Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in april!

op 02 april 2019 door

Welkom in april! Aan de start van deze nieuwe maand krijg je, zoals je van ons bent gewend, weer een overzicht vol met nieuwe boeken die gaan verschijnen! Volgens mij komen er behoorlijk wat mooie lentedagen aan dus wij hebben onze tuinstoelen zijn schoongemaakt, kussens van zolder gehaald en we hebben onze zonnebril opgezocht. Klaar om te lezen in het zonnetje! Mocht je nog keuzestress hebben of gewoon zin hebben in een nieuw boek, dan zit hier vast wel wat voor je bij! 

Door Janneke

322fc303c1893d4131bdbebbb0168ef9.pngDe stadstuin deel 2 - Britt - Anne west (9 april)

Britt is de meest vrijgevochten van de drie Stadstuin-zussen. Waar haar zus Maud een serieuze carrière ambieert en Yara zich moet redden als single mom, heeft Britt jarenlang in een commune in het buitenland gewoond. Nu is ze terug en is het uitgerekend zij die echt iets van de Amsterdamse stadstuin van haar vader probeert te maken. Samen met de onuitstaanbaar zakelijk ingestelde Menno en de lieve tuinman Kees opent ze er een winkel om de producten uit de tuin te verkopen. Maar Britt blijft zoekende naar haar eigen levensvervulling. 

De mooiste dag - Jamie Weisman (16 april)

Het is een stralende, zonnige dag. Twee mensen voor het altaar. De mooiste dag van hun leven. Hoewel? Voor het bruidspaar Elisabeth en Hank misschien, maar niet voor alle gasten. Dit is hun verhaal. Ontmoet onder anderen Carla, Elizabeths scherpzinnige jeugdvriendin die van lelijk eendje tot Hollywood-filmscout is uitgegroeid, Elizabeths grootvader, verlamd maar nog helder van geest, die zijn reputatie en erfenis tegen het licht houdt, en Annette, de moeder van de bruid die op deze dag aan haar eigen jeugdige misstappen in de liefde herinnerd wordt. Door de ogen van zeven kleurrijke personages vertelt Weisman met humor en warmte over hoe het leven kan lopen, afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Als morgen niet bestaat - Jennifer L. Armentrout (16 april)

De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in Als morgen niet bestaat van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? 

c18010614d45884c0ed2f1d9f0baceec.pngVerknocht - Lisette Jonkman (15 mei pas maar wij kunnen niet wachten!)

Na Verkikkerd en Verslingerd is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht van Lisette Jonkman, een heerlijke feelgoodroman waarin Lucy op een kruispunt in haar leven staat... Wat als je moest kiezen tussen een halfjaar tentamens herkansen of een week lang de visagie van een echte filmster verzorgen in Toscane? Lucy weet het wel. In Verknocht is ze plots de persoonlijke visagist van Aris Brandt, ’s lands beroemdste (en begeerlijkste) acteur. Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Ze heeft Olivier, toch? Maar in die relatie lijkt iets niet helemaal goed te zitten. Of verbeeldt ze het zich? Bovendien heeft Lucy het erg druk, als ceremoniemeester voor de bruiloft van Hermelien en Paladin, én ze maakt zich zorgen over het feestleven van haar vriendin Abby in het buitenland. Tel daar haar studielast bij op en het is niet héél vreemd dat ze sommige signalen over het hoofd ziet. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is...

Het grote huis - Erica James (30 april)

Het is de zomer van 1939 en thrillerschrijfster Romily Temple keert na een promotietour door Europa terug naar Engeland en haar kersverse echtgenoot Jack Deveraux. Maar als Jack onverwacht ernstig ziek wordt en het einde nadert, wordt zijn familie bijeengeroepen – en zijn al volwassen zoons en dochters weten niet van Romily’s bestaan af. 

Arthur, Hope, Kit en de geadopteerde Allegra zien in Romily slechts een indringer die uit is op het familiefortuin. Romily is nooit echt een familiemens geweest, maar ze weet wat het betekent voor Jack. Een week lang verblijven ze in het grote huis, dat niet groot genoeg lijkt te zijn om alle ego’s, ruzies en familiegeheimen te herbergen. Het is slechts een week, maar hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn.

