Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwe boeken van november!

op 02 november 2018 door

Eerder vandaag konden jullie lezen welke boeken wij in oktober hebben gelezen, maar nu gaan we een kijkje nemen welke boeken we kunnen gaan lezen in november! Ook deze maand staan er weer prachtige titels klaar om op je verlanglijstje te worden gezet. Kijk je mee naar wat november voor ons in petto heeft?

Door Janneke

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

11f881a23891d0a3e70eb1797a2cd424.png

Het lied van zussen - Louise Allan (27 november)

De gelukkige kindertijd van Nora en haar zusje Ida eindigt abrupt als hun vader overlijdt. De meisjes trekken in bij hun grootmoeder, die Nora aanmoedigt haar muzikale talent te ontwikkelen. Ida gaat als kindermeisje werken, hartstochtelijk verlangend naar een eigen gezin.

Als Nora’s droom in duigen valt, komt ze met haar gezin man en kinderen dichtbij haar zus wonen, teleurgesteld en verbitterd. Ida, die waarschijnlijk nooit moeder zal worden, moet aanzien hoe Nora alles lijkt te hebben wat het leven de moeite waard maakt – maar er niets om geeft.

Het juiste moment - Danielle Steel (15 november)

Alexandra Winslow, verlaten door haar moeder toen ze zeven was, vindt troost in de detectives die ze met haar vader leest. Al snel gaat ze zelf aan de slag met het schrijven van misdaadverhalen. Halverwege de universiteit voltooit ze haar roman en weet ze een literair agent en uitgever te vinden. Ze publiceert onder het pseudoniem Alexander Green, waardoor ze een dubbelleven leidt. Haar geheime leven als de succesvolle Green stelt haar bloot aan jaloerse, arrogante Hollywoodfiguren die geen idee hebben wie ze echt is. Het juiste moment om open kaart te spelen lijkt echter altijd net buiten bereik en Alexandra zou haar gevestigde leven en roem moeten opgeven.

De familie Deverill - Santa Montefiore (13 november)

De geliefde Deverill-trilogie voor het eerst gebundeld!

Wanneer door de Eerste Wereldoorlog en de strijd om een onafhankelijk Ierland de spanning in het land toeneemt, komt er een einde aan de idyllische jeugdjaren van drie meisjes. Ze staan voor belangrijke beslissingen in hun leven, beslissingen die hen ver weg kunnen voeren van Ierlands groene kusten en het kasteel dat hen zo veel jaren met elkaar heeft verbonden. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen. Is hun band sterk genoeg om de zware tijd die ze te wachten staat het hoofd te bieden?

c59e288c07df88b01503a3d47932b661.png

Natalia - Roxanne Veletzos (20 november)

Januari 1941, Boekarest. Op een koude nacht wordt een joods meisje gevonden bij een flatgebouw. Roemenië werkt samen met de nazi's en de joodse bevolking loopt groot gevaar. Het meisje belandt in een weeshuis. Ze wordt geadopteerd door een rijk echtpaar dat haar Natalia noemt. Na de oorlog heerst het Sovjetregime in Roemenië. Wie te vertrouwen in deze hopeloze, grijze wereld? Natalia groeit op en komt voor een onmogelijke keuze te staan. Haar geheime verleden blijft haar achtervolgen.

De reünie - Joanna Goodman (6 november)

1994. Dankzij een studiebeurs kan Kersti naar een prestigieuze kostschool in Zwitserland, waar ze bevriend raakt met een kliekje rijke en populaire meiden. Cressida, Lille en de anderen zijn niet onaardig, maar hebben duidelijk een heel ander leven dan Kersti – met drank, drugs, en veel te veel geld. Als in hun laatste jaar Cressida van een balkon valt – springt? – stopt de school de affaire in de doofpot. Kersti gaat terug naar huis, maakt haar opleiding af, vindt een man en lijkt het perfecte leven onder handbereik te hebben – maar de gebeurtenissen van die avond lopen als een rode draad door haar leven. 

