Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hoge verwachtingen: Wij lazen 'Ik wil met je mee!' van Jill Mansell

op 24 mei 2019 door

Vorige maand introduceerden wij een nieuwe rubriek, namelijk 'Hoge verwachtingen'. Elke maand lezen wij een boek waarvan wij hoge verwachtigen hebben! Dat kan zijn door een hype of juist populaire vorige boeken. Deze maand lezen wij Ik wil met je mee! van Feelgood-queen Jill Mansell. Haar boeken zijn niet meer weg te denken uit het Feelgood genre. Wij waren dan ook allemaal enthousiast toen we hoorden dat er weer een nieuwe Mansell uit kwam en dat we die mochten lezen. Vandaag lees je of wij hoge verwachtingen hadden en of die zijn uitgekomen! 

d2158e515ccb7479ace46d765bf1a84f.jpg

Waat gaat het boek over?

Ik wil met je mee! van Jill Mansell is het hartverwarmende en grappige verhaal over de vraag of er in de liefde ooit het juiste moment is. 

Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. En hij is gelukkig getrouwd met Stacey en heeft een dochter.

Dan wordt de dorpsgemeenschap getroffen door een tragedie. Hierna volgt een reeks van onverwachte wendingen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

d2158e515ccb7479ace46d765bf1a84f.jpg

Hoge verwachtingen

Janneke: 
Ik heb volgens mij wel alle boeken van Mansell gelezen, dus ik weet wel wat ik kan verwachten. Als ze niet plotseling heel anders gaat schrijven haha. Elk jaar verwacht ik weer een heerlijk verhaal, met sprankelende personages en kijk ik er echt naar uit om haar nieuwste boek te gaan lezen. Even lekker een paar uurtjes ontspannen en in een romantisch verhaal te duiken met bijzondere vriendschappen en ook grappige momenten.

Diana: 
Ik verwacht een boek dat heerlijk wegleest met niet al te lange hoofdstukken, niet al te moeilijke zinnen en niet teveel personages, zodat het goed te lezen is in een drukke omgeving. Ik verwacht een fijn feelgood verhaal met een klein beetje onverwachte diepgang.

Lore:
Jill Mansell schrijft altijd heerlijke feelgoodboeken. Ze zijn altijd geweldig leuk om op reis te lezen. Ik hoopte dat dit weer zo'n heerlijk feelgood verhaal zou zijn. Er hoort altijd wel iets mis te gaan, maar op het einde komt hopelijk alles altijd weer goed.

Nathalie:
Ik vind Jill Mansell haar boeken altijd heerlijke lekker vlotte verhalen die over liefde, vriendschap en familie gaan. Ze hebben iets knus. Ik heb dan ook hoge verwachtingen, maar een Jill Mansell is me eigenlijk nog nooit tegengevallen.

Sanne:
Ik verwacht een heerlijk boek, met een zomers verhaal dat zich afspeelt op een zonnig oord. Zo'n boek dat je maar wat graag meeneemt op vakantie. Jill Mansell kennende zal het boek een bont palet aan personages, humor en een vleug romantiek bevatten. Niet alleen liefde speelt een rol verwacht ik, maar ook vriendschappen.

Renate:
Ik verwacht bij Jill Mansell altijd een leuk boek, waar je bij kan lachen maar waar het vooral altijd goed komt.

Marieke:
Ik hoop op een echte Mansell met leuke personages en veel verwikkelingen en ook een hoop liefde en een happy end!

Marleen:
Hoewel ik nog niet heel veel boeken van mevrouw Mansell heb gelezen vind ik de boeken die ik heb gelezen wel heel erg fijn. Ze zijn vrolijk, romantisch en regelmatig met een serieuze noot. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar haar nieuwste boek. De flaptekst deed me een beetje denken aan Een dag in december en ik ben benieuwd in hoeverre ik tijdens en na het lezen de link tussen beide boeken kan leggen.

Mandy:
Ik heb niet echt verwachtingen, want ik heb pas een keer eerder een Mansell gelezen en dat is me goed bevallen, dus ik hoop dat dit boek net zo zal zijn wat schrijfstijl betreft.

d2158e515ccb7479ace46d765bf1a84f.jpg

Wat vinden we ervan?