De boekwinkel voor gebroken harten - Robert Hillman (2 april)

Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij – melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem, samen met hun kleine Peter, verliet om zich bij een religieuze gemeenschap aan te sluiten, is Tom eenzaam. 

Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw: de tweede Jood – en meest kleurrijke persoon – die Tom ooit heeft ontmoet. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen…

2460ff7a47b71c47f81f0ef36e1d53f4.pngZomer in de Hamptons - Sarah Morgan (9 april)

Veel liefs uit Manhattan deel 5! De Hamptons in de zomer... om verliefd op te worden!

Professionele hondenuitlater Fliss Knight houdt van het leven in New York... totdat blijkt dat haar ex-man is gaan werken als dierenarts in háár dierenkliniek! Ze heeft Seth Carlyle tien jaar niet gezien, maar één stiekeme blik op hem - net zo adembenemend knap als vroeger - en haar hart voelt aan alsof hun overhaaste huwelijk pas gisteren is beëindigd. Omdat ze doodsbenauwd is om hem te spreken, besluit ze te vluchten naar haar oma in de Hamptons.

Gelukkig was zijn werk bij de kliniek in Manhattan maar tijdelijk, denk Seth. Het is veel te fijn om terug te zijn in de Hamptons, waar hij net een prachtig strandhuis heeft laten bouwen. Tot zijn stomme verbazing loopt hij daar Fliss tegen het lijf. Het is duidelijk dat zij hém niet had verwacht te zien; ze lijkt zelfs compleet in paniek! Maar als ze denkt dat ze weer kan vluchten, heeft ze het mis. Tien jaar geleden liet hij haar gaan, en daar heeft hij nog elke dag spijt van. Ditmaal zal hij bewijzen dat hun liefde het waard is om voor te vechten.

Een hart van goud - Catherine Cookson (16 april)

Het gaat Bill en Fiona voor de wind. Bills bedrijf groeit snel en ze verhuizen naar een prachtig huis op het platteland. Fiona's zwangerschap verloopt voorspoedig en de vier kinderen bloeien onder de liefdevolle aandacht van hun ouders. Maar dan pakken donkere ­wolken zich wederom samen aan de horizon van hun geluk: Davey Love, die niet alleen een werknemer van Bills bedrijf is, maar in de loop der jaren samen met zijn zoon Sammy een dierbare vriend van de familie is geworden, wordt ernstig ziek en roept de hulp in van Bill en Fiona. Fiona schenkt het leven aan een dochtertje, Angela, van wie al snel blijkt dat ze speciale behoeften heeft die van levenslange aard zullen zijn.

Kunnen Bill en Fiona de kracht vinden om deze nieuwe uitdagingen van het leven het hoofd te bieden?

De olijfboom - Lucinda Riley (4 april)

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus is de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin. Maar zodra ze in het huis aankomt, weet ze dat er een heleboel geheimen verborgen liggen achter de prachtige schoonheid van het eiland. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden.

Dan loopt Helena haar jeugdliefde tegen het lijf en beginnen haar verleden en het heden door elkaar te lopen. Komen de geheimen uit? En wat zullen de gevolgen zijn voor Helena en haar gezin?

 

3bad479ffbbb42e162215bc16fb6d3fa.pngCitytrip - Gerda van Wageningen (2 april)

Citytrip gaat over de eerste vakantiereis van een samengesteld gezin. Jasper en Cynthia – hij is weduwnaar, zij gescheiden – gaan samen met hun beider kinderen naar Londen. Dit idee, op een roze wolk geboren, pakt helaas niet zo rooskleurig uit als ze hopen. Juist in die realiteit kunnen ze echter samen groei doormaken en ontdekken uit wat voor hout hun liefde is gesneden. 