2015. Bijna twintig jaar na die noodlottige dag ontvangt een brief van Lille. In de brief werpt haar oude vriendin een ander licht op de avond van Cressida’s val, en opent daarmee oude wonden. Want Kersti heeft altijd getwijfeld aan het ‘officiële’ verhaal van de school. De uitnodiging voor een schoolreünie is dan ook de perfecte aanleiding om terug te gaan naar Zwitserland en op zoek te gaan naar de antwoorden die ze nodig heeft om dit hoofdstuk in haar leven af te sluiten

De reizigers - Eleanor Limprecht (7 november)

Sarah en haar kleindochter Hannah maken een cruise van Californië naar Australië. Sarah keert terug naar haar geboorteland, waar ze niet meer is geweest sinds ze in 1945 aan boord stapte van de USS Mariposa. Samen met vele andere oorlogsbruiden stak zij dat jaar de Stille Oceaan over, om te worden herenigd met de Amerikaanse soldaten waarmee zij tijdens de oorlog trouwden.

Hannah is van dezelfde leeftijd als haar oma toen die haar grote reis maakte, en als ze haar levensverhaal hoort, beseft ze wat haar grootmoeder destijds allemaal opgaf...

3492bfe29c639b04a13aa4b9b4ae37f8.png

Tulpengoud - Eva Völler (6 november)

Amsterdam, 1636. De Gouden Eeuw. In de statige herenhuizen langs de grachten hangen talloze kunstwerken. Eén springt er bijzonder in het oog: een kunstwerk van Moeder Natuur zelf: de tulp. En om die te bezitten zijn mensen bereid heel ver te gaan...

Pieter van Winkel, de nieuwe leerling van meesterschilder Rembrandt van Rijn, is een buitenbeentje. Zijn grote liefde voor wiskunde en zijn talent om raadsels op te lossen vindt men maar vreemd. Wanneer de prijs van tulpenbollen plotseling de pan uit rijst, komt zijn kennis van wiskundige wetten echter bijzonder goed van pas. Maar dan worden verscheidene tulpenhandelaren dood aangetroffen. Het verband? Alle slachtoffers blijken te zijn geportretteerd door Pieters meester, Rembrandt…

Tot ik je vind - Melanie Dobson (16 november)

De dertienjarige Daniel en de tienjarige Brigitte ontsnappen aan de Gestapo als hun ouders worden opgepakt. Ze komen terecht in Engeland, waar ze ieder hun eigen weg gaan, maar beloven elkaar weer te vinden zodra dat kan. Meer dan 70 jaar zoeken ze tevergeefs naar elkaar. Totdat er een journaliste op hun pad komt die nieuwe hoop biedt.

Overstag - Martin Scherstra (29 november)

Het jonge koppel Wierd en Rennie heeft een grote kinderwens, in 'Overstag' van Martin Scherstra. Rennie heeft onlangs een miskraam gehad en daar heeft ze het erg moeilijk mee, terwijl Wierd het verlies al heeft verwerkt en verder wil. Het wederzijdse onbegrip en de ruzies die hieruit voortvloeien worden steeds moeilijker om mee om te gaan. Als dan Rennies vader te horen krijgt dat hij de ziekte van Huntington heeft, een erfelijke ziekte, wordt hun leven nog ingewikkelder. Rennie weigert namelijk pertinent zich te laten onderzoeken op de ziekte.

bebc4bddac4c9309087db9f5077c03a3.png

Een vriend voor het leven - Catherine Cookson (13 november)

Hamilton verschijnt voor het eerst in Maisies leven als ze zeven jaar is. Haar bestaan is hard en liefdeloos, en wordt gedomineerd door een moeder die niet van haar houdt. Maar in haar gedachten staat een wel heel bijzondere vriend haar altijd bij en blijft hij bij haar in voor- en tegenspoed.

