Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hoe was jouw september #LUEK maand?

op 02 oktober 2019 door

September zit er weer op. September de maand van #LUEK, lees uit eigen kast. Hoe is het lezen bij de dames in het Feelgoodcafé gegaan? Hebben zij hun #LUEK stapel weggelezen? En hoe is het bij jou gegaan?

#LUEK: het is heerlijk. Van tevoren een stapel boeken uit de kast trekken om nu eindelijk eens te gaan lezen. Maar hoe gaat het daarna. Blijft het bij die stapel of zijn er toch weer opdringerige boeken die voorkruipen. Ik ging eens informeren of het is gelukt.

- door Marieke -

cd3a23f91cfc4d1a0ee668c748ee2178.jpg

Omdat ik veel met Helma samenwerk in de diverse cafés, was zij de eerste aan wie ik het vroeg. Ik zocht haar op in het meet & greet café Helma, heb jij jouw geselecteerde stapel weg kunnen lezen?

Helma:
'Ik had een leuke stapel uit de kast getrokken om deze maand eens te gaan lezen, en toen drong opeens Ik ben Pelgrim zich op. Als nummer 1 van de Hebban Top 1000 vond hij dat hij bij #LUEK ook bij mij gewoon als eerste uit de kast getrokken moest worden. En ik kon hem natuurlijk geen ongelijk geven. Toen er ook nog een Pelgrim café geopend werd, ging ik definitief overstag en belandde hij boven op de stapel. Het is een dikke pil, dus hij is nog niet uit. De andere boeken die ik uitgezocht had, gaan helaas weer ongelezen terug in de kast.'

Dat was niet zo best dus, maar Ik ben Pelgrim is in ieder geval onder het stof vandaan gekomen. Maar wel een goede keus, want dit boek valt in veel challenge categorieën: Prijswinnend boek, top 1000, vijf sterren Hebban recensie.
Ik besloot Lore maar eens op te zoeken in Het zeven zussen café. Lore, is jouw #LUEK maand beter verlopen?

Lore:
'Juist ja #LUEK Die ging faliekant mis! Het werd lees uit eigen e-reader en lees recht uit de brievenbus. De eerste twee weken was ik op reis en nam ik geen boeken mee, mijn e-reader werd wel wat leeggelezen toen. De weken erna had ik een serieuze leesdip en las ik heel weinig. Als ik dan iets las was het ook geen boek uit mijn kast. Ik slaagde er wel in om geen nieuwe boeken te kopen! Te krijgen daarentegen, dat gebeurde wel.'

En dan zouden wij het goede voorbeeld moeten geven... In ieder geval is Lore haar e-reader weer een stukje dunner en ze heeft niets gekocht, wat wel weer heel knap is. Misschien heeft Mandy beter nieuws. Mandy?

Mandy:
'Ik heb nog nooit zo'n slechte lees uit eigen kast maand gehad. Normaal lees ik er wel minimaal eentje, maar ik heb nu echt niets gelezen wat uit eigen kast kwam. Ik heb twee boeken gekregen en die heb ik meteen gelezen toen ze door de brievenbus vielen, dus die hebben mijn kast nog niet aangeraakt. Daarnaast heb ik deze maand de bibliotheek herontdekt. Dat begon met een reservering, maar dat werden er vijf en zo kwam het dat ik de hele maand september alleen maar bibliotheekboeken las. Er staat nog genoeg in mijn kast om te lezen, maar dit zal helaas een andere maand worden.'

Ai, dat was ook geen beste #LUEK maand, maar de boekenplanken werden niet voller. Wel nieuwe boeken, maar die werden gelijk gelezen en het voordeel van biebboeken: die gaan weer terug naar de bieb. 
Wie kan ik nu iets vragen over #LUEK. Sanne! Die vind ik in het Reading Challenge café, daar is het niet zo druk. Zou zij dan wel #LUEK tot een goed einde hebben gebracht?