Yoga Girl Geloven in je gevoel - Audrey Carlan (15 april)

Silas McKnight is zo’n man die alle vrouwen willen hebben: steenrijk, knap en loyaal tot op het bot. Maar hij heeft ooit een enorm verlies geleden, en is niet van plan nog een keer door die hel te gaan. Dara Jackson is meditatielerares bij Lotus House Yoga en eigenares van Sunflower Bakery. Ze is opgegroeid als wees en weet wat het is om alleen en ongewenst te zijn.

Als Silas en Dara elkaar ontmoeten, brengen ze een onvergetelijke nacht met elkaar door. Maar dan ontdekt Dara een geheim en verdwijnt ze nog voordat de lakens koud zijn. Toch kan ze niet ontkomen aan de enorme aantrekkingskracht tussen haar en Silas, zowel fysiek als geestelijk. Heeft het lot beslist dat deze twee eenzame zielen dichter bij elkaar zullen komen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Bruid van de bergen - Kristen Heitzmann (16 april)

Colorado, 1870. Desi Brennan groeit op in een land dat herstellende is van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze verlangt naar vrede die verder voert: volledige vrijheid van slaven en indianen. Ze botst dan ook flink met de rijke nieuwkomer Remy Montgomery, die nog steeds slaven voor hem laat werken en vindt dat indianen in reservaten thuishoren. Maar als hij haar familie helpt na een overval door bandieten, kan Desi niet anders dan Remy het voordeel van de twijfel gunnen en haar liefde voor hem erkennen. Dan keert Remy terug van een lange reis met een kersverse bruid aan zijn zijde. Eenzaam stort Desi zich op haar werk voor haar vaders krant, en verzint ze met haar vader een list om de leider van de bandieten in de val te lokken. Hun plan loopt gruwelijk uit de hand als Desi wordt ontvoerd. Alleen als haar vader zichzelf uitlevert aan de bende, wordt haar leven gespaard.

38ded42efadd2e9d2184aed5d2fdad8c.pngLiefde in de steigers - Jill Shalvis (2 april)

Maddie Moore heeft één heilige overtuiging: chips is het antwoord op alles. Maar nadat ze in één klap haar vriendje kwijtraakt (haar eigen beslissing) en haar baan (totáál niet haar eigen beslissing), besluit ze eens níét haar problemen weg te eten met zakken vol chips. In plaats daarvan verlaat ze LA om een nieuw leven te beginnen in het kustplaatsje Lucky Harbor, waar ze samen met haar twee halfzusjes een resort heeft geërfd van haar excentrieke hippiemoeder. Bij aankomst blijkt het woord 'resort' schromelijk overdreven voor het hotel, de kleine jachthaven en het minihuisje voor de eigenaar. Bovendien verkeert de boel in belabberde staat. Het kost Maddie nog heel wat overtuigingskracht - en drie flessen wijn - om haar zusjes te laten inzien dat ze het resort moeten laten renoveren. De aannemer die ze inhuurt is de lange, donkere en onwaarschijnlijk sexy Jax Cullen. Wanneer hij haar voor het eerst aankijkt vanonder zijn belachelijk lange wimpers, weet ze dat ze het moeilijk gaat krijgen. Met hem in de buurt is het onmogelijk om te onthouden dat ze mannen eigenlijk heeft afgezworen!

De vergeten Deverill - Santa Montefiore (2 april)

Een prachtig familieverhaal dat zich afspeelt in het Amerika van de jaren zestig en het Ierland van eind 19e eeuw – vierde, ook los te lezen deel van de Deverill-serie

Kasteel Deverill, 1892. De zeventienjarige Arethusa Deverill is een ongetemde schoonheid. Ze weigert zich erbij neer te leggen dat vrouwen alleen maar geschikt zijn om te trouwen en kinderen te krijgen. Om te ontsnappen aan een huwelijksaanzoek, overtuigt ze een nicht van haar vader ervan haar uit te nodigen voor het balseizoen in Londen. Ze geeft niets om de aristocratische mannen die haar daar het hof proberen te maken, maar als de Madison Brothers uit New York komen optreden op het bal, verandert haar leven ingrijpend.

