Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Alfabet lezen met de N

op 16 juli 2021 door

Op 11 juni 2021 las ik mijn boek uit dat ik aan het lezen was voor het alfabet lezen met de N. Ik had al heel snel de keuze gemaakt om De Nachtroos van Lucinda Riley te lezen voor deze blog. Ik las het eerst voornamelijk voor het slapen gaan, maar naarmate het einde dichterbij kwam en het spannender werd, las ik het overdag uit. Wie kon bedenken dat ik toen na het lezen berichten voorbij zag komen over het overlijden van Lucinda Riley.

- door Marieke -

60f1ab0273d475c8d0c83c7ab3a66300.png

De Nachtroos - Lucinda Riley

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elf jarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken…

Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Mijn mening

Het boek De Nachtroos zat in een van de voorgaande Bookchoice selectiemaanden. En hoewel ik het graag wilde lezen, bleef het erbij. Nu voor het alfabet lezen was de keuze erg snel gemaakt.

Ik sla de korte samenvatting nogal eens over en laat me dan verrassen door het verhaal. Verrast was ik dan ook toen het verhaal deels in Engeland begon met een filmset en een Amerikaans actrice een grote rol speelde. Toch bleek dat later precies te passen in het verhaal van de Indiase Anahita, waar het werkelijk om draait in dit boek. Zij wordt 100 en laat bij haar overlijden haar verhaal na aan kleinzoon Ari (met zijn blauwe ogen). Hij doet er eerst niets mee, maar wanneer hij eenmaal begint te lezen, raakt hij geintrigeerd door haar levensverhaal. Daarna kunnen wij als lezer ook meelezen met het verhaal van Anahita die een vriendschap voor het leven sluit met Indira, dochter van een maharadja. Samen gaan ze naar een kostschool in Engeland en later gaan ze samen wonen op Ashbury hall, waar Anahita de liefde van haar leven vindt.

Het is echt een Riley verhaal met kunstig vervlochten heden en verleden en het verhaal in het heden is mooi, maar het verhaal van Anahita is triest maar prachtig. De omschrijvingen van de omgeving in India is bijzonder en zie je als lezer gewoon voor je, maar ook het landhuis in Engeland en de andere locaties daar zijn goed uitgewerkt. Veel personages, goeie dialogen en een verhaal dat klopt. Op het einde wordt het nog spannend. De ontknoping is nogal bizar en was in mijn ogen een beetje over de top, maar de epiloog maakt daarna alles weer goed.

Wat een prachtige roman, echt een aanrader.

Wat een verlies van deze talentvolle schrijfster. Het feit dat er geen nieuwe romans meer zullen komen (met uitzondering misschien nog enkele die al een heel eind klaar waren??). Maar ze laat een prachtige erfenis na in de vorm van heerlijke, geweldige, mooie romans.

Wat is jouw favoriete Riley roman?

Andere romans met een N

b00e8e748c63dbfdea1491457f4d1ac8.pngb60eb6a8802bf4130bc2a73d84d11313.pngab672d33e983ae24a8ec0e49654041a8.png211e20c0a1ce11a3da7a51b0c6fd1aa0.png

Een nieuw begin lees in de buddyread wat Renate en Sanne van het boek vonden en hier de recensie van Sanne, Een nobel strevenNiets meerNiets minderNooit meer bang lees in de buddyread wat Mandy en Renate van het boek vonden en lees hier de recensie van Mandy en hier die van Renate, Negen volmaakte vreemdenEen Noorse winternacht lees hier de recensie van Marieke, 9 November lees hier de recensie van Diana en hier die van Marieke, Negentig secondenEen nieuwe horizonEen nieuwe kans in Cockleberry bay lees hier de recensie van Lizzie en hier wat Lizzie van de serie vindtNachten in New York lees in de groepsrecensie wat we van het boek vonden, Nachtblauw lees in de buddyread wat Helma en Mandy van het boek vonden, Nioma lees hier de recensie van Marieke en hier die van Helma, Nu even niet lees in de groepsrecensie wat we van het boek vonden, Nog vijf dagen lees in de buddyread wat Janneke en Mandy van het boek vonde en lees hier de recensie van Helma



Reacties op: Alfabet lezen met de N

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...