Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een reis door de boekenkast: maart

op 06 maart 2019 door

Vandaag nemen we jullie weer mee op reis door onze boekenkasten. Zoals je in het artikel van vorige maand kon lezen, willen wij graag door het jaar heen meer boeken uit onze eigen kast lezen. De motivatie hebben we maar een stok achter de deur werkt soms net even iets beter. In februari gingen wij voor het eerst de uitdaging aan! Een boek lezen uit eigen kast. Tenminste, dat was het plan. Vandaag lees je of het ons is gelukt! 

Door Janneke

23211aea5095d2d9c768e2cc76cb5e70.png

Sanne

Wihaa, ik heb toch zo maar 2 boeken uit eigen kast gelezen! Schaduw van Lucinda Riley kreeg ik eind december voor mijn verjaardag, die kan ik afvinken. Ook las ik eindelijk Vlinders in Central Park van Sarah Morgan die al zo lang op mij stond te wachten op mijn e-reader.

Schaduw vond ik niet zo mooi als de eerste twee delen van De zeven zussen-serie, maar toch vond ik dit boek waarin onder andere Beatrix Potter een rol speelde erg interessant. Het kunstje van Riley verveelt me nog niet, maar ik hoop dat het vierde deel me toch iets meer zal grijpen om te voorkomen dat ik Zussen-moe wordt.

Vlinders in Central Park vond ik wel aardig en las ik even gauw tussendoor. Een prima boek, maar dit tweede deel uit de serie Veel liefs uit Manhattan vond ik iets minder leuk dan haar voorganger Nachten in New York.

Tot zover het goede nieuws, want het boek dat ik per se wilde luisteren afgelopen maand, de historische roman van Simone van de Vlugt, heb ik nog steeds niet geluisterd! Wellicht komt daar aankomende maand verandering in en luister ik dan eindelijk Jacoba, dochter van Holland.

Verder heb ik nog genoeg in mijn kast staan, zowel in mijn digitale e-reader kast, als in mijn fysieke boekenkast, als op mijn luisterplank. Maar ik laat het even van mijn bui afhangen wat ik daarvan ga oppakken.

5fe02356e8bd5588d38d8f7fd32ad6e5.png

Nathalie

Dat Duits lezen ben ik nog niet aan begonnen, maar ik heb afgelopen maand wel weer twee boeken uit eigen kast gelezen, net zoals januari. Ik las Chloë van Freya North en Vuurvliegjes van Gayle Forman. Dus goed bezig geweest en die twee boeken uit eigen kast per maand wil ik proberen vol te houden.

Mijn wil-ik-lezen-stapeltje wordt steeds hoger, maar welke ik in maart wil gaan lezen weet ik nog niet. Eigenlijk vind ik het fijner om vooraf niet te plannen wat ik ga lezen en op moment dat ik aan een nieuw boek toe ben, vind ik het fijner om op dat moment pas een boek te kiezen. Bij mooi zonnig weer lees ik bijvoorbeeld liever chicklits en op winterse dagen houd ik meer van drama verhalen.

Marleen

Oeps, het is niet zo goed gelukt om een boek uit eigen kast te lezen. Ik zat sowieso in een niet zo fijn leesdipje en het boek wat ik graag wilde lezen in februari Body Positive Power trok me compleet niet. Daar ben ik nog steeds in bezig en ik hoop m in maart uiteindelijk wel uit te lezen. Wel las ik Het Rosie effect uit, yay! Precies op tijd om verder te gaan in Het Rosie Resultaat!

Voor maart wil ik graag Zee van verlangen van Jojo Moyes uit te kast halen! Dat boek ligt al een tijdje klaar en ik hoop er nu eindelijk tijd voor te hebben en te vinden.

a2a1b2923d685b6b4bd97489fb69933c.png

Diana

Wat een opluchting! Ik maakte in februari een drastische keuze en had daardoor in eerste instantie weinig leestijd. Ik ben een workaholic, ik geef het toe. Mijn bedrijf is mijn alles en minder werken, ik roep het, maar in de praktijk komt er niks van. Dit komt mede doordat ik zelden voor mezelf kies. Vanaf maart kies ik bewust voor mijzelf, met veel steun van mijn man. Ik ga minder opdrachten aannemen en alleen nog maar doen wat ik leuk vind. Ik krijg dus eindelijk echt tijd om voor mezelf en mijn hobby's te kiezen. Wat voel ik me heerlijk door deze keuze.

Anyway, voordat je zoiets in de verf hebt gezet, moet er nog wel even wat werk verricht worden. Daarom las ik in februari net niet in 9 november van Colleen Hoover. Geen probleem, want in maart is dat het eerste boek dat ik oppak. En dat betekent dat maart nog plaats biedt voor een eigen parel. Ik heb lang zitten dubben, maar het wordt Scarlet van Marissa Meyer. Ik heb enorm genoten van Cinder en al vaak met Scarlet in mijn handen gestaan, maar de dikte van het boek hield me tegen. In maart durf ik het aan. Zou ik weer helemaal meegesleept worden in het volgende futuristische sprookje? Ik hoop het.

