Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Genadeloos en andere Sports romance covers

op 11 oktober 2019 door

Lis Lucassen is een Nederlandse schrijfster van onder andere new adult-romans. In augustus 2018 kwam het eerste deel uit van haar California Campus serie: Grenzeloos, gevolgd door de novelle Gestrand in februari 2019, de novelle Gesloten en het nieuwste deel Genadeloos in augustus 2019. Wat opvalt zijn de kleurige en romantische covers van deze boeken. De hoogste tijd voor een vergelijking met de Amerikaanse sports romance novels.

- door Marieke -

ff408d329de24f6689902ecb6f12386d.jpg

De California Campus serie

Grenzeloos

Lis Lucassen, de populairste new adult-auteur van Nederland, brengt met Grenzeloos het eerste deel van een tweeluik over de eenentwintigjarige Rebecca. Zij verruilt het leven in Nederland voor dat aan een Amerikaanse universiteit. Lis Lucassen schreef met veel vaart een spannend en sexy boek. Grenzeloos is new adult met een Amerikaanse setting en een Nederlands sausje.

Een groepsrecensie van Grenzeloos kan je hier lezen.

Gestrand

In de novelle Gestrand krijgt Julie een lift aangeboden met de spelersbus van de Las Vegas Bees. Dat is haar enige kans om op tijd in Las Vegas te komen nu ze met autopech langs de weg staat, dus ze neemt het aanbod natuurlijk aan. Onderweg komt ze erachter dat ze veel gemeen heeft met quarterback Ren. Eenmaal in Las Vegas wil ze geen afscheid van hem nemen en hij ook niet van haar. Terwijl Ren haar de stad laat zien, merkt Julie dat ze voor hem valt. En hard ook. Maar hoeveel kans heeft deze relatie als ze maar één nacht samen hebben? Deze new adult-novelle van Lis Lucassen is een heerlijk leestussendoortje voor de fans van haar California Campus-serie.

We lazen deze novelle met de Feelgood Club. Het verslag kan je hier lezen.

Genadeloos

In Genadeloos gaat Dani na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar. Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde

Gesloten

Een ebook-only novelle, ook wel California Campus 2,5 genoemd.

De short read Gesloten neemt je mee naar een campus in California. Las Vegas Bees-cornerback Tyler en student-assistent Liesl lopen elkaar tegen het lijf in de universiteitsbibliotheek na sluitingstijd. Ze brengen de nacht met elkaar door - met kleren aan! - en Liesl helpt hem leren voor zijn natuurkundetentamen. Het is voor Tyler de eerste keer dat hij een hele nacht met een meisje 'studeert', waarbij studeren ook echt studeren betekent. En het raarste is dat hij er nog van geniet ook. Na die nacht krijgt hij haar niet uit zijn hoofd. Hij heeft echter geen idee wie ze is en hoe hij haar kan terugvinden. Gesloten is alles wat je van Lis Lucassen gewend bent in een kort verhaal

bd95e54bfb2c88c09550f685e09f36f1.jpg

Lore, Renate en Marieke lazen Genadeloos

De cover

Lore: 
De cover van Genadeloos is geweldig leuk! Hij past heel mooi bij de voorgaande delen. Ik zou hem ook meteen oppakken in de boekhandel. Het stadion en dan het koppeltje erboven. Ik ben helemaal fan!

Marieke:
Ik vind de cover erg mooi. Het kleurgebruik is prachtig en romantisch.

Renate:
Hij past bij de vorige delen, Ook krijg je er wel een sportgevoel van zo met die stadionlichten. De kleuren die zo in elkaar overlopen, dat vind ik ook erg mooi. Net als de lucht die je 's avonds wel eens ziet.

Het verhaal

Lore:
Het verhaal is voor het grootste deel geschreven vanuit het perspectief van Dani. We weten al vrij snel dat er in het verleden heel wat gebeurd is in Nederland, maar wat juist dat blijft heel lang onbekend. Dit zorgt er als eerste punt voor dat je zo veel mogelijk wil blijven verder lezen. 

