Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Top 25 mooiste boeken van... Janneke

op 10 september 2018 door

Je hebt het niet kunnen missen: de Hebban Top 1000. Natuurlijk hebben de meiden van de Feelgood Club ook hun enige echte Top 25 allertijden samengesteld. Wij tellen af naar september door elke week een persoonlijke Top 25 van een van ons met jullie te delen. Vandaag is het de beurt aan Janneke om als laatste iets te vertellen over haar mooiste boeken. 

- Door Janneke -

af1984c2b035c67ef989f1169e59516e.png

Een top 25 maken is volgens mij voor ons allemaal een hels karwei geweest. Ik was dan ook blij dat ik als laatste mocht, zodat ik nog wat extra tijd had om mijn top 25 samen te stellen. Maar hoe langer je erover na kunt denken, hoe niet makkelijker het wordt haha. Voor Hebban hield ik netjes mijn lijstje bij in Goodreads, maar er was natuurlijk ook een tijd waarin ik helemaal niets heb bijgehouden en die boeken tellen misschien ook wel mee. Tijd dus om eens goed in mijn geheugen te graven en alle lijstjes weer eens langs te gaan. 

Tot mijn tiende woonde ik bijna tegenover de Bibliotheek. Omdat het zo dichtbij was, mocht ik al snel alleen gaan en was daar dus ook regelmatig te vinden. Vanaf dat moment ben ik al veel gaan lezen. In mijn middelbareschooltijd is het even wat minder geweest, maar daarna heb ik de liefde voor lezen als snel weer opgepakt. Sinds ik deel mag uitmaken van de Hebban Feelgood Club ben ik nog meer gaan lezen. Hier ontdek je zo veel mooie, nieuwe maar ook bestaande boeken! Heerlijk vind ik het en daarnaast heb ik ook negen geweldige boekenvriendinnetjes erbij die mij ook kennis laten maken met boeken die ik nog niet kende, of eerder niet opgepakt zou hebben. Hoe fijn en leuk is dat!

Mijn nummer 1

Ik moest lang nadenken over mijn nummer 1. Het allermooiste boek dat je ooit hebt gelezen. Dat is echt niet makkelijk kiezen. Een hele tijd had ik De reuzenperzik van Roald Dahl op nummer 1 staan. Niet omdat dat het allermooiste boek is dat ik ooit heb gelezen, maar omdat ik het kiezen zo moeilijk vond. En De reuzenperzik is het eerste boek dat ik gelezen heb als kind dat echt een diepe indruk op mij achterliet. Maar toch voelde dat een beetje als vals spelen, maar welke kies ik dan? Uiteindelijk heb ik voor het boek gekozen dat het allermeeste indruk op mij heeft gemaakt en dat ik ook vaak aan anderen aanbeveel, namelijk: The perks of being a wallflower van Stephen Chbosky. Ik was zo onder de indruk van dit personage en hoe de auteur hem heeft neergezet. Ik herlees niet vaak boeken maar dit boek heb ik nu al drie keer gelezen. In het Engels vond ik hem het mooist om te lezen en helemaal niet moeilijk, maar een Nederlandse vertaling is er ook: De belevenissen van een muurbloem.

Nummers 2 t/m 25

Mijn overige boeken zijn zeker de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen, maar ze staan niet meer op volgorde. Het zijn stuk voor stuk prachtige titels. Ik lees verschillende genres, maar mijn mooiste boeken vallen voornamelijk onder het genre Feelgood en Young Adult. Tegenwoordig lees ik ook af en toe een thriller. Geen enge moordverhalen want daar kan ik echt niet van slapen, maar een thriller waarin ze leugens moeten ontrafelen, vind ik leuk om te lezen en goed om eens mee af te wisselen. 

Het enige echte spannende boek in mijn top 25 is Crash van Ellen Lina. Dat boek hield me echt op het puntje van mijn stoel zo spannend. Ik had al eerdere boeken gelezen van Ellen die meer in het Feelgood Genre pasten en waar ik erg van had genoten. 

Een ander boek dat echt een diepe indruk op mij heeft gemaakt is Station Elf van Emily St. John Mandel. Station Elf is een dystopische roman waar je echt de kriebels van krijgt! Maar het gaat niet alleen om de situatie, maar ook om de sterke personages. 

Verder staat er natuurlijk heel veel Feelgood in mijn lijstje! Geachte Mr. Knightley van Katherine Reay las ik vorig jaar met Marleen en was voor mij het beste boek van 2017. Versplinterd van Dani Atkins liet mij ook helemaal verbijsterd achter en De deal van Elle Kennedy las ik toevallig ook met Marleen en verdient als enige New Adult roman een plekje in mijn lijstje. Wil je weten waarom? Lees dan vooral ons buddyverslag

Wil je de rest van mijn top 25 zien? Klik dan hier. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden! 



Reacties op: De Top 25 mooiste boeken van... Janneke

Meer informatie

Gerelateerd