Marieke

O, dit is echt heel erg. Ik heb voor februari een enorme lijst met gelezen boeken en maar eentje die al op mijn reader stond, dus soort van uit eigen kast komt, namelijk De zeven zussen: Schaduw. Ik vond het niet de mooiste van de drie die ik tot nu toe las. Ik miste de magie die ik bij het lezen van Storm voelde. Maar dat neemt niet weg dat ik het boek wel met plezier heb gelezen. Het boek dat ik van plan was te lezen, Eragon, ligt nog op de bank met de boekenlegger op pagina drie.

Voor maart heb ik wel een boek in de planning staan die ik samen met Diana ga lezen voor een buddy read. Een vrouw in Havanna. Heel bewust gekozen om een boek uit eigen kast te lezen. Dus dat is voor maart in ieder geval een.

d1c5ba5eba288c1ffa3d3a2ec2eaa9f7.png

Lore

Februari was een goede maand om mijn kast een beetje leger te maken. Het was ook nodig met een boekenfestijn voor de deur. Ik las de gehele Royals-reeks van Erin Watt zodat ik erna meteen door kon ik het nieuw verschenen deel 5! Die is nooit in mijn kast geraakt. Maar de eerste vier delen zijn dat wel en ik ben helemaal verliefd op deze reeks! Ik kan nu al niet wachten op deel zes en ik ben nog bezig in deel vijf.

Ook las ik Het meisje op de rots van Lucinda Riley. Mijn allereerste Lucinda Riley en ik ben nu wel echt benieuwd geworden naar De zeven zussen. In het begin duurde het even voor ik erin kwam. Ik had hele hoge verwachtingen door De zeven zussen (gevaarlijk!), maar het verhaal wist mijn aandacht niet te trekken. Eens het verhaal vorderde, veranderde dit helemaal! Wat een verhaal, het greep mij vast en ik kon niet anders dan het zo snel mogelijk uit te lezen.

Op de planning voor maart staat De affaire van Santa Montefiore. Deze ga ik lezen voor een buddy met Mandy dus die zal zeker aan bod komen, geen kans voor uitvluchten.

Mandy

Het boek uit eigen kast dat ik van plan was om te lezen, heb ik ook daadwerkelijk gelezen. Het was Jinxed van Amy Mcculloch. Ik ben heel blij dat ik het gelezen heb! Het was een heel verrassend boek. Vol met hightech en robots en eigenlijk helemaal niks voor mij. Maar het verhaal heeft me zeker verrast, juist door het onverwacht leuke verhaal en de toffe hoofdpersoon. Ik wil absoluut de vervolgdelen lezen.

Voor de maand maart wil ik het boek Zwaar verliefd! van Chantal van Gastel oppakken. Ik heb het boek ooit al eens gelezen op een vakantie (in 2011 al), maar ik wil graag de vervolgdelen lezen en daarom vind ik het leuk om dit boek nog eens op te pakken, want ik kan me niet meer 100% herinneren waar het nu over ging. Ik hoop daarna meteen aan de andere delen te beginnen. Ik ben niet zo goed met series. Maar aangezien deze serie toch in mijn kast staat, gaan we het gewoon een nieuwe kans geven.

2be2580d6916ab9767637ee5563cd068.png

Renate

Het is echt heel slecht, maar het is niet gelukt in februari. Nu ga ik het gewoon proberen om Dans met mij van Jojo Moyes in maart echt te gaan lezen. Februari was geen goede leesmaand voor mij, maar in maart gaat het helemaal goed komen! 

Janneke

Ik heb in februari weinig boeken uit eigen kast gelezen. Wel veel boeken die uit de bibliotheekkast kwamen, maar dat was natuurlijk niet helemaal de insteek. Ik was van plan om Vierspel van Jane Fallon te lezen, maar het is uiteindelijk toch Aan het einde van de wereld van Kristin Hannah geworden. Heel erg blij dat ik die ook eindelijk gelezen heb. In de mini-leesclub samen met Renate kun je lezen wat ik ervan vond. 

In maart wil ik dan toch ook Vierspel gaan lezen. Ik denk dat het me tegenhoudt dat de letters in het boek zo klein zijn. Maar ik wil hem wel graag lezen dus ik ga het toch proberen! 

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Bij elkaar dus 13 gelezen boeken uit eigen kast! Geen slechte score vinden wij zelf! Hebben jullie nog een boek uit eigen kast kunnen lezen? En welk boek ga jij in maart lezen? Laat het ons vooral weten in een reactie!



Reacties op: Een reis door de boekenkast: maart

Meer informatie

Gerelateerd