De cover en de titel

Mandy:
De cover is natuurlijk een pareltje. Het ziet er heerlijk zomers uit en past volledig bij het luchtige verhaal. De titel kan ik echter niet duiden. Ik vind het niet bij het verhaal passen. De oorspronkelijk titel: Maybe this time vind ik echt veel beter passen en dekt de lading van het boek wel.

Sanne:
Tijdens het lezen heb ik me regelmatig afgevraagd waar de titel naar zou verwijzen. Het is mij niet duidelijk geworden en vind de titel daarom ook niet al te best gekozen. De oorspronkelijke titel 'Maybe this time', die in een paar woorden laat zien dat er in het verhaal constant wordt mis gegrepen, is veel passender.

Lore:
Ik vind de cover geweldig! Ik krijg er meteen een zomers gevoel van. Ik wil meteen op reis vertrekken. Of hij helemaal bij het verhaal past, weet ik niet, maar ik blijf hem leuk vinden! Het past ook mooi bij haar andere boeken.

Personages

Diana:
Wat me opvalt in de boeken van Mansell, en dat vind ik fijn, is dat ze echt in haar verhalen een kleine gemeenschap creëert. Daardoor zijn er aardig wat personages, maar je hebt tegelijkertijd het gevoel dat je echt rondwandelt in het verhaal en de personages ook tegenkomt. Stuk voor stuk zijn de personages herkenbaar en dat maakt het een verhaal dat heel prettig en snel leest.

Marleen:
Ik vond de personages fijn! Lekker divers en hoewel je - anders dan bij haar voorgaande boeken - enkel één persoon volgt krijg je alsnog leuke inkijkjes in de levens van de personen rondom Mimi. Love it!

Janneke:
Leuk dat Mansell doorgaat met diversiteit in haar boeken! Dat vind ik een pluspunt. Verder is het echt precies zoals ik had verwacht: heel veel personages! Meeste leuk, sommige iets minder maar ze passen allemaal in het plaatje. Hoofdpersoon Mimi is een leuke, spontane meid zoals je kan verwachten in een Mansell verhaal. Meteen in het eerste hoofdstuk wordt de toon al gezet en tovert Mimi al een glimlach op je gezicht wanneer ze een schaap probeert te redden. Ook Cal en zijn dochter Cora veroveren al snel het hart van de lezer. Het scala aan personages geven je echt het gevoel dat bij de boeken van Mansell hoort. Heerlijk!

Nathalie:
De bijpersonages uit het dorp zijn ook leuk en divers en vullen het verhaal goed aan zodat het dorp beeldend en levendig wordt neergezet.
De boeken van Jill Mansell boeken zijn wel altijd lekker voorspelbaar zijn, maar toch blijft dit verhaal spannend, want elke keer gaat het verhaal net een andere kant op.

Plot

Sanne:
Nu ik het verhaal ken, zou ik gedacht hebben dat ik gek zou worden van de ontelbare keren dat Mimi net naast haar liefde grijpt. Het leven brengt haar steeds op andere sporen. Maar doordat ze als personage heel berustend is, kon ik daar als lezer ook goed mee omgaan. Nergens irriteerde het, of voelde het boek langdradig. Er was door de vele zijweggetjes die Mimi bewandeld veel om van mee te genieten. Het maken van vriendschappen, opgenomen worden in een gemeenschap, maar ook de impact van heftige situaties. Tot tranen werd ik niet geroerd, maar geraakt werd ik wel.

Renate:
Nu weet je eigenlijk bij een Mansell altijd wel dat het goed afloopt, maar toch is het allemaal goed gevonden, ondanks dat het af en toe best een zielig verhaal was, bleef het altijd positief, om hoop en kracht uit te halen.

Marieke:
Bij Jill Mansell is er altijd wel een stukje drama, maar deze keer wel pittig. Maar het past goed in het verhaal. Ook de relatie tussen de hoofdpersonages zit goed in elkaar. 

d2158e515ccb7479ace46d765bf1a84f.jpg

Zijn de hoge verwachtingen waargemaakt?

