Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De vrienden van Feelgood over: Zomerlezen

op 27 juli 2018 door

Wat hebben we een mooie warme (soms hete) zomer. Het gras kleurt geel, wij mensen kleuren rood of bruin. Zwembadjes in de tuin en liters zonnebrandcreme zijn geen uitzondering.

Zomer! Dus ook tijd voor zomerlezen. We vroegen aan de vrienden van de Feelgood Club om iets te zeggen over Het zomer boek, of over een geweldige zomerplek om te lezen.

420521046aef0c75fa91bc6b82a92ecc.png

Zomer lezen

We kregen drie leuke reacties van Barisca, Karin en EllyK

Barisca

6ff541d6f9c6c1c727d9faf7b8223315.jpgIn de zomer lees ik heel graag boeken van Don Camillo. Hij is de inmiddels bijna vergeten pastoor van een Italiaans dorpje in de jaren 30, 40, 50 en 60. Hij heeft het vaak aan de stok met Peppone, de communistische burgemeester van zijn dorp. Want in die tijd waren er veel communisten in het zeer katholieke Italië.
Hun dwaze conflicten schreef Giovanni Guareschi op en later werd een aantal verhalen verfilmd met Fernandel in de hoofdrol.
Nu ben ik maar een keer in Italië geweest: een dagtocht vanuit Oostenrijk. Dus eigenlijk ken ik Italië niet. Maar deze verhalen zijn zo beeldend geschreven en ik lees ze al jaren (dankzij mijn vader, die had een boek. Dat boek heb ik inmiddels van hem gekregen). Dus in de zomer, als het heet is, ga ik in de tuin zitten en beleef ik opnieuw de belevenissen van deze twee beste vijanden, Don Camillo en Peponne.
Fijne zomer gewenst, Barisca

420521046aef0c75fa91bc6b82a92ecc.png

Karin

c67197f16117ad8cf8c6cf46729c3253.jpgMijn favoriete zomerboek. Ik heb niet een specifiek boek dat ik graag op vakantie lees maar ik heb wel een sterke voorkeur voor het soort boeken wat ik meeneem. 

Een vakantieboek moet voor mij luchtig zijn en vooral romantisch. Een beetje spanning mag, maar ik neem geen thrillers of spannende fantasy mee. Ik hou van zwijmelen in de vakantie en dat kan ik het beste als de hoofdpersoon verliefd wordt op een heel belangrijk iemand. Prinsen zijn daar uitstekend geschikt voor, maar goden zijn ook goed.

Omdat ik nou eenmaal het liefst YA fantasy lees zoek ik graag boeken uit dat genre uit. En dan kom je uit op boeken als De selectie (prins), Flame (god van de liefde) en Hoe versier ik een prins (okè, geen fantasy maar wel een heerlijk zwijmelboek).

Waar ik ze het liefste lees? Met mijn blote voeten in het gras voor mijn caravan op een rustige camping of ergens voor anker op het water. Met een flesje limonade of een kop thee bij de hand.

420521046aef0c75fa91bc6b82a92ecc.png

EllyK

615c8459e1d213e6a2c1bdb98bfe1ec9.jpgIk wil wel een klein stukje vertellen over een prachtig boek, wat ik las tijdens onze vakantie in Twente.

Het vakantiehuis (in het bos) had een een prachtig groot terras en daar zat ik....begonnen in De zeven zussen Storm van Lucinda Riley, deel 2 van de serie.  

In een verstelbare stoel met nog een stoel  ertegenover waarop ik mijn benen kon leggen.  In de schaduw van een hele grote boom.  Klein windje om mijn hoofd, zon volop en veel zingende vogels om me heen en een prachtig uitzicht en een mooi boek. Het ultieme vakantiegevoel!  Maar.............de zon verplaatste zich en daarmee de schaduw en daarmee ik dus ook.....zat ik net in een spannende fase in het boek.........bleek ik weer met mijn schouders in de zon te zitten en ik was al een beetje verbrand. Dus opschuiven maar, stoelen verplaatst. En zo ging het maar door, totdat ik de hele boel om moest draaien om nog in de schaduw te kunnen blijven. Ik heb wat afgesjouwd, die onderbrekingen als je in een spannend deel zit....aaarrrrggggg. Maar zo ben ik aardig in beweging gebleven..

Ik voeg nog een foto toe van het uitzicht vanaf het terras, zo het bos in kijken.........

3dc751bee62b9d36eec85300c8f9baa8.jpg

Heb jij nog een heerlijk zomerboek of een superfijne leesplek? Laat ons meegenieten en plaats een reactie onder deze blog.

Voor Augustus zoeken we verhalen over Vakantielezen. Heb jij op vakantie een heerlijk, verrassend, mooi, ontroerend of juist vreselijk boek gelezen en wil je daar iets over vertellen? Of heb je een leuke anekdote over iets wat je hebt meegemaakt op vakantie wat je met ons wil delen?

Eind augustus plaatsen we weer een blog De vrienden van Feelgood over: Vakantielezen.
Stuur je tekst voor 28 augustus naar welovefeelgood@gmail.com en wij maken er weel een leuk blog van!

7556b8f93a8971a48285339e4f01b7b1.png



Reacties op: De vrienden van Feelgood over: Zomerlezen

Meer informatie

Gerelateerd