Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Niet zo voor de hand liggende boekentips

op 16 januari 2019 door

Op de spot van de Feelgood Club maken we lijstjes met nieuwe boeken, soms lijstjes met een thema en we hebben ook al lijstjes gehad met onze favorieten. Nu in deze januari maand met het Challenge thema Boekentips, willen we jullie eens verrassen met een lijstje met boeken die niet zo voor de hand liggen. Prachtige boeken die we wel met heel veel plezier hebben gelezen, maar die net niet boven kwamen drijven bij de vraag wat de favoriete boeken zijn. Daarom vandaag een lijstje met Niet Zo Voor De Hand Liggende Boekentips.

d9ff00ebe9e90f2d0ed961c7658c6c77.jpg

- door Marieke

Mandy:

Mijn niet zo voor de hand liggende tip is: Te waar om mooi te zijn van Roxanne Wellens.
Ik las dit boek afgelopen jaar en het is een bijzonder verhaal met een bijzondere schrijfstijl. Het is niet echt in een hokje te plaatsen en is niet zo bekend onder het grote publiek. Onbekend maakt waarschijnlijk onbemind, maar dit boek verdient zeker meer dan dat. Het is extra knap omdat het is geschreven door een achttienjarig meisje. Al sinds ze haar pitch heeft gehouden op een van de Hebban-dagen, stond het boek op mijn lijstje en het heeft zeker mijn verwachtingen waargemaakt. Het is een wat zwaarder onderwerp over de zelfmoord van een meisje en haar broer die na haar dood op zoek gaat naar allerlei antwoorden. Tijdens deze zoektocht komt hij tot bijzondere inzichten en leert daarbij iemand kennen. Het is maar 170 bladzijdes lang, dus geef het een kans zou ik zeggen en laat je verrassen!

Janneke:

Mijn niet zo voor de hand liggende tip is een wat onbekender boek (denk ik) namelijk: Een buitengewoon gewoon leven door Monica Wood.
Ik ontving het boek als recensie-exemplaar voor Hebban en ik denk dat ik hem anders uit mezelf niet gelezen zou hebben. Zo bijzonder wanneer je op die manier een boek ontdekt. Er wordt bijgezegd dat het voor de lezers van Het Rosie project is. Toen ik heb boek ging lezen had ik Het Rosie project nog niet gelezen, maar achteraf begrijp ik de vergelijking wel. Mevrouw Vitkus en de jongen sluit je binnen no-time in je hart terwijl je steeds meer over hun verleden te weten komt. Een boek dat zeker een indruk achterlaat. Een bijzonder verhaal over vriendschap en het bevat belangrijke levenslessen over loslaten, vasthouden en doorgaan.

Nathalie:

Een boek dat in 2018 is uitgebracht dat ik mooi vond, maar dat ik eigenlijk amper voorbij heb zien komen bij andere lezers is Onder de Afrikaanse zon van Adrienne Benson.
Onder de Afrikanse zon speelt zich af in Afrika en gaat over de drie vrouwen die totaal verschillend zijn, Leona, een Amerikaanse antropoloog, Simi, een Masai, en Jane een Amerikaanse expat vrouw. Het thema gaat over moederschap en moederliefde, Simi wil graag moeder worden, maar het lukt niet, Leona is ongewenst zwanger geworden en Jane heeft een dochter waar ze een goede band mee heeft.
Vooral mooi vond ik het om over de Masai te lezen, zo'n totaal andere cultuur.
Het boek is niet helemaal feelgood, want er zitten best heftige gebeurtenissen in, maar dit is een heel mooi verhaal met veel emotie en in een fijne beeldende schrijfstijl geschreven.

d9ff00ebe9e90f2d0ed961c7658c6c77.jpg

Lore

Mijn niet zo voor de hand liggende tip is: De tien wensen van Lucy Harte van Emma Heatherington.
Toen ik dit boek zelf las, had ik er nog maar weinig over gehoord. Er was niet zoveel publiciteit rondom di boek en zo was het eerst aan mijn aandacht voorbij gegaan. Toen ik het tegenkwam werd ik toch benieuwd en besloot ik eens een boek te lezen zonder op voorhand al heel veel recensies of publiciteit gezien te hebben. Wat was ik hier blij om! De tien wensen van Lucy Harteis een prachtig boek. Het bevat zoveel wijsheden en levenslessen, maar er is ook plaats voor wat humor. Dit zorgt ervoor dat er een ideale mix is tussen een lach en een traan. Dit boek is wel even blijven plakken in mijn hoofd. Het liet zo'n blijvende indruk achter.

Helma:

Mijn niet zo voor de hand liggende tip is: Eleanor Oliphant is completely fine Gail Honeyman. Ik heb het boek in het Engels gelezen en vond het zo ontroerend. Ik was coördinator van de leesclub en waarschijnlijk zou ik het boek anders nooit hebben gelezen. Ik schreef in mijn recensie dat ik verwachtte dat als de Nederlandse vertaling beschikbaar zou komen, het boek een grote hit zou worden. Maar deze voorspelling is jammer genoeg niet uitgekomen. Maar hopelijk brengt mijn tip daar alsnog verandering in. Het is een boek met een lach en een traan, over eenzaamheid, liefde en vriendschap en met een verrassend plot. Ik vond het prachtig!