Marieke:
Het leven gaat verder op de campus, maar de gevolgen van de gebeurtenissen uit deel 1 zijn nog overal voelbaar. Met een nieuw personage (Dani) en een personage dat al in deel 1 een rol had (Jax) sluit het aan en is het toch nieuw, met opnieuw heftige gebeurtenissen en het moeten dealen met het verleden.

Renate:
Het verhaal draait vooral om Dani en hoe ze haar weg vindt op de Campus. De oude bekenden uit het vorige deel komen snel om de hoek kijken. Zo is Jackson een heel belangrijk personage in dit boek. Je voelt de spanning van de vorige keer, maar het brengt deels nieuwe problemen met zich mee. Je blijft ook lezen omdat je wil weten hoe het nu eigenlijk met Dani zit. Mooi dat er altijd wel echt diepgang in zit, zodat je ook gewoon gaat nadenken over bepaalde zaken.

Seksscènes

Lore:
Dani en Jax leren elkaar beter kennen en op dat moment vliegen de vonken ervan af. We hebben de nodige seksscènes. Die zijn heel leuk neergeschreven en nergens te plat.

Marieke:
Bij een new adult horen ook seksscènes. Soms is dat in een overdaad, maar in Genadeloos is het precies goed gedoseerd en zorgt voor een realistisch beeld van de relatie tussen Dani en Jax.

Renate:
Hoort bij het genre, maar is nergens plat. Ze zijn gewoon goed uitgewerkt en passen echt bij het verhaal.

Het einde

Lore:
Lis Lucassen weet ook heel veel humor te verwerken in haar boek. Af en toe moet je echt lachen om wat ze schrijft, andere momenten wordt het dan weer heel heftig. Zo ook naar het einde toe. Je wist dat er nog iets zou gebeuren, maar wat precies, dat wist me echt te verrassen. Ik werd helemaal stil van het einde. Zo heftig. 

Marieke:
Opnieuw weet Lis Lucassen een combinatie te maken van heftige gebeurtenissen en romantiek. En ook deze keer weet ze te verrassen met een gebeurtenis die ik niet zag aankomen. Knap gedaan. Ik hoop echt op nog een vervolg om te weten hoe het met deze personages verder gaat.

Renate:
Ik heb nog steeds een beetje nazorg nodig. Het einde had ik zo niet aan zien komen.  Ik vind het wel mooi dat Lis Lucassen heftige zaken en romantiek heel natuurlijk door elkaar vlecht, waardoor het boek nooit echt zwaar is, maar je er wel over na gaat denken. Ik heb echt genoten van dit deel en het smaakt naar meer Campus delen.

Conclusie

We hebben Genadeloos met plezier gelezen en zijn eigenlijk nog helemaal niet klaar met deze serie. Lore gaf 4****, Marieke 3*** en Renate 4****.

ff408d329de24f6689902ecb6f12386d.jpg

Cover vergelijkingen

De sports romance boeken van een Nederlandse auteur zijn nieuw, maar in Amerika is het een genre dat veel wordt geschreven en gelezen. Als je op google 'Sports romance" intikt, krijg je diverse afbeeldingen te zien van covers zoals die in Amerika worden uitgegeven. Leg je die naast de covers van de California campus-serie dan is er toch wel een groot verschil.

ec1f4f69a68e8f2776b6fbb638f564ae.jpg


186b8df561fd376b31ea035cecfc36b1.jpgWij zijn dan ook heel benieuwd naar jouw mening. Zie jij de Amerikaanse covers liever, of is een wat meer romantische cover zoals de serie van Lis Lucassen toch meer jouw smaak? Laat het weten in een reactie onder deze blog!



Reacties op: Genadeloos en andere Sports romance covers

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucass...