Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Evelien tipt Ideke

op 28 mei 2020 door

Vandaag is het weer tijd om het stokje van de lezersestafette door te geven met een mooie tip. Vorige maand kreeg Evelien de tip van Francisca om Alles op alles van Marijke Vos te lezen. We zijn benieuwd of zij het enthousiasme van Francisca over deze feelgood roman kan delen. En natuurlijk heeft Evelien zich op haar beurt gebogen over de boekenlijst van Ideke om haar met een mooie tip voor een boek te verblijden.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Alles op alles

Nadja brengt als kind met haar familie de zomers door bij haar Engelse tante Ella, die woont in het kleine koetshuis dat bij het landgoed Stonewood behoort. Wanneer Ella door een beroerte in het ziekenhuis wordt opgenomen, besluit Nadja haar sabbatical door te brengen in het huis van haar tante, waar zij op de dieren kan passen en haar tante gezelschap kan houden. Als zij op het oude dagboek van Ella stuit, raakt zij geïntrigeerd door de vraag waarom het landgoed al zo lang onbewoond is. En wie is die man op de foto naast Ella, die zij in het dagboek vindt? Wanneer Nadja van de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan hoort dat het landgoed in handen is gekomen van het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en gesloopt zal gaan worden voor moderne nieuwbouw, gaat dit haar aan het hart. Terwijl Ella in het ziekenhuis ligt, leest Nadja meer en meer over het verleden van Stonewood, het leven van Ella en hoe emotioneel haar tante is verbonden met het landgoed. Samen met enkele excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om Stonewood te redden. Gaat het hen lukken? En is Benjamin eigenlijk wel de vijand?

Hoe was de tip?

Toen ik de tip van Francisca kreeg waren de bibliotheken nog gesloten in verband met Covid-19. Ik was dan ook heel blij dat zij hier rekening mee hield en een boek voor mij uitkoos dat via de online bibliotheek beschikbaar was. Daarnaast koos zij voor een niet al te dik boek, wat zeker nu met drie kinderen thuisonderwijs een uitkomst was!

Ik vond het een heerlijk boek. Het nam mij echt even mee naar een klein Engels dorpje met haar bijzondere inwoners. Zeker in deze tijd waarin we beperkt zijn met reizen, is het heel fijn om je heel even in een andere omgeving te wanen. Ik ben dol op mooie verhalen uit het verleden, liefdes van vroeger en een geest die hier en daar opduikt. De combinatie van de excentrieke dorpsgenoten, de liefdesperikelen van Nadja én de verboden liefde in het landhuis maken Alles op alles een heerlijke feelgoodroman. Het verhaal van Ella geeft het boek een extra dimensie, en de sfeer in het boek zorgt ervoor dat je zelf ook in het landhuis wil ronddwalen. Van mij krijgt dit mooie verhaal dan ook 4****!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Ideke

Voor een tip voor jou, Ideke, ben ik eerst eens gaan rondneuzen op je profiel. Wat een boekenwurm ben jij, heerlijk om te zien! Tegelijkertijd ook een uitdaging voor mij, want zoveel boeken heb ik nog niet gelezen. Ik heb je ‘wil ik lezen’-lijst doorgespit en een boek gevonden dat mij echt heeft geboeid. Het is Schilderslief van Simone van der Vlugt geworden. Ik zag op je boekenblog dat je ook graag boeken luistert via de luisterbieb en dit boek is daar te beluisteren. Simone van der Vlugt kwam ik een paar keer tegen op je ‘wil ik lezen’- en ‘gelezen’- lijst dus ik denk dat dit boek een mooie aanvulling voor je is.

Over Schilderslief

Geertje Dircx, een jonge weduwe van eenvoudige komaf, werkt als kindermeisje in Hoorn. Als deze betrekking afloopt, gaat ze naar Amsterdam waar zij als kindermeisje bij Rembrandt van Rijn gaat werken. Zij zorgt voor zijn zoon Titus, omdat zijn vrouw Saskia ernstig ziek is. Na de dood van Saskia bestiert Geertje al snel het hele huishouden, zorgt voor Titus en de eenzame Rembrandt. Ze leven als een getrouwd paar en zij krijgt zelfs sieraden uit Saskia’s erfenis van Rembrandt. Jaren verder is Rembrandt uitgekeken op Geertje en wordt verliefd op iemand anders. Omdat zij niet officieel getrouwd zijn, kan hij Geertje simpelweg buiten de deur zetten, zonder verdere rechten. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt Rembrandt aan.

Zoals Simone van der Vlugt het zelf omschrijft gaat Schilderslief over ‘girl power in de zeventiende eeuw’. En zij durft het aan om onze ‘nationale held’ Rembrandt van Rijn in dit boek van zijn voetstuk af te stoten. Het verhaal is gebaseerd op historische feiten en met de fantasie van Simone van der Vlugt wordt het een boeiend verhaal over Geertje.

Ik hoop dat dit boek je ook gaat boeien Ideke, veel lees- of luisterplezier!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wie leest er gezellig met Ideke mee? Laat het ons weten in een reactie! 



Reacties op: Lezersestafettetip: Evelien tipt Ideke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marijke  Vos

Marijke Vos

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is auteur, vertaler en schrijfd...

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...