Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read challenge #14: Geboren in vuur - Nora Roberts

op 14 augustus 2018 door

Alweer de veertiende buddy read challenge. Het was Amarins die als eerste samen met Marieke een boek las voor de speciale buddy read met de vrienden van de Feelgood Club. Ze wilde graag nog een keer meedoen en had een eerste deel van een nieuwe serie van Nora Roberts op het oog. Een nieuwe leesafspraak werd gemaakt en Geboren in vuur werd gelezen.

5ba1ddb631dad7558b64a82465f9c21d.jpg

- door Marieke -

7548155ac38129bcae42dfbcb81ac4d9.jpgOver Amarins:
Mijn naam is Amarins Elzinga en ben woonachtig in het noorden, een Friezin. Ben getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Ik lees al zo lang ik me kan herinneren. Ik vind het heerlijk om even weg te dromen in een andere wereld. Mijn favoriete genre is toch echt feelgood. Af en toe vind ik een uitstapje naar een ander genre leuk. Een thriller of een young adult. De laatste tijd probeer ik ook af en toe een historische roman.

Korte samenvatting Geboren in vuur

Tom Concannon is een rasechte Ier: een dromer, een man van het grote gebaar, maar bovenal vader. Hij is gek op zijn dochters, en wat hem betreft zijn ze perfect - hoe verschillend ze alle drie ook zijn...

Oudste dochter Maggie May is koppig, onafhankelijk en temperamentvol. Ze bezit ook een groot talent: glasblazen. Het liefst is ze thuis, in County Clare, aan het werk in haar atelier, afgesloten van de rest van de wereld. Wanneer daar op een dag Rogan Sweeney binnenstapt, die haar werk heeft gezien en vastbesloten is het overal in zijn prestigieuze galeries te verkopen, wil ze dan ook niets van hem weten. Kunst en zaken gaan wat haar betreft niet samen. Bovendien houdt ze alles het liefst in eigen hand. Maar deze man laat zich niet zomaar wegsturen of negeren. Hij is minstens zo koppig als zij...

Het lezen en het overleg

5bbaa6b439bec641c890dc4adc226bad.jpg

Marieke:
Je hebt nog een buddy te goed. Geboren in vuur. Ik zal op zoek. Ik zit nu even vol met boeken, ik hoop over twee/drie weken weer wat ruimte te hebben, dan kunnen we starten.

Amarins:
Superleuk! Doe rustig aan hoor! Het zou wel fijn zijn om het dan in juli te doen, anders wordt het na half augustus in verband met mijn vakantie. Overigens als ik wifi heb mag dat ook in de vakantie hoor dan heb ik alle tijd haha. Kijk maar wat jou lukt, ik heb er nu al zin in!

46f6235484fcc389f514ac9ed801b25c.jpg

Marieke:
Amarins, ik ben bijna door de verplichte boeken heen en pak deze er gewoon bij. Het boek is niet zo heel dik. Volgens de IPad 240 pagina's. Dus als je ook zover bent, dan gaan we lezen.

Amarins:
Mijn papieren boek heeft er 349, maar wat mij betreft kunnen we gaan lezen hoor, gezellig!

Marieke:
Ik had het gister geopend en zag een voorwoord van Nora Roberts. Ze wilde altijd al een boek schrijven dat in Ierland speelt. Ze is er speciaal voor naar toe gereisd. Wist je dat?

Amarins:
Wat een leuk detail! Wist ik niet! In het boek vind je deze info niet terug!
Wanneer begin jij met lezen denk je?

Marieke:
Ik moet nog een buzz boek uitlezen, maar ik lees elke dag in meerdere boeken Gister een debuutboek uitgelezen dus ik heb weer ruimte. Ik kan vandaag beginnen, maar zaterdag of zo is ook goed als dat beter uitkomt.

Amarins:
Ik denk dat ik dan vanavond ga beginnen! Ik ben nieuwsgierig! Vorige week net de nieuwe van Nora uitgelezen. Die was zo mooi! Ik hoop dat deze ook zo gaat worden!

Marieke:
Leuk we gaan los!

Amarins:
Doen we, als ik een eindje op weg ben hoor je van me!

e5e467ad5d47f91715f409956dfd3626.jpg

Marieke stuurt het voorwoord van Nora Roberts naar Amarins. Vreemd dat die niet in het boek zit.

