Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogtour: Dank je feestelijk - Lisanne Stam

op 07 december 2022 door

December is ineens een maand vol blogtours geworden voor Marieke. Na de blogtour van 2 december is er nu de volgende met Dank je feestelijk van Lisanne Stam.

- door Marieke -

6b5c7f2d4de3b6dcdac40cbd3d27fb4d.jpg

Over Dank je feestelijk

Gwen is klunzig met een hoofdletter K. Bovendien is zij een hopeloze romanticus. Bijzondere eigenschappen voor iemand die in het dagelijks leven feesten organiseert om echtscheidingen te vieren. Jawel, tegenwoordig viert men dat. In de hogere kringen is er tenslotte altijd reden voor een feestje. Trouwjurken verbranden, gooien met een replica van de bruidstaart: Gwen vindt het vergezocht maar beseft dat ze alle klanten tevreden moet houden. Gewapend met haar heilige draaiboek heeft ze alles onder controle… denkt ze. Houd een verbandtrommel binnen handbereik, want je komt hier niet ongeschonden uit.

Over Lisanne Stam

Deze liefhebber van feelgoodromans is veiligheidskundige en copywriter en heeft sinds 2022 een eigen onderneming Stam plus tekst. Haar romans worden uitgegeven door Zomer en Keuning. Haar boeken zijn niet onbekend bij Fabulous Feelgood. Vorig jaar las Lizzie De Kerstbachelorette. Renate deed mee de blogbom-tour van de 'Aura'-serie' en las Volg me maar, Volgzaam en Opgevolgd.
Haar nieuwste feelgoodroman Dank je feestelijk besloot ze in eigen beheer uit te geven en ontdekte zo alle facetten van het uitgeversvak en organiseerde een blogtour.

Mijn mening

Alleerst vond ik het reuzeleuk om mee te werken aan een nieuwe blogtour. De titel van het boek past zo mooi in deze feestmaand en nodigt uit tot lezen. Het e-book kwam binnen en ik begon gelijk te lezen. Wat een fijne schrijfstijl heeft deze auteur, ik werd gelijk mee het verhaal in getrokken. Origineel is het uitgangspunt. Hoofdpersonage Gwen heeft met twee vriendinnen een eigen bedrijf dat feesten origaniseert. En je kan het zo gek niet bedenken of ze regelen het voor je, zelfs tot "Hoera, gescheiden-feestjes" aan toe.

Gwen is heel goed in plannen, maar ze is ook erg onhandig en dat levert nogal eens bezoekjes aan de eerste hulp op. Zo komen we als lezer al snel te weten dat er bij een feest eens iets behoorlijk mis ging en Gwen nu met een kwetsbaar oog rondloopt. Het is weer eens wat anders om over een personage te lezen die zo duidelijk twee kanten heeft, perfect in het werk en klunsig in uitvoering. Gwen is een leuk personage en dat zijn de andere mensen in het boek eigenlijk ook (nou ja, op eentje na dan). Stuk voor stuk hebben ze wel iets waar ze mee zitten, maar ze maken er het beste van en je ziet dan alle personages zich ontwikkelen gedurende het boek. En dat is best knap, want er zijn best veel personages in het boek, zonder dat het onoverzichtelijk wordt.

Het verhaal bouwt zich wat langzaam, maar mooi op. Er is genoeg te beleven, en er is humor, maar ook een serieuze toon in het boek te vinden. Hoe het zal eindigen is niet een hele grote verrassing, maar het is ook deze keer weer een plezier om te lezen welke hobbels er onderweg naar het einde genomen moeten worden en hoe uiteindelijk alles op zijn plek valt.

Ik heb het boek met plezier gelezen: leuke personages, originele setting, een hoop lieve en leuke dieren, een tikkeltje spanning en een hoop liefde. Alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke feelgoodroman. Dus ik zeg: Geslaagd! Laten we nu een feestje gaan vieren.

Heb jij al eens een boek van Lisanne Stam gelezen?

1ee2ac4f4822aa03f7a05c9431e7df5e.png



Reacties op: Blogtour: Dank je feestelijk - Lisanne Stam

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lisanne Stam

Lisanne Stam

Lisanne Stam (Den Helder, 1990) is een auteur met brede interesses en bezigheden...