Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy: Nathalie en Marleen kletsen over 'Vecht voor jou' van Emma Anna

op 09 maart 2019 door

Het is zaterdag, so you know the drill! Deze keer was het weer de beurt aan de Nathalie en Marleen om samen een boek te lezen. In eerste instantie kozen ze voor Echte liefde van Courtney Maum en ze schaften beide het e-book aan. Helaas viel het verhaal en de schrijfstijl bij allebei niet in de smaak, dus werd de e-reader voor eventjes aan de kant gelegd. Al snel wisten we een ander boek dat we beiden graag wilden gaan lezen, namelijk Vecht voor jou van Emma Anna. Jullie hebben al eerder een lezersbuddy met een boek van deze auteur kunnen lezen en nu lezen wij zelf een titel van deze dame. Zal het in de smaak vallen? 

Door Nathalie & Marleen

Hier gaat Vecht voor jou over: 

Wanneer Hannah Mackenzi een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken, gaat er een wereld voor haar open.
Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar wanneer ze haar baas Luc beter leert kennen, komt daar verandering in.
Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Sterker nog: hij komt erachter dat hij het 'thuis' dat hij voor lief nam toen zijn vader nog leefde, terugvindt in Hannah.
Verliefd worden is niet moeilijk, maar vechten voor die liefde wel. Vooral als blijkt dat de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

Marleen: He, Nathalie, wat gezellig dat wij weer een boek samen lezen en dat het weer een NA is! De vorige keer lazen we Spelregels en maakten een lijstje waarin een NA moet voldoen. Toen waren we het niet helemaal eens. Zullen we dat nu weer doen ?

Nathalie: Ja leuk. Ik ben ook heel benieuwd. Dit is mijn tweede boek dat ik van Emma Anna ga lezen en haar andere boek vond ik een mooi verhaal. Mijn verwachtingen van Vecht voor jou zijn dan ook erg hoog.

Een cover die een beetje verklapt waar het over gaat, maar die niet alles prijsgeeft 

Marleen: Ik vind de cover dus echt helemaal niet bij een NA passen. Ik vind de cover lief en zeker niet lelijk, maar het past niet helemaal bij het verhaal. Als ik dit boek in de boekhandel zou tegenkomen zou ik niet verwachten dat hier de nodige steamy scenes in voor zouden komen.  De cover is zoet, ondank de wat donkere, bruinachtige kleuren. Nee, wat mij betreft is deze cover geen 'NA-material.' 

Nathalie: Ik vind het ook geen echte NA cover. Maar ik vind de cover wel heel goed bij hoofdpersonage Hannah passen, met die boeken erbij. De titel verklapt hiermee wel een beetje. En ik zal eerlijk bekennen, veel NA covers vind ik helemaal niet mooi, net iets te, en dit vind ik dan weer wel een aangename cover. 

Twee personages die de nodige problemen hebben

Nathalie: De inhoud vind ik een goede NA gehalte hebben. Met net ietsje meer ook en dat vind ik een plus. Hannah heeft een heftige relatie achter de rug met iemand die haar mishandeld heeft, maar is nog niet helemaal los van haar ex. Als lezer zien we haar heel langzaam groeien en haarzelf weer terugvinden. Luc heeft zo ook zijn eigen problemen waar hij keuzes door moet gaan maken, en dat valt hem zwaar.

Marleen: Wat dat betreft is Vecht voor jou wel echt een NA wat mij betreft. Zowel Hannah als Luc hebben de nodige problemen, hoewel die van Luc niet direct in een NA thuis horen. Overigens moet ik Emma Anna zeker de complimenten geven voor de draai die zij aan Hannahs verleden en trauma's heeft gegeven. Heftig, maar zeker origineel. Ook vind ik het mooi om te lezen hoe beide echt wel onzekere trekjes hebben, maar dat dit niet overheersend is in het verhaal.Yes, pluspuntje wat mij betreft! 

Steamy scenes

Marleen: Helaas, die vond ik behoorlijk tegenvallen. Normaal gesproken ben ik niet vies van de nodige steamy scenes, maar in Vecht voor jou vond ik ze te overdreven en vooral heel erg plat. Hoe Luc vanaf het begin al over Hannah denkt kon ik niet waarderen, zelfs niet vanaf het moment dat hij overduidelijk voor haar valt. Ik denk dat hier veel meer uit te halen was en ik hoop dat de auteur dit iets beter weet uit te werken in het vervolg. 

Nathalie: Daar ben ik het niet eens met jou. Vond ik de steamy scenes bij onze vorige buddyread too much, ik vind in dit boek de balans tussen steamy scenes en voortgang van het verhaal heel goed. Niets is overbodig. De gedachtengangen en gevoelens vond ik realistisch neergezet. Pluspuntje van mij.

Een typische setting

Nathalie: Ik vond de setting leuk. Hannah komt uit een slecht milieu, en haar ex en Luc komen uit het elite klliekje. Dat ze bij een uitgeverij gaat werken, daarbij moest ik wel even heel erg aan 50 tinten grijs denken. De bijpersonages hebben een een goede rol en balans in het verhaal.

Marleen: Ook dit vond ik niet typisch voor een NA, maar overigens wel een heel erg toffe setting. Elke boekenwurm droomt er toch van om zo'n positie bij een uitgeverij te bekleden? Ik vond de setting en ook hoe rijk Luc is meer passen bij een erotische roman, ondanks dat Hannah nog relatief jong is met 23 jaar. 

Onze conclusies over Vecht voor jou 

Marleen: Vecht voor jou wist mij helaas niet zo te trekken als ik had gehoopt. Het is op zich een fijn boek, maar ik heb teveel opmerkingen om er echt van te genieten. Daarnaast vind ik het ook geen NA, maar echt meer een erotische roman. Juist door de soms wat platte seksscenes en de setting waarvoor is gekozen, past dit boek beter tussen Marie Force en Jennifer Probst, dan tussen Jennifer L. Armentrout en Cora Carmack. Ik heb het boek een kleine 3 sterren gegeven, maar ben toch een beetje nieuwsgierig naar het vervolg dat waarschijnlijk dit najaar gaat verschijnen. 

Nathalie: Ik vond het een fijn boek om te lezen. De schrijfstijl is wel heel simpel, maar daarom leest het boek wel lekker weg. Gewoon een leuk boek voor tussendoor, want ondanks het heftige thema leest dit boek absoluut niet zwaar. Vanwege de cliffhanger aan het einde, ben ik benieuwd naar het vervolg.Ik vond dit boek wel iets minder dan Mijn hele leven lang en als ik een boek van Emma Anna zou aanraden, dan zou ik absoluut Mijn hele leven lang aanraden en niet deze.

Was jij al bekend met dit boek? En zou jij 'm graag willen lezen? 

De recensies van Nathalie en Marleen lees je respectievelijk hier en hier



Reacties op: Buddy: Nathalie en Marleen kletsen over 'Vecht voor jou' van Emma Anna

Meer informatie

Gerelateerd

Over