Als Maisies moeder overlijdt, vlucht Maisie in een huwelijk waarin ze eindelijk de liefde en geborgenheid hoopt te vinden die ze al haar hele leven heeft gemist. Maar dat blijkt een grote vergissing en Maisies leven lijkt een dieptepunt te hebben bereikt. Tot Hamilton wederom te hulp schiet...

Bestemd voor mij - Chantal van Gastel (8 november)

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Anker in de storm - Lynn Austin (2 november)

Anker in de storm van Lynn Austin: in dit vervolg op bestseller Dochters van de kust huurt de jonge Anna een privédetective in om meer te weten te komen over haar biologische moeder.

Anna is terug in Chicago, maar het kost haar moeite om zich te concentreren op haar aanstaande huwelijk. Wat ze onlangs te weten is gekomen over haar biologische moeder laat haar niet los. Ze huurt een privédetective in om meer informatie boven water te krijgen. Maar al snel ontdekt ze dat sommige geheimen beter met rust gelaten kunnen worden.

Ondertussen worden er nare roddels over Anna verspreid in de stad. Roddels die haar verloving in gevaar brengen en er uiteindelijk toe leiden dat ze haar toevlucht zoekt bij haar grootmoeder Geesje in het Amerikaanse plaatsje Holland.

840e555ff1a029c256094fb765d2200c.png

Verborgen levens - Judith Lennow (7 november)

Na de dood van haar oma erft Rose Martineau tot haar grote verbazing een huis op het platteland van Sussex. Het mysterieuze huis was ooit van haar oma’s jongere zus Sadie, over wie Rose tot voor kort nog nooit iets had gehoord. Wie was Sadie, en waarom had zij geen contact meer met haar zus? Rose’ zoektocht naar de antwoorden brengt haar terug naar de jaren dertig van de twintigste eeuw.
Intussen heeft Rose in haar dagelijks leven ook genoeg te verwerken: haar bestaan wordt overhoop gehaald door een schandaal dat haar huwelijk dreigt te verwoesten. Verscheurd tussen heden en verleden ontdekt Rose dat ze pas aan haar eigen toekomst kan werken als ze de geheimen van Sadies verleden heeft weten te ontrafelen.

Niets te kiezen - Olga van der Meer (29 november)

Op de begrafenis van zijn vrouw komt Ruurd in contact met haar oude schoolvriendin Lydia. Het klikt tussen hen en al snel wordt het een relatie, die ze gezien de timing eerst geheim willen houden. Maar natuurlijk komt het toch uit. Zijn dochter beschuldigt Ruurd ervan dat hij haar moeder al bedroog voor haar overlijden en wil niets meer met hem te maken hebben. Dan overkomt Lauren zelf waar ze zo fel op tegen was: ze wordt verliefd op een getrouwde man.

Heimwee - Greetje van den Berg (8 november)

De middelbareschoolreünie, wie is er niet een beetje huiverig en nieuwsgierig tegelijk? Greetje van den Berg verkent in 'Heimwee' wat er gebeurt als twee toenmalige rivalen elkaar op de reünie weer ontmoeten. Jennie en Ingrid waren destijds allebei verliefd op dezelfde jongen, maar de man die hij is geworden, heeft besloten zich niet te vertonen. Dat wakkert hun nieuwsgierigheid nog verder aan en ze besluiten samen naar deze Rombout op zoek te gaan.

ef75c4c94f8212ee466408ca09d7c74d.png

Tussen liefde en leugens - Mary Schoon (28 november)

Wanneer Julia in de nieuwe knecht het erf op ziet komen, weet ze meteen dat het foute boel is. Ze voelt zich onweerstaanbaar tot hem aangetrokken! Maar ze is getrouwd, en de knecht is hier om haar man Daan te helpen een nieuw paard te trainen. Mary Schoon laat in de streekroman 'Tussen liefde en leugens' zien hoe je in tweestrijd kunt komen te staan als je weliswaar niet ongelukkig bent in je huwelijk, maar door omstandigheden ook niet meer echt gelukkig. 

