Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Liefde in de lucht: deel 8 en deel 9

op 22 januari 2020 door

De eerste maand van het nieuwe jaar en ook die is alweer bijna voorbij, tijd voor een nieuw deel van het feuilleton Liefde in lucht. We bespreken deel 8 en deel 9. In deel 8 vloog Hannah naar Praag. Wat Marieke en Janneke daarvan vonden staat in deze blog. In deel 9 gaat Hannah naar Curacai en daar kijken we vast naar vooruit.

Korte samenvatting Liefde in de lucht

Liefde in de lucht is de humoristische nieuwe serie van Petra Kruijt, bekend van Laat me jou zijn en De mannenmakerLiefde in de lucht gaat over de achtentwintigjarige Hannah, die net haar stewardessencursus heeft afgerond. Na een tijdlang als serveerster te hebben gewerkt, heeft ze besloten iets te gaan doen wat haar echt leuk lijkt, namelijk stewardess zijn. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

0af9a705f34ec04be95a3d98d60b025b.jpg

Liefde in de lucht 8: Stewardess Hannah in Praag

Nu Hannah pas terug is gekomen uit New York is ze toch wel lichtelijk teleurgesteld als haar nieuwe bestemming Praag blijkt te zijn. Een stad die hoog op haar lijstje stond voordat ze stewardess werd, maar ze had gehoopt meer intercontinentale vluchten te maken. Gelukkig blijkt ze samen te moeten werken met de aardige Anne. Die is nog maar net begonnen, dus Hannah mag haar de kneepjes van het vak bijbrengen. De dag voordat de vlucht vertrekt, krijgt ze een berichtje van Tim: of ze een kopje koffie met hem wil drinken…

Janneke:
Deze keer vliegen we met Hannah mee naar Praag. Voordat ze op reis gaat, ontmoet ze eerst Tim voor koffie! Leuk om te lezen hoe ze langzaam naar elkaar toe groeien. Maar dan gaan we naar Praag en helaas wist de rest van dit hoofdstuk mij niet te pakken. Vooral omdat ik me enorm ergerde aan de houding van Hannah. Ze vliegt samen met Anne, voor wie het haar tweede vlucht is en Hannah bestempelt zich meteen als haar mentor. Ze wordt met haar zes maanden beschreven als een ervaren stewardess en dan is zo ongeloofwaardig. Voordat je als stewardess een senior functie in een vliegtuig hebt, hoe klein dan ook, moet je meer ervaring hebben en bovendien een extra cursus hebben gedaan. Dat dit niet klopt is nog niet zo heel erg, maar de houding die Hannah aanneemt vond ik niet leuk. Anne de stomme klusjes laten doen en haar toon vond ik ondanks dat ze vriendelijk was, erg arrogant en uit de hoogte. Jammer!

Marieke:
Dat Hannah nu 'senior' is vond ik niet eens zo raar, maar nu jij het zo zegt klinkt het inderdaad een beetje vreemd. Toch vind ik dat ze het wel goed doet. Ze wordt wat begeleiden betreft ook maar in het diepe gegooid en alles gaat best goed. De tijd die ze doorbrengen in Praag vond ik leuk om te lezen, het feit dat er weer wat andere personages bij waren (de piloten) geeft toch net weer een andere sfeer.
En tja Tim, we zien het toch wel de goede kant uitgaan, ze vinden elkaar wel erg leuk. Nog twee afleveringen en dan zullen we het weten.

0af9a705f34ec04be95a3d98d60b025b.jpg

Liefde in de lucht 9: Stewardess Hannah op Curacao

Hannah weet het zeker. Ze vindt Tim leuk. Als ze eerlijk is, meer dan leuk. Wanneer ze het bericht krijgt dat ze naar Curaçao vliegt, kan ze haar geluk niet op, want Tim werkt vaak op die vlucht. Het betekent echter ook dat ze de waarschuwingen van haar collega’s in de wind moet slaan – die hebben altijd gezegd dat je nooit naar Curaçao moet vliegen. Zo erg kan het niet zijn, toch?

Janneke:
Op naar het volgende hoofdstuk. Met Tim naar Curaçao. Ik ben benieuwd of ze nu wel beter voorbereid is op haar werk en wat er nu allemaal precies gebeurd op Curaçao. 

Marieke:
Ik moet steeds denken aan de waarschuwing die ze kreeg: Vlieg nooit naar Curacao (alsof je daar wat over te zeggen hebt). Maar waarom? Ik hoop dat we daar antwoord op krijgen.

0af9a705f34ec04be95a3d98d60b025b.jpg

Conclusie:

We blijven elke maand genieten van een nieuw hoofdstuk, maar we zijn af en toe ook wat kritischer. Het loopt naar het einde en dat beginnen we wel te merken en we willen nu toch wel graag weten of het wat gaat worden tussen Tim en Hannah. Ook zijn we nieuwsgierig wat de laatste bestemming is in deel 10. We moeten er nog even op wachten, maar het einde is in zicht!



Reacties op: Liefde in de lucht: deel 8 en deel 9

Meer informatie

Gerelateerd