Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Diversitober en oproep voor de vrienden van Feelgood

op 01 oktober 2018 door

September, onze #leesuiteigenkast maand is weer voorbij. Wij hopen dat alle boekenkasten een stuk leger zijn geworden en dat boeken die er lang stonden nu eindelijk zijn gelezen. Wij zijn alweer druk bezig met oktober en we hebben voor deze maand Diversiteit als thema gekozen.

bca3b33bb091063a8fe12a87e582cd16.jpg

Vorig jaar waren we daar ook al mee bezig. Toen viel ons op dat er in boeken nog veel gebruik wordt gemaakt van de 'standaard' hoofdpersonen. Mooi, slank, knap enz... Maar nu valt het ons juist op dat er in steeds meer boeken personages aanwezig zijn die niet meer in het standaard plaatje passen. Personages zijn wat steviger, hebben onvolkomenheden en zijn gewoon niet meer zo perfect en durven anders te zijn. En dat is een verademing! Het is nu ook een uitdaging om te zoeken in boeken naar diversiteit. Wat is er anders, wie is anders, is anders wel anders en hoe past anders zijn in een verhaal.

Voor oktober gaan we op zoek naar boeken waarin diversiteit een hoofdrol of bijrol speelt. We maken lijstjes, we lezen boeken en we richten een speciale stevige nieuwe club op!

Nieuwsgierig geworden? Houd onze spot dan ook in oktober weer goed in de gaten.

Artikelen over diversiteit:

bca3b33bb091063a8fe12a87e582cd16.jpg

Oproep voor de vrienden van Feelgood

Natuurlijk maken we ook weer ruimte voor jullie verhalen. Van jullie willen we graag weten wat je vindt van diversiteit in boeken. Heb je toevallig een boek waar diversiteit een rol speelt en die je helemaal geweldig vond en waar je iets over wilt vertellen? Of heb je een ander bijzonder verhaal voor ons, dan kan dat ook. Stuur je tekst voor 29 oktober naar welovefeelgood@gmail.com ovv diversiteit, dan maken wij er weer een mooie blog van.

Oktober is de Feelgood Club maand van de diversteit!



Reacties op: Diversitober en oproep voor de vrienden van Feelgood

Meer informatie