Feest! Deze boeken kregen wij in december!

op 09 januari 2019 door

December was echt weer een feestmaand. Sinterklaas, Kerstmis, voor sommigen een verjaardag, oud en nieuw. Feestjes genoeg! En wat vragen wij als er gevraagd wordt om een verlanglijstje? Je raadt het al... boeken! Daarom delen we vandaag graag met jullie welke prachtige nieuwe titels wij in december aan onze boekenkasten mochten toevoegen.

- Door: Janneke - 

d63b385bdcf83589f02c55709a578876.png

Sanne

December was een feestmaand voor mij met Sinterklaas, mijn verjaardag én Kerstmis! En of ik verwend ben met boeken, wauw! Deel 3 en 4 van De zeven zussen serie, Schaduw en Parel, kwamen mijn huis binnen, daar ben ik héél erg blij mee. Onder de boom vond ik Mijn man. Ik bedoel het boek van Jodi Ellen Malpas, haha. En ik kreeg twee kookboeken voor mijn verjaardag: Spice wise too en Fit vega(n) food.

Maar het meest bijzondere en waardevolste boek dat ik kreeg was van mijn oma, tevens boekenliefhebster. Ze schonk me Rinkeldekink van Martine Bijl waarin ze vertelt over haar hersenbloeding. Mijn oma kreeg in 2018 ook een hersenbloeding en vond de manier waarop Bijl er over vertelde erg fijn. Mijn oma schonk me dit boek vlak voor ze weer een TIA kreeg, twee weken geleden. Het gaat nu weer iets beter met haar, maar ik ga dit boek met voorrang lezen.

Renate

Eerst dacht dat ik geen boeken had gekregen in december. Maar er stond een boekenkraampje op de kerstmarkt van mijn werk waar ik zelf een kerstpakket uit mocht zoeken. Na de populaire boeken op internet al uitgebreid in mijn hoofd te hebben geprent, kwam ik daar en zat er gewoon niks bij wat ik leuk vond. Op zich best knap want ik heb een hele brede interesse wat boeken betreft. Maar uiteindelijk heb ik wel een leuk kerstpakket bij elkaar gezocht: een toffe borrelplank en bordjes met een toekan erop, heel nuttig.

Maar nadat ik het stukje van Mandy las, dacht ik goh ik heb natuurlijk hele gave boeken gehad via de Hebban Adventskalender! Ik heb ze bijna allemaal op mijn tablet gezet en ga lekker veel verschillende boeken lezen dit jaar!

456fa5823a6e0f4020a6cb57cb93e2d7.png

Marieke

Met mijn stapels boeken in huis, durft niemand meer met een boek aan te komen. Dus ik heb niets gekregen. Wel won ik een stapel boeken via Facebook van Miranda Hillers die aan het opruimen was. Het zijn voornamelijk Young Adults. Beautiful Creatures en Een van ons liegt spreken me het meeste aan.

Natuurlijk hadden we in december ook de Hebban Adventskalender, dat waren ook allemaal cadeautjes! Het kippencollectief wil ik nog graag gaan lezen net als Ik weet niet of ik van je houd.

Nathalie

Met mijn veel te volle boekenkast heb ik niet echt bewust om boeken gevraagd, maar toch twee leuke chicklits gekregen, namelijk Hartendief op pootjes van Melinda Metz en Stap voor stap van Cara Connelly.

Hartendief op pootjes heb ik inmiddels alweer gelezen. Ik deed met Marieke ook een buddyread van dit boek. Leuk dat ik hier nu twee verschillende versies van heb. Ik ben een kattenliefhebber en die katjes op de cover zijn zo schattig. Van Cara Connelly heb ik nog niets gelezen en ben benieuwd.

Marleen

Wij vieren geen Sinterklaas en onder de boom lagen er 'helaas' geen boeken. Wel kreeg ik een aantal boekenbonnen, dus ik kan het jaar goed beginnen met wat cadeautjes voor mezelf! Overigens kreeg ik nog wel twee verjaardagcadeautjes van vrienden die ik nog niet had gezien na mijn verjaardag. Ik kreeg Origin van Jennifer L. Armentrout en Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse. De autobiografie Mijn verhaal van Michelle Obama was het ultieme cadeautje voor mezelf!

decab35b8f59fa906f5bfcc9c62167e7.png

Janneke

Nou ik ben zeker wel verwend in december! Wij vieren met mijn familie altijd kerstavond met cadeautjes en boeken staan zeker op mijn verlanglijstje. Ik krijg wel vaak te horen dat mensen het saai vinden om boeken te geven, maar ik ben er zo blij mee! Dat weten ze ook wel dus er lagen behoorlijk wat boeken onder de kerstboom.