Marleen:

Mijn niet zo voor de hand liggende tip is Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover. Hoewel Nooit meer, mijn absolute favoriet is van deze auteur komt Onvoorwaardelijk ook echt in de buurt. Het boek is aan de ene kant speels, maar er ligt een diepere laag en vooral heel veel emoties onder de oppervlakte. Hoewel veel mensen 9 november noemen als mooiste boek van Colleen (die vond ik persoonlijk een beetje tegenvallen), is voor mij Onvoorwaardelijk altijd nog een enorme favoriet geweest. Zeker een aanrader als je fan bent van Colleen en/of New Adult!

Renate:

Moeilijk hoor om een niet voor de hand liggende tip te geven, heel veel boeken die ik lees zijn gewoon mooi en goed en daar geniet ik van. Mijn tip is dan een boek wat ik al langer geleden heb gelezen, een die zowel echt feelgood is maar ook wel echt spanning in de zin van een detective. tijdens het lezen ben je ook de zaak aan het oplossen samen met Tannie Marie in Recepten voor liefde en moord van Sally AndrewEen boek wat dus geen standaard feelgood is, maar eentje die het wel verdiend om gelezen te worden en je meeneemt naar Zuid Afrika en vooral zorgt dat je trek krijgt tijdens het lezen door alle recepten die Tannie Maria maakt. Het leuke is ook dat die recepten achterin het boek zijn uitgewerkt.

d9ff00ebe9e90f2d0ed961c7658c6c77.jpg

Sanne:

Ik zat te dubben en de piekeren. Een niet zo voor de hand liggende tip ligt immers niet voor het grijpen. Zou je denken. Tot ik naar hebban.nl surfte om mijn plankjes nog eens langs te lopen en ik net een vijf-sterren-recensie zag verschijnen van een boek dat ik ook met plezier heb gelezen, maar dat ik eigenlijk nooit noem. Ik wist het van Chantal van Gastel. Minder bekend dan haar Zwaar-serie en niet zo recent verschenen als Bestemd voor mij, maar zeker heel erg mooi. Het is een boek dat zo fijn en nuchter is geschreven als de andere boeken van Chantal van Gastel, maar wel met een spiritueel randje. We volgen Mia, een jonge meid, die op intuïtie haar pad volgt en een bloemenzaak begint. Ze werkt hard om een succes te maken van haar eigen zaak en ontmoet de liefde die ze altijd in haar dromen voorbij ziet komen. Ook voelt ze de levensverhalen van andere mensen heel goed aan. De vraag is alleen of haar dromen wel kloppen. Ik wist het is een boek dat erg fijn leest en wat dus een beetje anders is dan andere feelgood boeken.

Diana:

Een niet voor de hand liggende boekentip... Het was een vraag waar ik echt even over na moest denken. Toch kwam er al snel een boek in mijn hoofd dat het niet meer verliet. Vorig jaar las ik Aan mijn lieve van Emily Trunko. Een prachtig vormgegeven boek, dat alleen maar brieven bevat. De auteur besloot om nooit-verstuurde-brieven te verzamelen en deze te bundelen in een boek dat uitgegeven werd door Blossom Books. De opmaak is geweldig, en mede daardoor komen sommige brieven keihard bij je binnen. Brieven zonder uitleg, BAM, in your face. Indrukwekkend en mooi. Liefdevol en soms vol haat. Wat mij betreft een heuse aanrader.

Marieke:

Mijn niet zo voor de hand liggende boekentip is van een boek dat ik een paar jaar geleden heb gelezen en dat ik recent terug vond bij de kringloop winkel en opnieuw heb gelezen (wat ik eigenlijk nooit doe). Het is de Koekjesclub van Ann Pearlman. Het gaat over 12 vriendinnen die elk jaar bij elkaar komen om koekjes en verhalen uit te wisselen. Ieder heeft een verhaal, soms ontroerend en soms heftig, maar onder vriendinnen kan je daar over praten. Naast de verhalen zitten er 12 recepten in voor koekjes en ook nog een hoofdstukken met info en geschiedenis over ingrediënten (boter, suiker, kaneel, gember enz). Zeer origineel en echt een heerlijke roman om te lezen!

d9ff00ebe9e90f2d0ed961c7658c6c77.jpg

Mooie boeken, maar bij de vraag of het top 3 is komen ze niet zo snel naar boven. Zonde toch? Heb jij nog een tip die niet zo voor de hand ligt maar wel mooi is? Deel het met ons in een reactie onder deze blog!



Reacties op: Niet zo voor de hand liggende boekentips

Meer informatie

Gerelateerd