Buddy: Helma en Marleen lazen de nieuwste Lisette Jonkman (+ WIN!)

op 27 juli 2019 door

Yes, de fans hebben er even op moeten wachten maar sinds vorige maand ligt Verknocht, het lang verwachte derde deel in de fijne Verkikkerd-serie van Lisette Jonkman in de (web)winkels. Twee jaar geleden lazen Helma en Marleen samen Helemaal het einde en nu waagden ze zich samen aan Verknocht. Benieuwd wat ze ervan vinden? Lees snel verder! 

- door Helma & Marleen -

Wat we ervan vonden?

Dat kunnen we in drie woorden samenvatten: het is genieten!

f6e8fb310548f5657b8344abd2ace76d.png

Wat was het weer heerlijk om opnieuw in het leven van Lucy en Olivier alias Kikker te duiken. Lisette Jonkman zet de te grappige schrijfstijl die we van haar kennen uit de eerste twee delen onverminderd door, en ook nu is er weer ruimte voor serieuzere thema's. Ondanks dat ze nog wonen op de campus maakt het studentenleven langzaam plaats voor het 'echte' leven met al zijn ups en downs. Lucy krijgt steeds meer visagiewerk en Olivier is druk met zijn nieuwe album waardoor de tijd die ze met elkaar doorbrengen schaars wordt. Ook de steeds vaker terugkerende nachtmerries van Olivier beginnen hun tol te eisen. Is hun liefde hier tegen bestand? Niet als het aan Aris Brandt, de beroemdste en begeerlijkste acteur van Nederland ligt. Hij vraagt Lucy als zijn persoonlijk visagist en doet er alles aan om onderdeel van haar leven te worden. Behalve Lucy en Olivier zien we alle andere oude bekenden terug: Hermelien en Paladin, de vlogtweeling Anjo en Otto, kakker Ferdy en Lucy's vriemdin Abby die als beroemd model de hele wereld over reist.

En zien we daar ook misschien nog Lisette's eigen leven een klein beetje in Verknocht terug? Als je Lisette een beetje volgt via de social media weet je dat ze dol op konijnen is (meet Frikandel die Lucy voor haar verjaardag ktijgt) is en op haar eigen lange meneer met wie ze onlangs in het huwelijksbootje is gestapt. Het huwelijk in het boek waarbij Lucy ceremoniemeester is verloopt in ieder geval helemaal niet zoals gepland. Misschien heeft Lisette wel een worst case scenario voor haar eigen huwelijk beschreven. Gelukkig was haar eigen huwelijksdag 'a dream came through' als we de foto's van het stralende bruidspaar zien.

037058c851f13ba196068f640b2b2ed7.png

Ceremoniemeester

Het grappige is dat alles wat er mis kan gaan bij een huwelijk, en dat in het boek ook allemaal gebeurd, door het hoofd van elke bruid spookt. Voor Helma is het inmiddels bijna 25 jaar geleden dat zij trouwde en zij herkent die doemscenario's wel: 'Oh ja, toen ik zelf in het huwelijksbootje stapte had ik ook visioenen van het struikelen over de zoom van mijn jurk, waardoor de rok van het lijfje zou scheuren en ik in mijn onderbroek voor de ambtenaar zou komen te staan of van afbrekende hakken. Haha, dat was een van de redenen dat ik voor een korte jurk heb gekozen.' Voor Marleen is het nog toekomstmuziek, hoewel ze dolgelukkig is met haar eigen droomman, maar ook zij kan zich daar wel een voorstelling van maken. Marleen: 'Ik kan me heel goed voorstellen dat je je allerlei doemscenario's in je hoofd haalt voor zo'n dag en alleen als ik hier al aan denk, denk ik dat ik liever naar Las Vegas zou willen vertrekken, haha!' 

Helma had geen ceremoniemeester maar anders had ze graag een tweede Lucy gehad die aan alles denkt. Dat het uiteindelijk niet zo liep als het moest lopen, daar kon Lucy ook niet veel aan doen. Ook Marleen zou Lucy wel willen hebben als ceremoniemeester. 'Of misschien ook wel Ferdi, hoewel hij af en toe echt een eikel kan zijn. Maar als hij een echte vriend is zal hij, denk ik, dé dag van je leven voor je voor elkaar krijgen,' mijmert Marleen. 