Janneke:
Een heerlijk verhaal bomvol geweldige personages die je allemaal tegenkomt in het leven van Mimi. Het heeft mijn verwachtingen zeker waar gemaakt. Het is gewoon weer een typische Mansell; liefde, vriendschap en humor in een Engels dorpje als setting. Je voelt je onderdeel van de gemeenschap wat voor dat bijzondere betrokken gevoel zorgt dat je krijgt bij het lezen van een verhaal van Mansell. 5 sterren, ik heb er echt van genoten!

Marleen:
Jill Mansell heeft met Ik wil met je mee mijn verwachtingen absoluut waar gemaakt. Het was een fijn verhaal, wat rustiger doordat je maar één personage echt volgt en gewoon lief. Tel daar een hele mooie cover bij op en het is echt een boek waar je voor naar de winkel mag rennen. 4 sterren

Diana:
Dit is mijn tweede Mansell, een boek dat ontzettend lekker wegleest en waar je totaal niet over na hoeft te denken. Dingen gaan eigenlijk over het algemeen goed en gemakkelijk en je word gewoon even meegenomen naar een andere plek, in dit geval Goosebrook. Het is fijn en gezellig om daar te verblijven, het is een warm bad. Voor mij was dit een heerlijke zomerse read. Mansell heeft de hoge verwachting zeker waargemaakt en ik kijk nu al uit naar het volgende boek van haar. Soms ben je daar gewoon aan toe. 4 sterren

Lore:
Jill Mansell heeft weer een parel van een boek geschreven. Ze wist mij helemaal mee te nemen in het verhaal van Mimi, Cal en al de andere. Het verhaal is soms wel wat voorspelbaar, maar dat mag bij een Jill Mansell, dat hoort bij haar verhalen. Ik hou ervan! Voor mij een mooie 4 sterren.

Nathalie:
Dit boek is weer een heerlijke romantische Jill Mansell en maakt mijn verwachtingen waar. De hoofdpersonages zijn mooi neergezet en je gaat meeleven met Mimi, omdat ze zo positief blijft over alles. Daarnaast is de setting ook weer lekker knus en romantisch. Dit is gewoon weer een heerlijke typische Jill Mansell. 4 sterren

Sanne:
Hoewel de titel en cover wat mij betref niet passen bij het verhaal. Is het wel een heerlijk relaxt boek. De vele personages, de warmte van het dorp en de vriendschappen die worden gesmeed, het rustige en lieve karakter van Mimi en de fijne schrijfstijl van Jill Mansell maken het tot een waar leesfeestje. 4 sterren

Renate:
Heerlijk boek weer. Echt genoten van het verhaal, je wordt er gewoon vrolijk van, Kijk nu al uit naar de volgende Jill, ze heeft het weer gedaan! 4 sterren

Marieke:
Ik wil met je mee is een echte Mansell, met veel leuke en afwisselende personages die allen op zoek zijn naar liefde. Het heeft een aardig portie drama, maar is nergens too much. Het klopt allemaal en is werkelijk heerlijk om te lezen. 4 sterren

Mandy:
Een ontzettend lekker boek om je even op het Engelse platteland te wagen in zo’n dorpje waar iedereen elkaar kent. De bewoners zijn vriendelijk en je zou meteen willen dat je er deel van uitmaakte. Het zijn wel erg veel personen, waardoor je lang niet iedereen leert kennen, en ook de personen met een belangrijke rol in het boek blijven soms te vlak. De hoofdpersonen maken daarentegen alles goed. Het is schattig, aandoenlijk en met vlagen grappig. Echt een boek met een fijne luchtige schrijfstijl om heerlijk in het zonnetje te lezen met je gedachten op nul. 
4 sterren

Het is duidelijk: Het boek van Jill Mansell bracht hoge verwachtingen met zich mee, maar die heeft ze ook compleet waargemaakt!

d2158e515ccb7479ace46d765bf1a84f.jpg

De recensies die we van dit boek schreven vind je hier.

Heb jij Ik wil met je mee! al gelezen? Had je ook hoge verwachtingen en zijn die uitgekomen? We horen het graag.



Reacties op: Hoge verwachtingen: Wij lazen 'Ik wil met je mee!' van Jill Mansell

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jill Mansell

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor ...