Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze recensies schreven wij in februari

op 28 februari 2019 door

Ook in februari mochten wij weer prachtige boeken lezen. Niet alleen voor de Feelgood Club, maar ook voor Hebban als recensie-exemplaar. Welk boek we daarvoor krijgen opgestuurd, is voor ons ook elke keer weer een verrassing. Dus wat vonden wij van deze boeken? Je leest het in dit artikel en misschien zit er nog wel iets tussen voor je TBR-lijstje!

Door Janneke

cf0f690088ee583120c7d23114c5a0ca.png

Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers

Cleo is toe aan een nieuwe start. Wanneer ze een woning is Montpellier mag opknappen, zegt ze hier geen nee tegen. Even weg uit Nederland, weg van de problemen waar ze al maanden mee te kampen heeft. Niet alleen Cleo vlucht naar Montpellier, ook buurman Luc heeft zo zijn redenen om zich van de drukke bewoonde wereld af te zonderen. Wanneer Luc en Cleo elkaar ontmoeten, willen ze eigenlijk weinig aandacht aan elkaar besteden, maar de omstandigheden besluiten al snel anders.

Diana over Onder de sterren van Montpellier:

Folkers heeft met Onder de sterren van Montpellier een erg fijn feelgoodboek geschreven. De personages zijn intrigerend, en door hun verleden en de ontwikkeling die ze allebei doormaken, blijf je lezen. Het verhaal is erg geloofwaardig en je zou je kunnen voorstellen dat dit zich in je omgeving afspeelt. Een echt aanrader voor iedereen van een prettig lezende, nieuwsgierig makende roman houdt.  

Nieuwsgierig naar de volledige recensie? Klik dan hier

03ecceda6d1c2a604e407593b8f597cb.png

Maan - Lucinda Riley

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela? Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie… 

Helma over Maan:

Aan het succes van de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley komt ook met Maan, het vijfde deel, voorlopig nog geen eind. Ondanks dat de boeken allemaal op eenzelfde wijze zijn opgezet, vervelen ze door de interessante verhaallijnen geen moment.  

Nieuwsgierig naar de volledige recensie? Klik dan hier!

03ecceda6d1c2a604e407593b8f597cb.png

Cole - Tijan

Hij was gewoon een man die een restaurant binnenstapte. Ik wist niet wie hij was of hoe hij heette. We keken elkaar niet eens aan. Niets verbond ons met elkaar. Toch kon ik zijn aanwezigheid tot in mijn ziel voelen, liep er een tinteling langs mijn ruggengraat. Hij straalde gezag uit. De lucht om hem heen leek te knetteren. Dat was de eerste keer dat ik hem zag en ik raakte betoverd. Die tweede keer was anders. Hij stond in de mysterieuze privélift aan het einde van de gang in mijn appartementencomplex. Een vluchtig moment raakten onze blikken elkaar, toen schoven de deuren dicht. Ik was totaal overdonderd. De adem stokte in mijn keel. Mijn zintuigen stonden op scherp. Mijn lichaam leek te zoemen. Dat was nog maar het begin. Hij was het hoofd van de maffia. Ik stond op het punt om hopeloos verliefd op hem te worden. Zijn naam? Cole Mauricio.

Helma over Cole:

Misschien is het allemaal niet zo geloofwaardig en zeker geen hoogstaande literatuur, maar wel ongelooflijk lekker om te lezen. I want more!

Nieuwsgierig naar de volledige recensie? Klik dan hier!

03ecceda6d1c2a604e407593b8f597cb.png

Spelregels - Cora Carmack

Antonella, afgekort Nell, is een hardwerkende en serieuze student. Ze zet alles op alles om haar studie eerder af te ronden en een onderzoeksplaats te bemachtigen om zo werkervaring in haar toekomstige vakgebied op te kunnen doen. Ze is een streber, ambitieus en laat niets aan het toeval over. Haar toekomst heeft ze dan ook al haarfijn uitgestippeld. Als haar huisgenootje haar erop wijst dat ze misschien ook eens kennis moet maken met de andere kant van het studentenleven, besluit ze een bucketlist op te stellen en zich te gedragen als een échte student: dronken worden, vrienden maken en ook op seksueel gebied nieuwe ontdekkingen doen. 

Sanne over Spelregels:

Spelregels is minder intiem dan haar voorgangers Op het spel en Spelbreker en vormt een buitenbeentje in de serie. Hoewel het lief is dat Mateo Nell wil helpen met haar bucketlist en ze samen een fijne tijd hebben, spatten de vonken er niet vanaf. De chemie is minder aanwezig en de weinig creatieve plot maakt Spelregels tot het minste deel uit de serie.

Nieuwsgierig naar de volledige recensie? Klik dan hier!

03ecceda6d1c2a604e407593b8f597cb.png

Het hele leven in een keer - Keith Stuart

Tom, alleenstaande vader, is theatermaker bij een noodlijdend theatertje in de Engelse stad Somerset. Hannah, zijn dochter, heeft cardiomyopathie - hartritmestoornissen - en zal niet oud worden. Ieder jaar voert het kleurrijke theatergezelschap een verjaardagsstuk voor Hannah op. Ze slaan geen jaar over, omdat ieder jaar haar laatste kan zijn. En nu ze volwassenheid nadert, komt die dag steeds dichterbij. Terwijl Hannahs gezondheid achteruitgaat, wil ze ook gewoon puber zijn; lachen om haar vaders mislukte Tinderdates, uitgaan met haar eerste vriendje, stripboeken lezen. Bovendien heeft zij zo haar eigen ideeën over hoe ze haar vader en zijn theater kan redden. 

Marieke over Mijn hele leven in een keer:

Het hele leven in een keer is een prachtige roman waarbij een bijzondere vader-dochter-relatie wordt uitgewerkt tot een realistisch verhaal in een decor van theater en verhalen vol magie. Met verrassende wendingen en goed uitgewerkte personages is het een boek met humor en verdriet, maar vooral met veel liefde en vriendschappen en een sterk saamhorigheidsgevoel. 

Nieuwsgierig naar de volledige recensie? Klik dan hier!  

03ecceda6d1c2a604e407593b8f597cb.png

Molly en het kattencafé - Melissa Daley

Wanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit… 

Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen? 

Marieke over Molly en het kattencafé:

Molly en het kattencafé is een gezellig, zeer poezelig boek met een enorme dosis schattigheid en een hoog knuffelgehalte, maar doordat het nergens de diepte ingaat blijft het nogal oppervlakkig en dat is jammer. Voor de echte poezenliefhebber is het een makkelijk en ontspannen leesboek om even in de wereld van een kat te verdwijnen. Met een spinnende kat op schoot zal het zo zorgen voor een paar uurtjes poezengeluk.  

Voor de volledige recensie klik hier!

6654f9065abb6a13fe54d137c6020893.png

Wat een heerlijke romans hebben wij weer mogen lezen. Zit er iets voor je tussen? Laat het ons weten als reactie.



Reacties op: Deze recensies schreven wij in februari

Meer informatie

Gerelateerd