4043c0cf49e0737545951330e6d2e384.png

Een goed gesprek

De terugkerende nachtmerries van Olivier trekken een wissel op hem. Een goed gesprek met Lucy, die tenslotte psychologie studeert, zou voor de hand liggen maar Olivier wil haar niet opzadelen met zijn demonen. Dat vindt Helma wel een gemiste kans, want als er een iemand is met wie je zou willen delen wat er in je hoofd omgaat, zou dat toch je partner moeten zijn. En dan nog, denk ik dat je niet voor een ander moet denken zoals Olivier doet. Marleen is het helemaal met Helma eens. 'Ik vond het inderdaad af en toe behoorlijk irritant dat Olivier zomaar voor Lucy besliste. In een relatie hoor je te praten, allebei.' 

baee0d37180f2289ffe977886103e354.png

Filmpremière

Lucy maakt kennis met de glamour van de filmwereld als persoonlijk visagist van Aris Brandt en ze mag als zijn +1 mee naar de filmpremière van zijn nieuwste film. Kijk, dat zouden wij nu ook wel eens willen. Aan de arm van een steracteur over de rode loper. Met wie? Helma zou een uitnodiging van Sean Connery niet afslaan in ieder geval en als we het op Nederlandse acteurs houden dan zijn Barry Atsma en Michiel Huisman ook helemaal niet verkeerd. Marleen zou heel graag aan de arm van Matt Bomer willen stralen, haha. Ook al is die man zo homo als wat, kwijlwaardig is 'ie in ieder geval! ;) Qua Nederlandse mannen zou Marleen niet zo snel iemand kunnen bedenken, maar dan zou ze gewoon gezellig haar beste vriendin op sleeptouw meenemen! 

da72bd9f1d81bb93a8d853cdeecfbdef.png

Huisgenootjes

Lucy en Kilkker wonen in Het Fort samen met andere studenten. Dat lijkt Helma nou helemaal niets. Niet dat ze zelf nou zo poetserig is aangelegd, maar hygiëne staat toch wel heel erg laag op het lijstje van studentenhuizen. 'Ik zou denk ik gek worden van (on)hebbelijkheden van mijn medebewoners. Nee, dan maar liever met mijn eigen gezin. Die zou ik ook wel eens achter het behang willen plakken, maar dat is mijn eigen vlees en bloed. En dat is toch wel anders.' Marleen zou ook absoluut niet in een studentenhuis kunnen wonen: 'Ik heb nooit in een studentenhuis gewoond, maar zou het ook echt niet kunnen. Net als Helma zijn mijn standaarden voor hygiëne toch wel iets hoger dan in het gemiddelde studentenhuis en ik ben ook veel te veel gesteld op mijn privacy!' 

Helma en Marleen hebben weer genoten van het nieuwste boek van Lisette Jonkman! Helma gaf het boek 4 sterren en Marleen deelde zelfs 5 sterren uit! Stiekem hopen we allebei heel erg op een vierde deel! Benieuwd wat we verder van het boek vinden? Onze recensies lees je hier

f6e8fb310548f5657b8344abd2ace76d.png

WIN! 

Het kan niet anders of je bent nieuwsgierig geworden naar Verknocht. Extra leuk dat wij daarom een exemplaar van Verknocht mogen weggeven! Onder onze volgers verloten wij één exemplaar van deze heerlijke feelgoodroman! En daar moet je het volgende voor doen: 

Laat hieronder in een reactie weten dat je meedoet en laat weten met wie jij graag naar een filmpremière zou gaan (dit mag zowel een bestaand als fictief persoon zijn). De creatiefste reactie ontvangt dan het boek thuisgestuurd. Daarnaast volg je onze pagina (maar dat doen jullie allemaal al, toch?) en zet je Verknocht op je 'Wil ik lezen'-plankje! Easy, toch? 

Veel succes en wie weet zit jij binnenkort wel met Verknocht in de zon! 

Je kunt meedoen tot zaterdag 10 augustus 2019, 23:59. De winnaar wordt hieronder bekend gemaakt. Als jij de gelukkige winnaar bent, dien je een mailtje te sturen naar vandaag@hebba.nl onder vermelding van winactie Verkocht en wordt het boek naar je toegestuurd! Reacties op: Buddy: Helma en Marleen lazen de nieuwste Lisette Jonkman (+ WIN!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman (1988) is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hele leven. In mei 2011 won ze de chicklitschrijfwedstrijd van Luitingh-Sijthoff, Bol.com en Chicklit.nl met haar verhaal G...