Amarins:
Dank je wel! Wat leuk om te lezen. Ik ben begonnen in het boek, het zuigt je meteen mee in de prachtige natuur van Ierland en wat een heerlijk verhaal. Jij al begonnen?

Marieke:
Ja hoofdstuk 1 is net uit. Ze doet een belofte. Dat zal wel de nodige problemen op gaan leveren.

Amarins:
Dat denk ik ook! Vind het prachtig hoe Roberts de personages beschrijft en de natuur in Ierland. Het is net je er zelf aanwezig bent.

72127433196d1d3e9c030920d964aef3.jpg

Marieke:
Hoe gaat het met lezen? Er moest hier tussendoor nog even een boek uit, dat moet morgen terug naar de bieb. Maar ik heb net weer een stuk gelezen. Pittige tante die Margareth, de vonken spatten er letterlijk van af. Leuk om te lezen die wisselwerking tussen haar en Rogan. Heerlijk om te lezen.

Amarins:
Inmiddels ben ik aangekomen op pagina 150. Ik vind het ook een heerlijk boek! Ik mag die Maggie wel! Pittige tante, vooral koppig ook. En dan die arme Rogan! Een superleuke vent vind ik, als ik Maggie was zou ik het wel weten! Maar hoe zou dit verder gaan? Zullen ze elkaar vinden? Of maakt Rogan geen schijn van kans? En dan de geheimen rond haar ouders? Zou ze kunnen achterhalen wat er in het verleden is gebeurd? (Of zeg ik nu al te veel voor jou?). Ik ga straks gauw nog even verder lezen!

Marieke:
Haha, je bent wel een stukje verder dan ik, maar dat geeft niet. Ik kan de komende dagen wat meer aandacht aan dit boek besteden. Of Margareth en Rogan samen gaan komen? Dat lijkt me onvermijdelijk, maar ze zullen nog wel wat hobbels moeten overwinnen. Ik ben benieuwd.

6fd70b6613967968f54596e70787b718.jpg

Amarins:
Hoi hoi, heb je nog tijd gehad om iets verder te lezen? Voordat ik hier weer ga spoileren.

Marieke:
ja, ik schiet lekker op. Heb jij het uit? Ik ben nu bij het stuk dat ze naar Parijs gaan.

Amarins:
Daar ben ik ook! Nog zo'n 100 bladzijden!

Marieke:
Haha, ik nog 60 op de IPad.
Ik zit wel een beetje te wachten op wat spanning. Van Nora Roberts ben ik gewend dat ze romantiek en spanning combineert. Maar tot nu toe zit de spanning alleen in het vuurwerk tussen Maggie en Rogan. Ik hoop het vandaag uit te lezen.

Amarins:
Ik ervaar ook dat het verhaal wat voortkabbelt. Onderhand kunnen we natuurlijk bedenken hoe het gaat eindigen met Rogan en Maggie. Maar hoe zal het verhaal zich ontwikkelen richting het einde? Ik erger me wel aan de moeder in het verhaal jij niet? Wil het nergens over hebben, geeft de schuld van alles aan Maggie en doet zich voor als een echte bitch. Zij zal ook nog wel ontwikkeling doormaken richting de ontknoping denk je niet?

Marieke:
O die moeder, wat een vreselijke zeur. Wat een belasting voor die lieve Brianna (zus Maggie). Ik vermoed dat daar nog wel een verhaal achter zit, Ik ben benieuwd of we daar in dit deel antwoord op krijgen. Die Maggie maakt mooie dingen. Ik zou wel heel graag willen zien wat ze maakt in haar glasblazerij. Roberts omschrijft het wel mooi, maar het gaat Maggie wel heel makkelijk af. Het mag in een verhaal niet te technisch worden, maar er gaat geloof ik helemaal niets mis. Ben jij weleens in een glasblazerij geweest? Ik een keer, het was er warm (Duh) en het was behoorlijk indrukwekkend om te zien.

Amarins:
Ik ben nog nooit in een glasblazerij geweest. Ik ben het met je eens dat het allemaal wel heel makkelijk gaat, zelfs als Rogan in beeld komt. Die kan opeens van alles aangeven en doen, ik weet niet of dit allemaal zo makkelijk gaat in werkelijkheid. En zoveel geld voor een aantal stukken? Geen idee of dat werkelijkheid kan zijn voor glas geblazen stukken.
Overigens vind ik die Rogan wel een lieverdje. Hoe hij ook de boze Maggie soms laat tieren en al haar bevelen opvolgt!