Sanne:
'Het is bij mij niet gelukt deze keer. Ik ben begonnen aan De boekendief, maar hij verdween elke keer weer op de plank. Hij is dan ook nog steeds niet uit! Ik heb wel veel ander leuks gelezen, maar geen boeken uit eigen kast dus. Volgend jaar (of misschien al eerder?) weer een kans!

Haha de Boekendief, die had best wel wat boeken van je #LUEK stapel mogen stelen. Sanne, er komt nog een maand van het vergeten boek. Misschien dat de planken daarna wat minder doorbuigen.
Ik besluit Renate op te zoeken, die staat net wat lekkers te bakken in het culinaire café. Renate, had jij nog tijd voor je #LUEK boeken tussen het kokkerellen door?

Renate:
'Mijn leuk maand verliep niet zoals gepland. Het boek wat ik voor mijn verjaardag kreeg heb ik gelijk gelezen, het 2de deel van De zeven zussen heb ik op mijn tablet gelezen. Maar daar is het bijgebleven, maar ik heb wel uit een andere kast gelezen. Die van de bieb, want al mijn gereserveerde boeken kwamen in een keer binnen, waarvan sommige al gelijk weer opnieuw gereserveerd waren, dus de stapel schuift gewoon door. Een wil ik zeker lezen: Oktober, want die past wel heel goed in deze maand.'

Geen boekenplankboeken weggewerkt dus, maar verder wel goed gelezen. Hoe is mijn eigen #LUEK maand eigenlijk verlopen?

Marieke:
'O echt, ik had zo'n mooie stapel boeken gekozen. En ik had het bescheiden gehouden, zes stuks. Dat zou toch moeten lukken? Nou nee dus. Wel een tot de helft gelezen! Het beste resultaat zit in de luisterboeken van Bookchoice, die staan ook al langer op het virtuele boekenplankje en daarvan zijn er drie uitgeluisterd. Maar verder is alles wat ik heb gelezen van de bieb of waren nieuwe recensieboeken.'

Is er dan helemaal niemand van ons clubje die van #LUEK wel een succes heeft gemaakt? Iemand? O wacht, ik vraag gewoon Marleen. Marleen, jij hebt in augustus #LUEK nog even flink aangezwengeld. Heb jij een goede leesmaand gehad?

Marleen:
'Ik heb nog nooit zo’n goede #leesuiteigenkast maand gehad! Ik had me voorgenomen om 5 fysieke boeken te lezen en dat is gelukt voor 20 september! Heel erg trots haha! Ik merkte wel dat ik - op één na - de boeken niet al te bijzonder vond dus er is een reden dat ze zo lang in de kast stonden haha! Op 20 september ging ik op vakantie en had me voorgenomen om wat boeken van mijn e-reader te lezen. Tot nu toe heb ik er eentje gelezen van mijn voorgenomen boeken en daar ben ik best tevreden over! Er zijn slechtere #LUEK maanden voorbij gegaan.'

Pff, #LUEK heeft toch zijn vruchten afgeworpen, in ieder geval bij Marleen.

cd3a23f91cfc4d1a0ee668c748ee2178.jpg

Maar waar ik nu erg nieuwsgierig naar ben is hoe het met jullie #LUEK maand is gegaan. Zijn de planken helemaal leeg? Dat zou wat zijn zeg, dan kan je ze gewoon weer helemaal vullen met nieuwe (of tweedehands) boeken. Ik ben bang dat dat een utopie is die velen van ons nooit mee zullen maken. Misschien maar goed ook, want een boekenkast zonder boeken is als een zee zonder water of strand zonder zand.

Laat weten hoe je #LUEK maand was in een reactie.

- Hoe groot was je stapel
- Hoeveel heb je ervan gelezen
- Welke was de grootste verrassing

 



Reacties op: Hoe was jouw september #LUEK maand?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...