Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk!

op 20 maart 2018 door

Goedemorgen, deze morgen! Het is vandaag 20 maart, dus dat betekent dat het vandaag de Internationale Dag van het Geluk is! Zoveel mooie boeken om altijd maar te lezen, af en toe een extra leesmomentje kunnen gebruiken, allemaal heerlijke momentjes van geluk! Maar van welke boeken worden wij nou echt helemaal warm van binnen? Welke auteurs geven ons dat intieme geluksmomentje? Je leest het vandaag! Happy day! 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Mandy:
Ik word heel gelukkig van de boeken van Sarah Morgan. Ze schrijft op een romantische manier met leuke en herkenbare personages meestal in een leuk decor zoals in New York of op een skiresort! 

Nathalie
Ik word gelukkig van de boeken van Marian Keyes. Zij schrijft chicklit met een serieuzer thema, maar dan wel op een luchtige toon en vol humor. En het vooruitzicht op haar nieuwe boek en het idee dat ik haar komende maand mag interviewen maakt me helemaal blij, ... houd onze spot in april maar goed in de gaten! 

Sanne: 
Sowieso word ik gelukkig van boeken, maar in het bijzonder van historische romans. Wegzwijmelen bij andermans leven in dezelfde tijd als waarin ik leef vind ik heerlijk, zeker wanneer je herkenning vindt. Maar wegzwijmelen in een andere tijd.. dat is voor mij het summum! Het heeft iets leerzaams en het laat zien hoe er in andere tijden werd geleefd en gedacht. Een stukje geschiedenis beleven, iets wat ik nooit zal meemaken toch ervaren, daar hou ik van! Een echte favoriet heb ik niet. Ik vind de boeken van Simone van der Vlugt aanraders (Nachtblauw bijvoorbeeld), maar ik heb ook genoten van Een lied voor Achilles van Madeline Miller, De reiziger van Diana Gabaldon en van de boeken van Gill Paul.

Marieke: 
Geluk zit voor mij in boeken. Niet specifiek een bepaald genre, maar gewoon in boeken. Ik kan enorm genieten van een rondje door de boekwinkel, of tussen de rekken van de kringloopwinkel. Maar ook thuis, voor de boekenkast of tussen de stapels op mijn werkkamer. Het idee alleen al dat daar boeken liggen, vaak nog ongelezen met verhalen die ik zo graag wil lezen en ontdekken geeft me een warm gevoel van binnen. Ik hou erg van verhalen met twee tijdlijnen, Een mysterie uit het verleden dat invloed heeft op het heden, heerlijk vind ik dat. Gill Paul deed dat heel mooi in de Geheime vrouw, en Sarah Jio in Bloesem in de sneeuw. Maar ook Agatha Christie vind ik heerlijk om te lezen. Het is geen feelgood, maar crime, ik vind het echter feelgood crime, want er is altijd een liefdesaffaire in combinatie met een moord. En het loopt eigenlijk altijd goed af.

Helma: 
Ik kan me een leven zonder boeken niet voorstellen. Daar zou ik echt doodongelukkig van worden. Ik vind het heerlijk om me terug te trekken in de fictieve boekenwereld en de boel de boel te laten. In de winter lekker voor de open haard en zomers lekker buiten. Ik heb geen favoriete auteur en lees eigenlijk alles wat los en vast zit in verschillende genres, maar als ik echt moet kiezen, dan is op dit moment Lucinda Riley met de Zeven Zussen reeks favoriet. Ik kan bijna niet wachten op het derde deel dat in april uitkomt. En ik moet zeggen dat mijn eerste kennismaking van Sarah Lark ook naar meer smaakt.

Janneke: 
Ik sluit me aan bij Marieke en Helma. Boeken maken mij enorm gelukkig en daarom ben ik ook zo blij met mijn baan als Informatiemedewerker bij de bibliotheek. Elke dienst tussen de boeken is weer een feestje voor mij! En het leukst vind ik nog als klanten om boekentips vragen en nog leuker als ze terugkomen en nog meer willen. Daar word ik heel erg gelukkig van. Ondertussen weet ik wel wanneer een boek me aanspreekt. Het komt dan ook zelden voor dat een boek tegenvalt en ben ik dus altijd happy aan het lezen. Ik word ook erg gelukkig van het lezen op mijn e-reader. Die gaat overal mee naar toe en in bed leest dat ook zo fijn. Een van mijn favoriete momentjes van de dag!

Lore: 
Ook ik geniet vooral van het boeken lezen op zich. Als ik nood heb aan een gelukkig gevoel neem ik een boek. Ik heb geen specifieke auteur die me een gelukkig gevoel bezorgt. Ik geniet van het lezen op zich en op zoek gaan naar boeken om te lezen. Mijn goedgevulde boekenkast kan mij ook altijd gelukkig maken! Als ik nood heb aan een goed gevoel zet ik mij gewoon met een boek voor mijn boekenkast. Meer feelgood wordt het dan niet meer.

Marleen:
Natuurlijk is lezen op zichzelf al een geluksmomentje! Om even helemaal weg te dromen bij mooie plekken, toffe personages en soms ook wel dystopische werelden. Ik vind het fantastisch! Natuurlijk word ik zielsgelukkig van Jojo Moyes en ik kan niet wachten om een moment voor mezelf te hebben zodat ik eindelijk in haar nieuwste roman Voor mij kan beginnen. Daarnaast vind ik erotische romans op z'n tijd ook heerlijk en ik word echt heel erg gelukkig als deze ook nog goede steamy scènes bevatten én mooi in elkaar zitten. Love it! 

Renate:
Geluk krijg ik van boeken in het algemeen, tenminste als het een boek is dat ik met veel plezier gelezen heb (en dat kan in elk genre zijn). Wat mij ook gelukkig maakt is hele middagen mijn nichtje van 2 voorlezen, het maakt mij gelukkig om te zien dat ze al begint met een enorme liefde voor lezen, nu hopen dat dat zo blijft.

Diana:
Als ik de naam Jackie van Laren hoor, word ik al blij. Elk boek dat ik van haar lees of zie - heerlijk, die vrolijke covers - maakt me blij. De manier hoe zij personages neerzet, je houdt ervan of je haat het en ik hou er heel erg van. Hervertellingen van sprookjes doen het ook altijd goed bij mij en ik kan enorm genieten van dystopia's en de boeken van Gill Paul. Maar eerlijk gezegd, elk boek maakt me blij. Als ik thuis kom en er ligt een pakketje op de deurmat, dan voel ik de kriebeltjes al komen. Welk boek zou het nu weer zijn. En altijd, maar dan ook altijd voel ik me even intens gelukkig als ik een nieuw boek in handen houd.

We zijn het er over eens, geluk zit in boeken! Heb jij ook een geluksmomentje met een boek? Laat het ons weten, wij horen het graag.



Reacties op: Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Morgan

Sarah Morgan

Sarah Morgan is een Amerikaanse schrijfster van vele moderne liefdesromans. Morg...

Marian Keyes

Marian Keyes

Marian Keyes is een van Ierlands meest succesvolle schrijfsters. Ze debuteerde i...

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...

Madeline Miller

Madeline Miller

Madeline Miller (1978) studeerde Latijn en oud-Grieks aan Brown University en ge...

Diana Gabaldon

Diana Gabaldon

New York Times bestsellerauteur Diana Gabaldon, geboren in Flafstaff, Arizona, s...

Gill Paul

Gill Paul

Gill Paul schrijft naast fictie ook historische non-fictie. Ze groeide op in Gla...