Niet alleen titels die ik zelf op mijn lijstje had gezet, maar ook zelf gekozen. Zo kreeg ik Winter kinderen van Gilber Bordes en In een ander leven door Taylor Jenkins Reid van mijn broer en schoonzus. Hij kiest elk jaar zelf een boek voor mij uit in de boekhandel, zo lief! En ook Tristan en Isolde en het boek van Jill Mansell heeft mijn zusje met zorg voor mij uitgekozen. Maar met alle boeken ben ik heel erg blij en ik ga ze snel lezen zodat ze niet te lang ongelezen in de kast staan! 

Mandy

Thuis doen we niet aan cadeautjes met de feestdagen. Boeken zou ik dus niet krijgen in december. Maar toen kwamen daar twee onverwachte verrassingen. De Hebban Adventskalender die vol mooie e-books stond en waar ik heel mijn e-reader mee heb vol gestouwd.

En een VVV-bon van de baas! Die VVV-bon heeft het einde van de dag niet gehaald, want diezelfde middag nog heb ik daar mooie boeken voor gehaald. Ik koos voor Laat me niet alleen van Sarah ArmstrongEen bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi en De psychiater en het meisje van Erik Rozing. Ze kregen meteen een mooi plekje in het zicht en zo had ik toch nog wat cadeautjes. Ook heb ik Jinxed gepre-orderd, maar die komt pas half januari uit. Wel leuk, heb ik nog een verlaat kerstcadeautje.

Diana 

Mijn man en ik doen niet aan cadeautjes met de Sint en kerst. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Ik vind het heerlijk om met kerst wat pakjes onder de boom te hebben en vraag hem altijd wat hij graag wil hebben. De ene keer is dat Lego, dit jaar was dat de seizoenbox van Baantjer. Een grote doos met 11 dvd's en 100 uur aan kijkplezier lag dus al snel ingepakt onder de boom. "Je hoeft niks voor me te kopen, schat. Ik heb het mooiste in mijn leven al. Jou." Toch vond mijn man het sneu en de recensie-exemplaren voor Hebban die net voor kerst binnenkwamen, verdwenen voor mij onder de boom. Het blijft heerlijk hoe die lieverd me toch steeds weet te verrassen.

Van mijn schoonouders kreeg ik een Bol.com bon. Ik ben er nog niet helemaal uit waar ik de bon aan ga besteden, maar denk op dit moment aan Soms voor altijd van Abbi Glines en #SweetSixteen van Marlies Slegers. Twee boeken die ik graag snel wil lezen.

577d12a45b4b729cecc44760446412ae.png

Lore

Boeken kopen durft mijn familie niet meer aan voor mij. Ik heb wel het geluk gehad om twee boekenbonnen te krijgen, daar kan ik dus zelf goed van kiezen! Ik werd ook nog blij gemaakt met enkele boekgoodies. Zo verraste mijn vriend me met een superleuke etui van Blossom Books met het opdruk: 'So many books, so little money'. Ik kreeg ook enkele superleuke goodies die gerelateerd zijn aan mijn favoriete boek Nooit meer van Colleen Hoover. Dit was een gesigneerde poster, drie boekenleggers, een pen, een magneet en een button.

Als laatste bookgoodie kreeg ik ook nog een supercoole boekenlamp! Deze staat al te pronken in mijn boekenkast. Als fervent lezer op de bank heb ik ook een nieuw lekker zacht dekentje gekregen. Het vorige was door het intensieve gebruik een beetje versleten.
Voor mij dus geen boeken dit jaar, op de bonnen na, maar wel enkele superleuke goodies!

Helma

Omdat we met kerst geen cadeautjes doen, kreeg ik ook geen boeken cadeau van man en kinderen en dacht dat mijn medewerking aan dit artikel zinloos was. Totdat ik het stukje van Mandy las waarin ze het over de boeken heeft die ze cadeau heeft gekregen van Hebban Adventskalender. Natuurlijk! Dat ik die helemaal vergeten was!

Ik heb die hele stapel boeken gedownload en allemaal een plaatsje gegeven op mijn e-reader. Wat een verwennerij was dat! Er staan een paar mooie titels tussen waarvan ik Van Chanel tot flanel van Marijke Vos al gelezen heb. De andere titels ga ik nog eens op mijn gemak bekijken, want als je zoveel keuze hebt, is het lastig kiezen. Ik hoef me voorlopig in ieder geval nog geen zorgen te maken dat ik niets te lezen meer heb.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Heb jij nog nieuwe boeken aan je boekenkast toegevoegd afgelopen maand? Wij zijn erg benieuwd!

 Reacties op: Feest! Deze boeken kregen wij in december!

Meer informatie

Gerelateerd