Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentip - estafette Lore tipt Marleen

op 07 december 2017 door

Elke maand tipt een van onze We Love Feelgood-meiden een boek aan een ander. Dit mag een boek zijn in 'ons' eigen feelgoodgenre, dat de ander misschien niet zo snel zou oppakken, of een boek uit een heel ander genre! Zolang het maar wel een feelgoodtintje heeft. Afgelopen maand werd Lore getipt door Renate en mocht zij het boek Vandaag houden we het droog lezen. Dit keer is het de beurt aan Lore om Marleen te tippen. Lees mee wat Lore van haar tipboek vond en welk boek zij tipt aan Marleen. 

- Door Lore - 

Vorige maand was het de beurt aan Renate om mij een tip te geven. Toen schreef ze dit:

Samen met Lore heb ik laatst een buddyread gedaan van het boek vriendschap en liefde van de Vlaamse schrijfster Jaimie PisonierTijdens het appen hadden we het over de taalverschillen tussen ons en kreeg ik het idee dat ik een Nederlandse schrijfster ging tippen.

Hierna tipte ze mij Vandaag houden we het droog, van Petra Vollinga. Dit is een boek dat ik al regelmatig ben tegengekomen. Vorig jaar op het boekenfestijn had ik het in mijn mandje liggen, maar had ik mij op het laatste moment toch bedacht. Ik was dus zeer benieuwd naar dit boek en blij met de tip. Nu kreeg ik toch de kans om dit boek te lezen!

Vandaag houden we het droog - Petra Vollinga

De week voor het artikel met mijn tip zou verschijnen, duurde een eeuwigheid. Ik was zo benieuwd naar de tip die ik zou krijgen. Zou het iets buiten mijn comfort zone zijn, of zou het net iets zijn van een onbekende feelgood auteur? In mijn hoofd passeerden heel veel boeken. Toen het artikel online kwam, heb ik meteen gekeken welk boek het was. Het sprak me meteen aan. Vooral omdat ik het al regelmatig had bekeken. Toen ik dan het artikel ging lezen en de redenering van Renate las, was ik nog gelukkiger. Ik begon dus heel snel in Vandaag houden we het droog

In Vandaag houden we het droog maken we kennis met Abe en Eva, zowel hun leven in het heden en in het verleden komt aan bod. Hierdoor krijgen we stukje bij beetje iets meer details over wat er allemaal gebeurd is. We lezen het verhaal als een wisselend perspectief van Abe en Eva. Voor mij een absoluut pluspunt, ik lees heel graag boeken met meerdere vertelpunten. Door de flashbacks naar het verleden is het leuk om alles samen te puzzelen en zelf te gokken naar wat er gebeurd kan zijn. 

Ik werd zo meegenomen door het verhaal dat ik het heel snel uitgelezen had. Toen ik ging nadenken over een boek voor Marleen, las ik het artikel van Renate nog eens terug. Toen besefte ik pas dat ik helemaal vergeten was op te letten of ik typische Nederlandse woorden tegenkwam. Sorry Renate! Het boek was alleen zo'n vlot leesvoer dat ik dit helemaal over het hoofd gezien heb. Volgende keer beloof ik er meer op te letten. Maar het is wel het bewijs dat het een hele goede tip was. Ik zou het boek meteen aan iemand anders aanraden. 

Mijn tip voor Marleen

Over mijn tip heb ik echt uren mijn hoofd gekraakt. Marleen en ik hebben een heel gelijklopende smaak in boeken heb ik de indruk. Het gebeurt regelmatig dat ik een boek lees en dat ik het dan op haar blog tegenkom en dat we dezelfde mening hebben. Het moeilijke is alleen dat het wel lijkt of Marleen alles al gelezen heeft! Ik heb dan ook mijn hele lijst met gelezen boeken heel goed doorgespit en vergeleken met die van Marleen. Toen kwam ik tot het besluit dat één van mijn favoriete boek van 2016 nergens op haar planken te vinden was, zelfs helemaal niets van deze auteur. Op dat moment was de beslissing gemaakt. 

In mijn tip voor Marleen gaan we naar Hawkins Hollow. Hier gebeuren om de zeven jaar hele gekke dingen in juli. Een vriendengroep weet nog perfect hoe het eenentwintig jaar geleden begon. Nu willen ze het stoppen want het wordt ieder jaar erger en erger. Er gebeurt ook nog vanalles met een nieuwsgierige journaliste en enkele hele goede vrienden. Wat? Dat mag je allemaal zelf ontdekken. 

Marleen, Ik hoop dat het boek je zal bevallen, het is het eerste deel in een reeks en ik moest zelf meteen de volgende delen hebben. Mijn tip voor jou is:

Verbonden door het lot van Nora Roberts

Ook deze keer is het niet alleen een uitdaging voor Marleen, maar ook voor de lezers van de We Love Feelgood blog. Maak jij samen met Marleen een uitstapje naar Hawkins Hollow? Lees mee en laat ons weten wat je ervan vindt via reacties onder deze blogspot of via Twitter / Instagram. Wie leest er mee?



Reacties op: Boekentip - estafette Lore tipt Marleen

Meer informatie

Gerelateerd