Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentipestafette: Janneke tipt Mandy

op 27 december 2018 door

Zijn jullie vandaag ook lekker aan het bijkomen van de drukke kerstdagen? Dan hebben we weer een leuk artikel voor jullie, namelijk de boekentipestafette! Elke maand geeft een van ons een tip aan de ander. Vorige maand kreeg ik (Janneke) de tip van Marleen om Mijn versie van jou van Christina Lauren te lezen en deze maand mag ik Mandy tippen! Wat vond ik van Mijn versie van jou en kan ik nog een mooie tip voor Mandy vinden? Lees je mee?

- Door Janneke -

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Marleens tip voor mij: Mijn versie van jou

In November zat ik vol spanning te wachten want ik zou een tip van Marleen krijgen! Marleen en ik kennen elkaar ondertussen wel een beetje, dus ik was erg benieuwd wat het zou worden! Dit was haar tip voor mij:

Janneke heeft me eens verteld dat ze ooit is begonnen aan Stouter van Christina Lauren, maar dat ze dat niet wat vond. Echter is (of eigenlijk zijn, want het zijn twee dames achter het pseudoniem) Christina Lauren een van mijn favoriete auteurs dus ik hoop dat ik Janneke opnieuw kan kennis laten maken met dit schrijfduo en haar nu wel fan te laten worden. Ik twijfelde een tijdje tussen de titels, want twee recente titels Ik ben je niet vergeten en Ik weet niet of ik van je houd zijn fantastisch, maar uiteindelijk is mijn tip geworden: Mijn versie van jouDit boek is weliswaar een YA (maar wel met een heel hoog feelgoodgehalte), maar is ook by far het meest indrukwekkende boek van deze dames en ik hoop dat jij er ook van gaat genieten! 

Over Mijn versie van jou

Tanner Scott is drie jaar geleden met zijn familie verhuisd van Californië naar Provo in Utah vanwege het werk van zijn moeder. De meeste mensen in Provo zijn streng gelovig, dus in overleg met zijn familie komt de biseksuele Tanner niet openlijk voor zijn geaardheid uit. Als hij zijn diploma heeft, wil hij gaan studeren aan een universiteit buiten het religieuze Utah.

In zijn laatste semester komt hij met zijn beste vriendin Autumn in een speciale werkgroep van meneer Fujita waarin alle leerlingen een boek moeten schrijven. Bij de eerste bijeenkomst wordt bekend dat de klas dit jaar ook advies krijgt van Sebastian Brother, die vorig jaar meedeed aan deze werkgroep en wiens boek binnenkort wordt uitgegeven. Sebastian is de zoon van bisschop en erg geliefd in Provo.

Tanner heeft vier maanden om een boek te schrijven. Dat lijkt hem een makkie. Maar nog voor zijn eerste zin op papier staat, is hij stapelverliefd op Sebastian…

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Wat vond ik ervan?

Het is inderdaad een tijdje geleden al weer dat ik aan Stouter was begonnen en daar was ik niet echt enthousiast over. Maar goed nu hebben we het wel over zo'n 5 jaar geleden, dus tijd om deze auteur (of eigenlijk dus auteurs) een nieuwe kans te geven! Ik was daarom ook erg blij met mijn tip van Marleen, omdat ik het zelf waarschijnlijk niet zo snel gelezen zou hebben. Ik begon met lezen en had al snel door dat dit veel meer dan alleen een liefdesverhaal was en al na de eerste honderd bladzijdes begreep ik waarom dit voor Marleen een van de meest indrukwekkende boeken was. 

Dit verhaal was ten eerste al anders dat ik gewend ben omdat het gaat over een jongen die verliefd wordt op een andere jongen en daarnaast is Sebastian ook nog eens de zoon van de mormoonse bisschop in het plaatsje waar ze wonen, wat het extra moeilijk voor ze maakt. Tijdens het lezen ervaar je hoe moeilijk het kan zijn voor een jongen om uit de kast te komen en dan helemaal als hij zeker weet dat het niet geaccepteerd gaat worden. Bizar en triest tegelijk.

Daarnaast leer je ook nog het een en ander over het Mormoonse geloof en dat vond ik ook erg interessant om te lezen. Ik betrapte mezelf erop dat ik verwachtte dat het een mooi verhaal zou worden, als in: ze worden verliefd, ze kiezen voor elkaar en leven nog lang en gelukkig. Maar omdat de moeder van Tanner in het verleden een soortgelijke situatie heeft meegemaakt, word je je bewust van alle complicaties die daarbij komen kijken. 

Ik kan niet anders zeggen dat Christina Lauren een bijzonder en indrukwekkend boek heeft geschreven. Het deed me een beetje denken aan de boeken Colleen Hoover. Er zit zo veel diepgang en emotie in. De personages ontwikkelen zich in het verhaal en Lauren neemt je mee op die reis. Ik ga snel die andere titels waar je over aan het twijfelen was op mijn lijstje voor 2019 zetten Marleen! Heel erg bedankt voor deze fantastische tip. 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Door naar de volgende: mijn tip voor Mandy!

Toevallig moest ik Mandy ook een tip geven voor het artikel van afgelopen maandag! Zoals je misschien hebt gelezen vond ik dat erg moeilijk omdat Mandy maar liefst 800+ titels op haar nog-te-lezen-plankje heeft staan haha. Dus weer weet ik niet zeker of hij er tussen zit, maar gelezen heeft ze mijn tip nog niet. 

Dat plankje heb ik namelijk wel afgespeurd en daar viel mij meteen op dat ze Het Rosie project en Het Rosie effect van Graeme Simsion heeft gelezen. Zelf heb ik deze boeken afgelopen jaar voor het eerst gelezen (ik weet het, schandalig laat) en ze deden me denken aan een ander boek dat ik had gelezen, namelijk De cactus van Sarah Haywood. Een van de meest bijzondere boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen en daarom wil ik hem graag aan jou tippen Mandy. Net als mijn vorige tip is dit een feelgoodroman met veel diepgang en ik denk dat jij het boek ook heel bijzonder gaat vinden. Dat hoop ik in ieder geval! 

Over De cactus

Andere mensen zien Susan Green als een stekelig en moeilijk persoon. Zelf vindt ze dat ze haar leven gewoon goed op orde heeft. Ze heeft een baan, een appartement precies groot genoeg voor één persoon, voor de liefde heeft ze een prima regeling met een leuke man, en zolang haar onbesuisde broer aan de andere kant van het land woont is er niets aan de hand.

Dan overlijdt haar moeder en ontdekt Susan dat ze zelf moeder wordt – en opeens is ze alle controle kwijt…
Iedereen die onderkoelde Britse humor met een scherp randje kan waarderen, zal genieten van deze prikkelende roman.
Sarah Haywood heeft gewerkt als advocaat voor ze zich toelegde op schrijven. Ze woont met haar man en kinderen in Liverpool.

Veel leesplezier lieve Mandy!

Lieve Mandy. Jij krijgt het nog druk met mijn tips in de eerste maand van 2019! Ik hoop dat je er net zo van kan genieten als ik heb gedaan en ik wens je heel veel leesplezier!

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Heb jij De cactus al gelezen? En wat vond je ervan? Of ga je het nu ook lezen? Wij zijn benieuwd.



Reacties op: Boekentipestafette: Janneke tipt Mandy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Christina Lauren

Christina Lauren

Christina Lauren is de schrijversnaam van het duo Lauren Billings en Christina H...

Graeme Simsion

Graeme Simsion

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedri...