Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een reis door de boekenkast: mei

op 10 mei 2019 door

Het is weer tijd voor de maandelijkse reis door de boekenkast! Naast de boeken die wij mogen recenseren voor jullie, puilen onze boekenkasten ook uit met ongelezen boeken! Dus gaan wij elke maand de uitdaging aan om een boek uit eigen kast te lezen. Vandaag lees je of dat vorige maand gelukt is en welk boek we in mei uit onze boekenkast pakken.

Door Janneke

3a4521f4db985e4adb3326fe82723f52.png

Mandy

In april was ik van plan het boek Dood spoor van Hannah Nyala te lezen. Ik ben er in begonnen, maar helaas is het me niet gelukt verder te komen dan de eerste 40 bladzijdes, omdat er veel andere boeken tussendoor kwamen. Dit boek zal dus nog even moeten wachten.

In mei kijk ik erg uit naar Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Het boek wordt ontzettend goed beoordeeld en staat al jaren op mijn nog te lezen-lijstje. Ik heb dan ook een grote fascinatie voor oorlogsboeken. Ik ben blij dat ik deze maand eindelijk een stok achter de deur heb om het boek ook echt op te pakken, want ik ga het buddylezen met Marieke.

Janneke

Ik merk dat vooraf plannen welk boek ik uit eigen kast ga lezen, niet echt heel goed werkt. Vorige maand heb ik geen boek uit eigen kast gelezen. Een nieuwe baan en het kopen van een huis ging helaas ten koste van mijn leestijd. Ondertussen zitten we nog steeds in de verhuismodus en hopen 1 juni te gaan verhuizen, dus ik kijk maar even hoe het gaat deze maand. 

Maar ik denk dat het wel gaat lukken, want ik wil namelijk graag aansluiten bij de buddy van Mandy en Marieke en ben begonnen in Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Ik heb dit boek al een hele tijd op mijn e-reader staan en lees in ieder geval elke avond een half uurtje van mijn reader voor ik ga slapen, dus dat moet wel lukken in mei! 

a9c55d8043fe4da699bd269ade302db4.png

Nathalie

Mijn doel was om twee boeken per maand uit eigen kast te lezen, maar in april heb ik er maar eentje uit eigen kast gelezen, De smaak te pakken van Jill Mansell. Oeps, ik loop dus achter op mijn schema.

Ik hoop komende maand in ieder geval Virgin River van Robyn Carr te gaan lezen (maar dat had ik me eerder dit jaar ook al voorgenomen). Een ander boek van haar vond ik een beetje tegenvallen, maar ik hoor steeds enthousiaste verhalen over deze boekenreeks en blijf hier erg nieuwsgierig naar. Verder laat ik me in mei verrassen door mijn boekenkast, want ik hoop mijn achterstand in te halen en deze maand drie boeken uit eigen kast te lezen.

88e6999ae2ac0e8aec674edb6f90b553.png

Marleen

Yes, in april is het gedeeltelijk gelukt om een boek uit eigen kast te lezen. Ik wilde graag Aristoteles & Dante van Benjamin Alire Saenz lezen en dat is gelukt! Wat een pareltje, zeg!

Voor komende maand liggen er drie boeken uit eigen kast op mij te wachten. Als eerst wil ik Ik wist het al van Kristen Harmel lezen. Dat boek verschijnt pas in mei, maar ligt al 3 maanden bij mij in de kast, oeps! Ook wil ik graag Sterrenhemel van Colleen Hoover (her)lezen en Opposition van Jennifer L. Armentrout lezen. Yay, zin in!

951b928032cb0855356970485eeed9fe.png

Helma

Voor april had ik Het Pilgrim Fathers complot van Jeroen Windmeijer uit de kast getrokken. Ik heb het voornamelijk geluisterd, maar tussendoor ook gelezen. En het leuke is dat dit nu als luisterboek genomineerd is voor Luisterboek van het jaar! Ik vond de stem van Louis van Beek in ieder geval erg fijn om naar te luisteren.

Voor mei staat Rode schoenen van Joanne Harris op het programma. Later dit jaar komt er nieuw deel van de serie met Vianne Rocher in de hoofdrol. En voor die tijd wil ik de eerdere boeken in de serie gelezen hebben. Het eerste boek, Chocolat, vond ik heerlijk. Het is ook bijna niet te lezen zonder dat het water je in de mond loopt. Ik ben benieuwd of het tweede deel me net zo weet te bekoren. Hopelijk kan ik daar volgende maand antwoord op geven.

72006ac6ed13ee4ca3cc6191cbd951b9.png

Sanne

Het was mijn bedoeling om in april weer een boek van Kristin Hannah te verslinden: De nachtegaal. Nu is dat niet helemaal gelukt, maar hee, er in begonnen ben ik wel ;) Wie weet pak ik dit boek in mei weer op en lees ik het dan uit.

Maar mijn plannen voor mei zijn nog een beetje onbestemd. Met een vakantie voor de boeg hoop ik flink wat tijd met mijn gezin, maar óók met mijn boeken te hebben. Ik laat het een afhangen van het moment waar ik zin in heb. Ik heb nog het een en ander van Lucinda Riley ongelezen op mijn e-reader staan, dus ik kan van alles meenemen en op het laatste moment beslissen. Wordt het De zeven zussen Parel of misschien Het meisje op de rots? Begin volgende maand kom je er achter wat het geworden is!

1e4c641d1206032d7b123a8e97b2b8db.png

Diana

In april had ik het goede voornemen om Een vrouw in Havana van Suzana Lopez Rubio te lezen. Omdat het een buddy met Marieke was, is dit ook gelukt. Ik ben erg blij dat ik dit boek gelezen heb. Het heeft me wat geleerd over de geschiedenis van Cuba en ik vond het een prachtig liefdesverhaal.

Voor Lees eens wat anders pakte ik het eerste deel van de Schijfwereld-serie van Terry Pratchett erbij. Ik probeerde het voor de tweede keer. De eerste keer liep ik vast op de warrige schrijfstijl en de ellenlange zinnen. Wat wil Pratchett veel vertellen in één zin! Ook nu was het geen succes. Door de lange zinnen en het vele gedetailleerde binnen een te onbekende fantasiewereld kon het boek mijn aandacht niet vasthouden. Of er nog ooit een derde poging komt, weet ik niet, maar voorlopig laat ik deze serie voor wat het is.

Komende maand weet ik nog niet wat mijn leestijd gaat doen. Ik heb weinig boeken voor Hebban specifiek op de stapel liggen. Een blik op mijn stapel laat me de volgende drie boeken zien: Aan het hof van Eden van Joëlle CharbonneauScarlett van Marissa Meyer en Alter Ego van Marissa Meyer. Allemaal prachtige boeken, denk ik. Dus stiekem hoop ik dat ik zo snel aan het leven met een baby'tje wen dat ik deze drie parels alle drie kan lezen...

ec31c370f03000cd978a6145c9903d15.png

Marieke

Voor april had ik Pemberley uit de kast gehaald van PD James. Een boek dat verder gaat waar Jane Austens Trots en vooroordeel stopte. Maar PD James is een detective schrijfster en dus krijgen Darcy en Elizabeth te maken met een moord en de smet die daar aan hangt en de goede naam van Pemberley kan schaden. Het was leuk, maar veel herhaling om uitleg te geven over de personages uit een ander boek en vrij langdradig in het deel over de rechtszaak en uitleg van hoe het allemaal in elkaar stak.

Voor mei ga ik voor een dun boekje dat er al een tijdje ligt. Ik heb het gewonnen in een van de vele acties die er waren toen de verfilming ervan uit kwam. Het is De Boekhandel van Penelope Fitzgerald. Janneke schreef er al een boek vs film blog van, en nu ga ik het eindelijk van mijn te-lezen stapel afhalen en ik heb er veel zin in.

Lore

Afgelopen maand las ik Hou me vast van Lori Nelson Spielman. Ik had er erg naar uit gekeken omdat ik haar twee voorgaande boeken echt heel graag las. Dit boek viel me echter een beetje tegen. Ik ben blij dat ik erin geslaagd ben een boek uit mijn kast te lezen, maar ik hoop dat ik volgende maand een boek kies waar ik meer van geniet.

Deze maand heb ik eigenlijk nog geen idee welk boek ik ga lezen uit mijn kast. Ik heb nog niet meteen iets klaarliggen. Ik ben heel benieuwd welk boek er deze maand uit de kast gaat komen.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Welk boek uit eigen kast ga jij lezen deze maand?



Reacties op: Een reis door de boekenkast: mei

Meer informatie

Gerelateerd