Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#leesuiteigenkast: Onze mooiste covers!

op 18 september 2018 door

Tijdens deze #leesuiteigenkast maand staan we natuurlijk regelmatig voor onze boekenkasten. Is het niet om een nieuw boek uit te kiezen, dan is het wel weer om onze hoeveelheid ongelezen boeken te bekijken. Maar nu stonden we ook weer voor onze kast om onze allermooiste cover te zoeken. Kijk je mee wat we hebben gevonden?

Door Janneke

a3ffad7db55345ed4325e1a7b7322668.png

Nathalie: "Van mijn recente boeken vind ik De leestip van Shelly King toch wel de mooiste cover hebben. De schattigste cover. Ik vind hem ubercute. Ik kon dit boek destijds op een Boekenfestijnshopsessie gewoon niet laten liggen. De kat uit dit boek is trouwens alles behalve cute. Hij is een grumpy, old cat en valt zelfs mensen aan!"

Mandy: "Wat het hart kan horen van Jan-Phillip Sendker heb ik vorig jaar met Sinterklaas gekregen van Marieke. Hoewel ik nog nooit van de schrijver en de titel had gehoord, vond ik het boek meteen prachtig. De blauwe kleuren en de mysterieuze achtergrond dat Aziatisch aandoet. En dan de bedrukking van goud. Toen ik in mijn kast op zoek ging naar de mooiste cover, viel deze me meteen weer op. Hij blijft gewoon heel mooi om te zien."

Marieke: "De keus van de mooiste cover was nog niet zo makkelijk. Ik heb echt een hoop boeken uit de kast gehaald waarvan ik dacht: die wordt het! Maar het was hem dan toch net niet. Maar het boek Als sterren zingen van Tonke Dragt was het wel. Het is een hardcover, wat ik sowieso mooi vind, maar ook het gebruik van de vlinders op de donkere achtergrond, maakt de cover betoverend mooi."

81b0c474d05db1074c7b04fb1fcf0e3d.png

Sanne: "Ik dook mijn boekenkasten in op zoek naar mooie boeken. Mooie boeken genoeg, maar het ging natuurlijk om de covers. Wat mij betreft winnen de jeugdboeken het by far. Daar wordt zoveel tijd en aandacht aan besteed. Ik heb meerdere mooie boeken staan, maar dit zijn mijn drie mooiste. Bravelands van Erin Hunter heeft hele mooie gouden details en een prachtig patroon waaruit de olifant is opgebouwd. Je raakt niet uitgekeken op de cover. Arabische sprookjes door Rodaan Al Galidi & Geertje Aalders is heel bijzonder. Je ziet het wellicht niet heel goed op foto’s, maar het blauw op de voorkant is van heel dun uitgesneden papier gemaakt. Het filigraan is heel fijntjes en maakt het tot een bijzondere omslag. Geen wonder dat de omslag van Geertje Aalders werd bekroond tot mooiste boekomslag! Tot slot Nevermoor van Jessica Townsend: de gouden elementen op de voorkant flikkeren zo prachtig in elk licht, het maakt dit betoverende boek nog magischer!"

22c48a94e4626526e539fbfd91477e40.png

Renate: "De mooiste cover is voor mij toch wel echt van the Child finder van Rene Denfield. Een kleurige cover met de kleuren groen en blauw en glitters, dat maakte de ekster in mij heel blij! De combinatie vind ik echt heel mooi en daarom wint dit boek het van de andere boeken in mijn kast. Er staan wel meer mooie boeken in de kast, maar dit is het toch het mooiste boek!"

Marleen: "Mijn mooiste cover staat nog niet zo lang in de kast, maar is zo'n plaatje! Alleen daarom zouden mensen Zoen me tot ik zwicht van Helen Hoang al moeten aanschaffen. Gelukkig is de inhoud net zo tof en vind ik het een absolute must read. Waarom ik de cover zo mooi vind? De kleuren springen er echt uit en passen perfect bij elkaar. Dit boek krijgt zeker een mooi plaatsje in mijn nieuwe boekenkasten binnenkort!" Benieuwd naar dit boek? Lees hier het buddyverslag!"

Diana: "Ik heb heel lang getwijfeld wat voor mij nu de mooiste cover is. Zoveel boeken en zoveel keuze. Eén van de boeken kiezen is dan ook een lastige opgave. Toch heb ik me ertoe gezet en ik heb gekozen voor een cover die voor mijn gevoel perfect de sfeer van het boek weergeeft. Dochter van het woud van Juliet Marillier is een hervertelling van het sprookje De zes zwanen. Ik hou van sprookjes en vooral vind ik het fijn als een boek een sprookjesachtige cover heeft. Als ik naar deze cover kijk, herinner ik me direct het verhaal. De waas maakt het sprookjesachtig en mysterieus. Ook de band boven en beneden vind ik erg mooi. Het heeft, naar mijn idee, iets Keltisch en dat zet de sfeer voor dit verhaal. En ik heb gewoon iets met zwanen, wat een prachtbeesten! Voor mij is één ding duidelijk: dit boek gaat voorlopig niet terug in de kast. Hier ga ik komende weken rustig van smullen!"

783c1a71426fcd893f5c78b30a3d50f3.png

Helma: "Dat was nog een lastige keuze, want eigenlijk heb ik niet zo heel veel spectaculaire covers in mijn kast staan. Uiteindelijk kwam ik er op drie. De eerste is het kinderboek Fantasia van Geronimo Stilton. De felle kleuren, de tekening en de goudopdruk nodigen toch uit om het boek op te pakken? Mijn jongste zoon, die vanwege zijn dyslexie een enorme hekel aan lezen heeft, heeft de hele serie verslonden.

Het tweede boek, Origin van Dan Brown, vind ik door het gebruik van een enkele kleur in veel schakeringen prachtig. En de titel van het boek in mooie zilveropdruk maakt het voor mij compleet. En het allermooiste is natuurlijk dat het een 'signed first edition' is.

Het derde boek is het vierde deel van De Zeven Zussen-serie, Parel van Lucinda Riley. Een totaal ander soort cover, maar het brengt me weer een beetje terug naar Thailand waar ik jaren geleden een mooie rondreis heb gemaakt en het land voor altijd in mijn hart heb gesloten."

2ee64aeff2fce5ef32049d67fb1de84a.png

 

Lore: "Toen ik aan mijn mooiste cover dacht, kwam meteen De Royals van Erin Watt in mij op. Ik ben helemaal verliefd op deze boeken! Ze zijn heel simpel, niet te veel ditjes en datjes, maar wel echt prachtig. Ik begon nog wat verder te kijken en toen viel mijn oog op A Berlin love song van Sarah Matthias. Deze kocht ik afgelopen mei in Berlijn als souvenir. De cover is heerlijk kerstig, past nog niet echt bij mijn stemming nu want ik moet nog op vakantie vertrekken. Maar het geeft mij toch al heel veel zin om dit verhaal te lezen als het wat kouder wordt."

Janneke: "Het was even zoeken, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor Het boek van stof van Philip Pullman. Ik houd meestal van wat vrolijkere omslagen met meer kleur, maar dit boek met gouden details vind ik zo bijzonder. Bovendien paste het perfect bij de sfeer van het verhaal. Normaal gesproken vind ik het geen probleem wanneer een boek er gelezen uitziet, maar op dit bijzonder exemplaar ben ik toch wel extra zuinig!"

Welk boek uit jouw kast heeft de mooiste cover?



Reacties op: #leesuiteigenkast: Onze mooiste covers!

Meer informatie

Gerelateerd