De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam: Lore

op 10 juni 2019 door

Eind vorige week lazen jullie over het leven van Mandy en vandaag is het al weer tijd voor een blik in het leven van een van onze meiden. Ditmaal geeft Lore een inkijkje. Wie was Lore voor Hebban? En hoe heeft Hebban haar leven weten te veranderen? We lezen het vandaag in deze toffe rubriek: De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam.

Door Sanne

Het pre-Hebban tijdperk

Hoe zag jouw leven eruit voor je Hebban ontdekte?

Lore: Voor zover ik mij nog herriner, heb ik al van kleins af aan heel veel gelezen. Ik bracht regelmatig bezoekjes aan de bib en verslond alle boeken dan. Zo waren de boeken van Maren Stoffels mijn grote favoriet, maar ook Hoe overleef ik.... was een topper. Tijdens de middelbare school ging mijn leestijd fel achteruit. Ik moest verplicht boeken lezen die me echt niet lagen en zo was het plezier weg voor mij. Ik ging dan ook minder en minder naar de bib. Toen we in het laatste jaar een soort weddenschap hadden met een leerkracht ging ik terug aan het lezen en ik ben niet meer gestopt. Tijdens mijn studentenjaren gebeurde het wel eens dat ik een avondje stappen afsloeg, om eens een hele avond te kunnen lezen. 

Wat las je het liefst? 

Lore: Het overgrote deel van de boeken die ik las was Young Adult. Af en toe las ik eens een feelgood of iets meer richting literatuur. Ik ben altijd heel duidelijk geweest in mijn voorkeuren. Thriller of fantasy is echt mijn ding niet en dat wist ik toen al. 

Hallo Hebban!

Hoe ontdekte je Hebban?

Lore: Ik moet eerlijk zijn dat ik dat echt niet meer weet. Ik denk dat ik hebban ontdekte via een boekengroep op Facebook. Zo kwam ik eens een kijkje nemen, en ik ben blijven plakken. Al kan het ook best geweest zijn dat het via een andere weg was. 

Is je leessmaak veranderd door Hebban?

Lore: Mijn smaak is niet veranderd, maar wel de boeken die ik lees. Nu ligt de nadruk meer op feelgood met af en toe een Young Adult ertussen. Ik denk dat deze verandering er sowieso gekomen zou zijn omdat ik zelf ook wat ouder werd, maar natuurlijk leer ik dankzij de Feelgood cClub ook meer leuke feelgood boeken kennen die ik moet lezen. 

Wat betekent de Feelgood Club voor jou?

Lore: Best een moeilijke vraag eigenlijk. Ik ben niet zo goed in het verwoorden, maar de Feelgood Club, en vooral de dames erachter betekenen zoveel voor mij! Ik spendeer best veel tijd in het lezen voor de Feelgood Club, het bijpraten in de app en artikels schrijven. Het is een vriendengroep geworden die ik niet meer zou kunnen missen. 

After Hebban

Hoe denk je dat jouw leven eruit zal zien als hebban er mee stopt? 

Lore: Dat zou echt een groot gemis zijn. Ik spendeer heel wat tijd op Hebban, rondkijken naar nieuwe boeken, artikels lezen, leesclubs en natuurlijk het voornaamste, de Feelgood Club! 

Wat doe je nog meer naast Hebban? 

Lore: Naast Hebban werk ik voltijds in een ziekenhuislabo. Helemaal anders dan het leven tussen de boeken. Ik woon samen met mijn vriend, die sinds kort ook de leesmicrobe te pakken heeft. Samenwonen met een boekenwurm doet toch wel iets! Ook een paar collega's hebben de smaak te pakken. Zo deel ik overal waar ik kom mijn boekenliefde en komen er op die manier weer wat nieuwe Hebbanners bij. 

Niets leukers dan even bij iemand binnenkijken. Heb jij nog een vraag aan Lore? Stel hem dan hieronder!Reacties op: De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam: Lore

Meer informatie