Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Wendy tipt Cisca

op 14 april 2021 door

Een van onze favoriete rubrieken waarin we jullie als volgers aan het woord laten is de lezersestafettetip. De vorige keer werd Wendy verblijd met een tip van SanneDe moordclub (op donderdag). Kon Wendy deze tip waarderen of had ze het boek liever gelaten voor wat het was? Vandaag vertelt Wendy jullie er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Cisca.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over De moordclub (op donderdag)

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Hoe was de tip?

Bedankt voor de tip Sanne! Jouw tip kwam als geroepen ergens onder mijn krakende wil-ik-lezen plank zat dit boek, De moordclub (op donderdag), verstopt. En het kan nog erger, het boek keek me zelfs een beetje boos aan want het stond al een tijdje in de wachtrij op mijn e-reader.

Sanne, jij gaf me dat duwtje in mijn rug om het boek eindelijk open te slaan en wat een verhaal. Een humoristisch verhaal met een hoog Agatha Christie gehalte. Een boek dat je zeker niet gaat vervelen. De auteur zet vier personages neer, elk met een heel uitgesproken karakter die je als lezer onmiddellijk een plaats in je hart geeft! Door de spontaniteit van de personages krijg je een lach op je gezicht terwijl je leest. Hun blik op de wereld en hun vriendschap is zeker vertederend. Mix daar nog wat plotwendingen en wat levenswijsheden door en je krijgt het genre ‘thriller met de grote glimlach’. Een genre dat mij als lezer zeker kon bekoren!

Bedankt voor de tip, Sanne! Het was het lange wachten meer dan waard.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Cisca

Cisca, wat was het leuk om in jouw wil ik lezen lijst te snuffelen. Ik zag verschillende genres op je plankje staan en dit is, zo herkenbaar, net als bij mij een mix van feelgood, literatuur en thrillers. Ik tip jou het boek De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Het eerste deel van de Beach street-serie. Maak kennis met de dappere Polly en geniet van het idyllische schiereiland en zijn bewoners en snuif de geuren op van de kleine bakkerij. Kleine waarschuwing deze serie is enorm verslavend, een aanrader in het genre feelgood. Geniet!

Over De kleine bakkerij aan het strand

In De kleine bakkerij aan het strand staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Hebben jullie de tip die Wendy aan Cisca geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Wendy tipt Cisca

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Richard Osman

Richard Osman

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere po...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...