De vrijgevochten miljonair - Jessica Clare (6 november)

Taylor is fantastisch met computers, maar van mannen begrijpt ze een stuk minder. Omdat ze altijd zo onhandig is in de liefde, heeft ze wat hulp nodig om de ware te vinden. Dus als haar vriendin Gretchen haar naar voren schuift om een nieuweling in de stad wegwijs te maken, zegt ze toe. Wat ze niet had verwacht, is dat haar charmante metgezel van koninklijken bloede is.

In zijn land zijn er mensen die hem op de troon willen zien, maar Loch heeft daar weinig zin in. Om te voorkomen dat hij wordt aangewezen als troonopvolger verzint hij een list: trouwen met een volkomen onacceptabele Amerikaanse vrouw. De nogal aparte Taylor lijkt hem de perfecte kandidaat. Maar al snel merkt Loch dat ze veel meer te bieden heeft dan alleen een mogelijkheid om te ontsnappen aan de troon.

Als Lochs geheime agenda aan het licht komt, is zijn kans op geluk met Taylor verkeken – tenzij hij haar ervan kan overtuigen dat ze echt zijn hart heeft gestolen.

Blijvende herinnering - Ina van der Beek (8 november)

Blijvende herinnering is het indrukwekkende slotdeel van een oorlogstweeluik. Hoofdpersoon Jo probeert door te gaan met het leven na de oorlog, maar dat lukt niet als de oorlog nog overal om haar heen is. Haar man Kees is zelfs gelegerd in Indië. Gek genoeg is het moment waarop hij terugkeert juist het moment waarop het pas echt lastig wordt om de herinnering te verdringen - en waarop het dagelijks leven simpelweg voortzetten onmogelijk wordt.

e731e8c456d30369d527edb5e8edd2b3.png

Wild verlangen - Maya Banks (12 november)

Om de macht in het oude Schotse rijk te handhaven, huwelijkt de koning de jonge vrouw Taliesan McHugh uit. Haar familie bezit een belangrijk fort, cruciaal in de strijd tegen de drie grootste clans. Taliesan heeft geen andere keuze dan de koning te gehoorzamen. Maar als ze de indrukwekkende krijger Brodie Armstrong tegen het lijf loopt, wordt ze langzamerhand minder zeker over het gearrangeerde huwelijk.

Brodie denkt er niet anders over. Hij legt de bevelen van de koning willens en wetens naast zich neer, om Taliesan van haar lot te kunnen bevrijden. Maar ook hij is gebonden aan de eeuwenoude familietradities... Terwijl er op de Highlands een machtsstrijd wordt uitgevochten, vecht Brodie voor zíjn doel, zijn familie en bovenal voor de vrouw die zijn hart heeft gestolen.

Mijn man 4 - Ontketend - Jodi Ellen Malpas (22 november)

Het gaat Jesse en Ava voor de wind. Jesse beschikt nog altijd over zijn charme, is in shape en laat het hart van zijn vrouw nog steeds smelten met een enkele blik. Hij heeft de controle, precies zoals hij graag wil.

Maar hun perfecte wereld stort in als Ava na een noodlottig ongeluk met hoofdletsel in het ziekenhuis belandt. Jesse is boos en wordt verscheurd door verdriet. Hij kan niet leven zonder de liefde van zijn vrouw. Als ze eindelijk bijkomt, blijkt dat de echte nachtmerrie nog moet beginnen.

Ava kan zich niets meer herinneren van de afgelopen zestien jaar. En dat zijn precies de jaren die ze samen deelden. Jesse is een vreemde voor haar. Jesse moet alles op alles zetten om haar herinneringen terug te halen en ervoor te zorgen dat Ava weer keihard verliefd op hem wordt.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Welke boeken wil jij graag lezen?



Reacties op: De nieuwe boeken van november!

Meer informatie

Gerelateerd