Nantucket, Massachusetts, 1962. Als na de dood van Arethusa Clayton blijkt dat zij haar as wilde laten uitstrooien op een heuvel bij het Ierse kasteel Deverill, zijn haar kinderen stomverbaasd. Zij hebben nog nooit van het kasteel gehoord, hoewel ze weten dat hun moeders meisjesnaam Deverill was en dat ze als jonge vrouw de armoede in Ierland ontvluchtte. Nog groter, en onaangenamer, is de verrassing als blijkt dat Arethusa een derde van haar erfenis nalaat aan een onbekende. Als er op de uitvaart geen enkel familielid van hun moeder aanwezig blijkt te zijn, realiseert dochter Faye zich dat ze eigenlijk niets over haar weet. Waarom wilde Arethusa na haar dood terugkeren naar het land waaraan ze bij leven een hekel leek te hebben.

De ongetrouwde hertog - Julia Quinn (9 april)

Deel 1 van de Familie Bridgerton-serie, een meeslepende historische serie in acht delen.

Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan.

Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

fab2b549c891be964c4a9387a7379758.pngZondebok - Jabobine van den Hoek (9 april)

Fye Lieveheer is een vrouw uit goede kringen, maar trouwt onder haar stand met appelboer Ger. Op een dag duikt haar jeugdliefde Laurens op. Zijn nieuwe gereformeerde geloof staat verdere contacten in de weg. Toch zet het Fyes huwelijk onder druk en maakt het de beide mannen tot rivalen. Ondertussen broeit het in Amsterdam. In januari 1566 breekt de hel los als burgerweeskinderen de stad onveilig maken en de elite aanvallen. Als Fye toegeeft dat ze het gebeuren in een droom heeft zien aankomen, wordt ze gearresteerd wegens tovenarij.

Het lied van mij & jou - J.D. Barrett (2 april)

Zoë werkt in een hospice, waar ze met haar harp de patiënten begeleidt, ook op hun laatste reis. Het is een baan waarin ze de vervulling vindt die in de rest van haar leven ontbreekt: ze heeft al vijf jaar een hopeloze relatie met een man die niet voor haar durft te kiezen, woont nog steeds in haar ouderlijk huis, en durft, sinds een paniekaanval op het podium, haar baan als concertharpist niet meer op te pakken. 

Maar deze nieuwjaarsdag besluit ze het roer om te gooien. Terwijl haar beste vriendin (onvermoeibaar op zoek naar De Ware) en haar broer (hopeloos verliefd op iemand die zijn gevoelens niet beantwoordt) haar toejuichen vanaf de zijlijn, neemt Zoë het heft in eigen handen. Want het idee van een nieuw begin klinkt haar als muziek in de oren.

Het schooltje van Auschwitz - Mario Escobar (16 april)

Berlijn, 1943. Als haar Roma-man en -kinderen worden weggevoerd, weigert de Duitse Helene Hannemann hen in de steek te laten en wordt ze samen met de rest van het gezin gedeporteerd naar Auschwitz. In het zigeunerkamp werkt ze als verpleegster onder de leiding van kamparts Josef Mengele, die haar opdraagt een schooltje te starten. Hoewel het niets meer is dan nazi-propaganda en een dekmantel voor Mengeles gruwelijke medische experimenten, is Helene met haar schooltje een lichtpuntje in een verder inktzwarte wereld. 

e64003d28d20c8da802ef26690b3876f.pngZomer in het Duincafé - Debbie Johnson (2 april)

Het eerste deel van een heerlijke nieuwe verslavende serie. In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Door het vuur - Meredith Wild (1 april)

Cameron, Darren en Olivia Bridge groeien op in rijkdom en weelde, maar niet alles is zoals het lijkt. Als de twee broers en zus de schone schijn niet langer kunnen en willen ophouden, proberen ze in New York een nieuw leven op te bouwen. Maar zullen ze ook de liefde op hun pad vinden? Darren Bridge is woest aantrekkelijk, onweerstaanbaar charmant en een rokkenjager pur sang. Met zijn heldhaftige acties als brandweerman heeft hij al talloze vrouwen het hoofd op hol gebracht... en hun hart gebroken. Tot hij Vanessa Hawkins ontmoet. De bloedmooie, intelligente Vanessa is getrouwd met haar werk en heeft helemaal geen tijd voor vrijgezellen als Darren, ook al is hij nog zo aantrekkelijk. En ook al slaat haar elke keer over als ze hem ziet. En ook al heeft hij een lichaam dat gemaakt is om ontdekt te worden... Zullen deze twee tegenpolen elkaar kunnen vinden voor het te laat is?

