht. Zohra besefte meteen dat ze in het atelier van de moordenaar stonden…

Over de auteur

Tom Thys (Antwerpen, 1983) is de auteur van meerdere verhalenbundels, waaronder Diabolik. In Diabolik komen de personages in een neerwaartse spiraal van geweld, seks, middelenmisbruik en normvervaging terecht. Het is een nihilistisch werk waarin verschillende taboes sneuvelen. Kortom: een boek voor mensen met een stevige maag. Ondertussen blijft hij schrijven in de genres horror, magisch realisme en new weird. Zijn werk kenmerkt zich door een fascinatie voor de schoonheid van verval, nihilisme, dromen, seks, geweld, psychedelica, het menselijk lichaam, misvormingen, duistere verlangens, middelenmisbruik en ongezonde obsessies.

Wat moet je doen om te winnen?

Om kans te maken op één van de boeken, schrijf je hieronder je motivatie waarom je dit boek wilt lezen. Wij kiezen vervolgens dan drie winnaars. Het enige wat wij vragen als tegenprestatie is een recensie op Hebban over Lijkenkrabber. Deze winactie loopt tot 10 oktober! Veel succes!

Helaas, deze winactie is gesloten.

De winnaars zijn Marjanne Scheerhoorn, Sven en Sophia Drenth. Gefeliciteerd! Sturen jullie even een mailtje naar vandaag@hebban.nl met jullie adresgegevens?

 Reacties op: Winactie Lijkenkrabber van Tom Thys (gesloten)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tom Thys

Tom Thys

Tom Thys (Antwerpen, 1983) is de auteur van meerdere verhalenbundels, waaronder Diabolik. In Diabolik komen de personages in een neerwaartse spiraal van geweld, seks, middelenmisbruik en normvervaging...