Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam: Diana

op 11 april 2019 door

Een van onze meisjes is Diana. Ze is niet alleen te vinden op onze spot waar ze schrijft en vertelt over het feelgood genre, maar je kent haar misschien ook wel van de recensies die ze voor Hebban schrijft. Maar wist je dat Feelgood eigenlijk haar "lees eens wat anders" is? Vandaag geeft ze ons een kijkje in haar leven. Wie was Diana voor Hebban in haar leven kwam?

Door Sanne

Het pre-Hebban tijdperk

Hoe zag jouw leven eruit voor je Hebban ontdekte?

Diana: "Sowieso zat ik als kind al met de neus in de boeken. Ik las op de basisschool alle Zoeklichtboeken en baalde ervan als ik de 'plank' al leeg had. Op de mavo probeerde ik wat meer volwassen boeken te lezen voor het vak Nederlands en toen was ik vooral fan van Virginia Andrews en Danielle Steel. Ik weet nog dat ik helemaal onder de indruk was van het boek Misha. Ik denk dat ik dat wel 10 keer heb gelezen. Op het mbo kende men mij als het meisje dat in haar pauzes las. Ik lag niet lekker bij mijn klasgenoten, tenminste, dat idee had ik, en ik kwam mijn tijd door met lezen. Heerlijk vond ik dat!

Heel lang geleden, in juli 2008, ontdekte ik het forum Ezzulia. Toen begon de leesziekte pas echt. Ook daar kwamen challenges op en ik maakte echte leesvrienden waar we zo één keer per jaar mee afspraken. Later verdwenen de vaste leden en daarmee ook de samenhang van het forum. Ik ontdekte ernaast nog de Fantasy Leesclub en zij introduceerden het fantasy genre bij me. En daar las ik voor het eerst over Hebban."

Wat las je het liefst?

Diana: "Het begon met simpele romans op de mavo en het mbo, later ging ik Nederlands studeren en toen heb ik een tijdlang alleen maar literatuur gelezen (De donkere kamer van Damocles blijft favoriet!) en daarna ging ik vooral lezen wat ik leuk vond. Ik had een nog-te-lezen-lijst in een adresboekje waar alle titels op alfabetische volgorde stonden. Elke twee weken ging ik dan naar de bibliotheek om te kijken welke boeken van mijn lijstje (vooraan beginnen was belangrijk en series uitlezen ook!) er waren. Ik ging dan met mijn verse boeken in het restaurantje in de bieb zitten, at wat bij Prinsheerlijk en had een uitstekend besteedde middag!"

Hallo Hebban!

Hoe ontdekte je Hebban?

Diana: "Ik ontdekte op school dat ik recenseren erg leuk vond en wilde hier meer mee doen. Maar omdat ik onervaren was, durfde ik me niet ergens aan te melden als recensent. Totdat ik op een dag onze redacteur Debbie op het Fantasy Leesclub forum ontmoette. Zij kondigde Hebban aan en volgens mij vroeg ze daar ook om recensenten voor het fantasy genre. Ik solliciteerde en mocht mijn eerste Hebban recensie schrijven over Violet van Abigaill Gibbs. Ik vond het superspannend en nam het boek overal mee naartoe. Al snel benaderde Suzanne Peters me, toenmalig romance redacteur, om ook te recenseren voor Romance. Ondanks dat ik mijn twijfels bij dat genre had, besloot ik haar te helpen. Inmiddels ben ik zo in het romance/feelgood genre verknocht dat ik bijna niets anders meer lees."

Is je leessmaak veranderd door Hebban?

Diana: "Ik verklapte het al een beetje bij de vraag hierboven, mijn leessmaak is zeker veranderd door Hebban. Ik was niet zo van de feelgoodboeken. Ik las fantasy met draken, met magie, en vooral ook met elfen en vampiers. Ik had stiekem helemaal geen zin in van die simpele romans waar vrouwen zo gewillig zijn en alles doen wat een man wil. Wat bleek? Ik zat er helemaal naast. Romance/feelgood biedt als genre zoveel meer!"

Wat betekent de Feelgood Club voor jou?

Diana: "Op dit moment ben ik wat onzeker over mijn rol in de club, maar dat komt vooral door de zwangerschap en de onzekere tijd die erna komt. De verhalen die ik hoor over weinig lezen maken me 'bang' dat ik de groep zal moeten verlaten omdat ik niet meer zoveel kan doen. En als ik daar aan denk voel ik me verdrietig. Onze groep is al vanaf het begin compleet en de meiden zijn voor mij echt vriendinnen geworden. Ze zorgen voor elke dag een portie feelgood en luisteren even als het in het leven tegenzit. Dat ik daarnaast ook nog bezig mag zijn met boeken uit een (soms nog) ondergewaardeerd genre maakt me extra blij. De Feelgood Club zal ik dus niet snel opgeven."

After Hebban

Hoe denk je dat jouw leven er uit zal zien als Hebban er mee stopt?

Diana: "Ik denk dat ik dan weer de HEMA in moet voor een adressenboekje, zodat ik daar mijn te lezen boeken in op kan schrijven, nu werk ik vooral met de Hebban app en dat vind ik heerlijk. Maar toch ben ik liever niet zo digitaal, dus ik denk dat het dan een beetje zoals vroeger wordt; lange lijst met boeken - autistisch als ik ben lezen-  op volgorde van letter en de series achtereen lezen. En uiteraard heb ik dan een bibliotheekabonnement, want de sfeer van een bieb blijf ik heerlijk vinden!" 

Wat doe je nog meer naast Hebban?

Diana: "Op dit moment is mijn zwangerschapsverlof ingegaan en heb ik mijn werk voor mijn tekstbureau dat inmiddels al 9 jaar bestaat op een zeer laag pitje gezet. Nu spring ik bij in ons familiebedrijf, waar ik de communicatie en marketing doe, maar vooral gewoon samen met mijn man werken en ik daar van geniet. Ik zit niet alleen de hele dag achter de pc, maar help onder andere ook weleens (voorzichtig) bij het uitladen van een vrachtwagen en reis heel Nederland door om klantbezoeken te realiseren. Verder wandel ik veel met mijn twee huskymeisjes - van wie ik enorm veel houd - en denk ik na over de komende maanden met een baby erbij. Stilzitten hou ik niet van. Ik wil altijd wel wat te doen hebben. Gelukkig zie ik lezen ook als iets doen; voor mij is lezen letterlijk dromen met open ogen. Tijdens het lezen word ik naar een andere wereld gebracht. Ik zie het als een film voor me en dat is genieten met een hoofdletter G."

Dit keer een kijkje in het leven van Diana: van fantasyfreak tot feelgoodlover. Binnenkort volgt er een nieuwe editie van "De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam". Alle meiden van de Feelgood Club doen een boekje open, maar ook staan er nog inzendingen van clubvrienden te wachten. Tot de volgende keer!



Reacties op: De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam: Diana

Meer informatie

Gerelateerd