Ik wil met je mee! - Jill Mansell (25 april)

Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. En hij is gelukkig getrouwd met Stacey en heeft een dochter.

Dan wordt de dorpsgemeenschap getroffen door een tragedie. Hierna volgt een reeks van onverwachte wendingen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

c249bad01552c5400029b16c335711b1.pngHet weeskind - Pam Jenoff (15 april)

Als de zestienjarige Noa zwanger blijkt te zijn van een nazi-soldaat wordt ze gedwongen haar kind af te staan. Ze moet haar ouderlijk huis verlaten en komt terecht in een kamer boven een klein station. Om te kunnen overleven, wordt ze schoonmaakster op het station.

Op een dag ontdekt ze een goederenwagen met tientallen Joodse baby’s die op weg zijn naar een concentratiekamp. Noa denkt aan het kind dat van haar is afgenomen en in een opwelling die haar verdere leven zal bepalen, pakt ze een van de baby’s op en vlucht ze. Ze vindt onderdak bij een Duits circus, maar om daar niet op te vallen moet ze zich bekwamen in trapezewerk. Intussen probeert ze zich niets aan te trekken van het vijandige gedrag van Astrid, haar collega-trapezewerkster. Tussen de twee vrouwen die aanvankelijk rivalen zijn, ontwikkelt zich echter al gauw een hechte band.

Maar wanneer de beschermende façade van het circus niet langer stand lijkt te houden, moeten ze bepalen of hun vriendschap sterk genoeg is om elkaar voor gevaar te behoeden – of dat de geheimen die ze bij zich dragen alles kapot zullen maken.

Mijn naam is Joy - Patti Callahan (23 april)

Joy van Patti Callahan is een indrukwekkend liefdesverhaal over de vrouw die C.S. Lewis liefhad. Joy Davidman, een briljant schrijfster en een strijdbare moeder, zit gevangen in een relatie met een alcoholistische man. Als ze in aanraking komt met het gedachtegoed van C.S. Lewis raakt Joy gefascineerd. Heel voorzichtig ontwikkelt zich een vriendschap, die uiteindelijk uitmondt in een huwelijk. Dan wordt Joy ernstig ziek… Dit is het verhaal van de vrouw die het hart van C.S. Lewis veroverde en hem inspireerde tot het schrijven van zijn vele, nog steeds alom bekende boeken (o.a. de Narnia-reeks).

Het huis voor ongewenste meisjes - Joanna Goodman (9 april)

Quebec, 1950. Als Maggie op haar vijftiende zwanger raakt, dwingen haar ouders haar om het meisje ter adoptie af te staan. De rest van haar leven voelt Maggie het gemis.

De kleine Elodie komt in een door nonnen gerund tehuis terecht. Maar dan volgt een wetswijziging die bepaalt een psychiatrisch ziekenhuis meer subsidie ontvangt dan een weeshuis, met catastrofale gevolgen. Om dat geld op te strijken verklaart de kerk de kinderen in hun zorg tot geestelijk gehandicapten. Met één pennenstreek wordt een generatie aan verloren kinderen gecreëerd – en Elodie raakt net als duizenden anderen verloren in een hels schemerbestaan.

Moeder en dochter vechten ieder voor zich tegen een gemeenschap die hen als minderwaardig ziet, in de hoop zichzelf en elkaar terug te vinden.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

En welke boeken ga jij toevoegen aan je verlanglijstje? Laat het ons weten!



Reacties op: Nieuw in april!

Meer informatie

Gerelateerd