Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van... Mandy

op 23 augustus 2020 door

De afgelopen weken konden jullie elke zondag genieten van hoe de feelgoodmeiden hun week beleefden. Omdat we het zelf ontzettend leuk vonden om te maken, maar ook omdat de reacties zo leuk waren, hebben we besloten er lekker mee door te gaan. Deze zondag lezen jullie hoe Mandy haar week is verlopen. Wat hield haar bezig, wat heeft ze gelezen en wat was het feelgood- en baalmoment van de week?

- door Mandy -

Afgelopen week was mijn laatste week en ik kan nu dus zeggen dat ik officieel verlof heb! Gelukkig waren de temperaturen een stuk beter te doen dan die week daarvoor en dat maakte het allemaal een stuk gemakkelijker.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Dagboek van mijn week

Maandag

Een nieuwe week en tevens mijn laatste week, want aan het einde van deze week heb ik verlof. In mijn eerdere ‘De week van’ schreef ik dat ik niet meer op de groep mocht vanwege het feit dat ik in mijn derde trimester zit en ik op een BSO werk, waar geen afstand gehouden kan worden (leg het maar eens uit aan vierjarigen). Toch werk ik nog steeds en ik doe dat zoveel mogelijk aangepast zoals de lunch verzorgen, kantoorwerkzaamheden, enzovoorts. Ik mag lekker laat beginnen en dat zorgt ervoor dat ik ’s ochtends Stranddagboek uit kan lezen van Emily Henry. Na mijn werk moet ik hoognodig wat achterstallig onderhoud in het huishouden doen. Door de warmte heb ik alles maar gelaten voor wat het was, maar het is echt hoognodig, dus de stofzuiger gaat van boven naar beneden door het huis en de keuken krijgt een sopje. Daarna maak ik een heerlijk gerecht met gevulde courgette, jammie. Tussendoor begin ik aan een nieuw boek en wel Dingen anders doen van Lianne Keemink. ’s Avonds schrijf ik mijn recensie en artikel van het boek Stranddagboek en plof ik heerlijk op de bank met de grappige nieuwe Netflixfilm ‘Groeten van Gerri’.

Dinsdag

Dinsdag was niet bepaald een spannende dag. Ik heb gewerkt en na werk ben ik zo goed als op de bank geploft met wat lekkers. Ik kijk wat Netflix, lees wat blogs en hang wat rond op Hebban en internet. Daarna heb ik een bloemkool-broccoli-curry gekookt en ben ik ’s avonds begonnen in Het meisje met de vlechtjes van Wilma Geldof. Ik ben lekker op tijd naar bed gegaan, want ik was erg moe.

Woensdag

Ook woensdag stond in het teken van werken, mijn op een na laatste dag. Omdat het taken zijn die ik extra oppak, heb ik geen stress dat ze per se af moeten of dat ik nog van alles over moet dragen deze week, dus dat is erg relaxed. Na mijn werk deed ik nog wat huishoudelijke klusjes zoals de vaatwasser en koken (Griekse Kofta). Ook maakte ik een lijstje met dingen die ik in mijn verlof nog moet doen (schoonmaken en andere verplichte zaken). Graag zou ik ook nog een lijstje maken met dingen die ik nog ‘wil’ doen in mijn verlof, maar dat blijkt toch een stukje lastiger, haha. Als jullie nog tips hebben voor leuke dingen, hoor ik die graag. Lekker veel lezen en Netflixen doe ik eigenlijk al. Na het eten ging ik nog even naar de supermarkt om de spullen te halen die ik nodig heb om morgen op mijn werk te kunnen trakteren. Tussen alles door keek ik naar Good Girls op Netflix en las ik verder in Het meisje met de vlechtjes.

Donderdag

Mijn laatste werkdag, ik heb de 36 weken volbracht! Gelukkig kennen mijn collega’s mij een beetje, dus geen gekke verrassingen! Ik heb een heerlijk rustig laatste dagje en trakteer babyzoenen met blauwe muisjes en die vallen goed in de smaak. Wat een gek idee om pas in december weer terug te keren. ’s Avonds bestellen we lekker sushi, wat een manier om je verlof te kunnen beginnen! Na het eten heb ik een informatieavond over borstvoeding, die duurt wel erg lang, maar er is dan ook blijkbaar veel over te vertellen. Ik lees afwisselend in Het meisje met de vlechtjes en Dingen anders doen en kruip daarna lekker in bed.

Vrijdag

Vandaag dus mijn eerste dagje thuis. Ik start de ochtend lekker traag, slaap wat uit en neem de tijd om uitgebreid te douchen. Ik scrol wat door Instagram en Facebook en hang wat rond op internet en de ochtend is alweer voorbij. Ik kijk naar A star is born en het is echt heel verleidelijk om de hele dag lekker niks te doen! Toch weet ik mezelf uiteindelijk te motiveren om in beweging te komen en ik doe even snel een boodschap. Ik was even vergeten hoe zwaar dat is in je eentje, want de laatste maanden gaat mijn vriend altijd. Ik ben blij dat ik weer thuis ben, ook al wachten daar nog meer klusjes, maar die doe ik de rest van de dag in mijn eigen tempo. De temperatuur is ook vandaag namelijk alweer opgelopen tot een graad of 28 en ik hoop dat dit de laatste stuiptrekking van deze zomer was, want ben er wel weer even klaar mee. Ik maak wat schoon, maak een lekkere pan soep voor de avond en het weekend en werk wat in de tuin. ’s Avonds heb ik een tv-avondje en dat is vrij uniek, want de tv staat hier echt nooit aan! Maar ik heb zin om lekker nergens aan te denken en dat lukt goed.

Zaterdag

Ook de zaterdag doe ik lekker rustig aan al is er van uitslapen niet echt sprake. Ik ontbijt wat uitgebreider en lees en computer wat. Na het middageten duiken we even het dorp in hier en gaan onder andere naar de Action waar ik touw en een spuitbus verf haal voor nog een leuk projectje voor op de kinderkamer: ik ga zelf een naamslinger maken. Ook neem ik chocoladekruidnootjes mee, ik kon het echt niet laten, haha! Als we terug komen strijk ik de laatste babykleertjes, weer wat om van het lijstje af te strepen. Einde van de middag vertrekken we richting mijn ouders waar we ’s avonds lekker Chinees mee eten. En zo kwam ook deze week weer op zijn einde.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Mijn feelgood moment van de week

Mijn feelgood moment deze week was dat de temperatuur daalde, eindelijk! Ik ben zo niet gemaakt voor die hitte. Ook het feit dat ik de 36 weken aan mocht tikken met de baby nog veilig in mijn buik en mijn verlof nog in het vooruitzicht, was zeker een feelgood moment. Ik wilde echt die vier weken voor de bevalling pas, zodat ik straks langer de tijd heb met de baby.

Mijn baalmoment van de week

Mijn baalmoment deze week was dat ik eigenlijk veel minder heb gelezen dan normaal. Ik heb weinig concentratie op het moment. Zal deels door vermoeidheid komen, omdat de nachten een flink stukje korter zijn geworden. De warmte, het gedraai, het moeten plassen ’s nachts. Ach, gelukkig hoeven we niet zo lang meer.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? En wat heb je allemaal gelezen, gedaan en gekeken? Laat het ons weten in een reactie. Volgende week vertelt Renate over haar week.



Reacties op: De week van... Mandy

Meer informatie

Gerelateerd