Ik probeer ook sowieso dit weekend het boek uit te lezen. Ik ben toch wel heel nieuwsgierig wat de laatste 100 bladzijden nog gaan brengen, wat ze ook duidelijk maken rond moeder en of het eindigt zoals ik denk.

01441c67f4b39e38b27a1865e80245b7.jpg

Amarins:
Boek is uit. En jij?
Ik vond ook dat er in het laatste stuk geen spanning meer kwam zoals we dat wel gewend zijn bij Roberts!
Het laatste stuk van het verhaal vond ik toch wel voorspelbaar maar uiteindelijk wel een leuk verhaal!

Marieke:
Gisteravond heb ik het uitgelezen. Het is een leuk verhaal, maar er gebeurt erg weinig. De uitleg waarom de moeder zo verbitterd is, is erg mager. Het ontstaan van de nieuwe liefdeskoppels is ook niet erg overtuigend. De relatie tussen Maggie en Rogan is wel mooi, maar ik miste ook daar iets. Er waren geen grote problemen, ruzies of geheimen, het was nogal braaf.

Nu is dit het eerste deel van een serie van drie, dus is de kans groot dat er meer uitgewerkt gaat worden in een tweede en derde deel.

Amarins:
En die liggen bij mij klaar, heb destijds de hele serie gekocht! Maar ik ga eerst iets spannenders lezen nu!

Ik vond de uitleg over moeder ook summier, de werkelijke reden hoor je eigenlijk niet want er zit natuurlijk meer achter! En de relaties gaan wel heel snel, zo ben je verliefd op Rogan en zo lig je in bed met Joseph we delen de mening over dit boek, leuk verhaal maar geen spanning, alles kabbelt wat voort!

Marieke:
En niemand die dit leest die enig idee heeft over wie we het nu hebben. Joseph? Waar komt die nou weer vandaan? Dan toch het boek maar zelf aan lezen!

5ba1ddb631dad7558b64a82465f9c21d.jpg

Conclusie

Wat romantiek betreft is het wel een echte Nora Roberts. Een pittige dame en een echte man die die pittige dame wel aan kan. Een mooie romance, hoewel je die aan het begin van het boek al ziet aankomen. Echte problemen zijn er ook niet. Om Maggie heen is er genoeg te doen, haar zus moet ook haar verhaal nog vertellen en ook de moeder, die nu een hoop zeurt, maar niet echt uit de verf komt, krijgt haar eigen verhaal (resp Geboren in ijs en Geboren in schande). Daardoor blijven we bij dit boek een beetje onbevredigd achter. Met name qua spanning schiet het verhaal te kort. Kennelijk was dat ook niet de bedoeling van deze serie.

Wat ook afwijkt van haar andere verhalen, is de keuze om de setting te verplaatsen naar Ierland. Dat is altijd een droom geweest van Nora Roberts en is met deze serie verwezenlijkt. Dit is de extra informatie die als voorwoord bij het e-book staat welke Amarins had moeten missen.

Over het algemeen een fijne roman, maar geen topper. Het lezen ervan nodigt toch uit tot lezen van de volgende twee delen, gewoon omdat er nog veel vragen onbeantwoord zijn gebleven, maar het hoeft er niet direct achteraan. Het zal leuk zijn om Maggie en Rogan dan in een bijrol terug te zien.

Amarins bedankt voor deze tweede buddy read challenge, en wie weet pakken we ook deel 2 en 3 nog samen op!

Ben jij ook fan van Nora Roberts en heb je deze serie al gelezen? Laat ons weten hoe het jou is bevallen. 

Vind jij het ook leuk om eens een buddyread challenge te doen met een de leden van de Feelgood Club? Laat het ons weten en wie weet staat jouw buddy read hier binnenkort op onze spot.

Bijlage: Voorwoord uit Geboren in vuur, Nora Roberts

fec39bcef240e6ff9d222ea0bd397fe8.jpg



Reacties op: Buddy read challenge #14: Geboren in vuur - Nora Roberts

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...