Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in januari!

op 02 januari 2019 door

Welkom in een nieuw jaar en dus ook een nieuwe maand! Wat heeft januari voor ons in de petto? In ieder geval een mooie stapel nieuwe boeken, want ook in januari verschijnen er weer prachtige nieuwe titels. Ben je klaar om je verlanglijstje aan te vullen? Hier komen ze!

Door: Janneke

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

c03a13998bab4295d72eb21d7d4afd46.pngDe zeven zussen: Maan - Lucinda Riley (8 januari)

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.

Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie.

Het eindeloze strand - Jenny Colgan (10 januari)

Het eindeloze strand van Jenny Colgan is het vervolg op Café Zon & Zee

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes). 
Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten? 

Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen. Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

De meisjesmagneet - Jackie van Laren (15 januari)

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn.

Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

657107b64b1f16acfae528eacc09aad2.png

Het geheim van Eva - Petra Vollinga (8 januari)

Dit boek is een heruitgave en verscheen eerder onder de titel: Vandaag houden we het droog. 

Eva maakt als jonge vrouw een drastische keuze die haar de liefde van haar leven kost. Ze heeft leren omgaan met de consequenties van de leugen die ooit onvermijdelijk leek, maar nu beseft ze dat het roer om moet. Haar dochter is al jaren het huis uit en haar huwelijk heeft zijn glans verloren. Ze vertrekt naar een kuuroord in Thailand om ‘zichzelf terug te vinden’ tijdens een ontspannende week voor body & soul.

Abe, ooit een veelbelovend muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op een middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert nog aan betere tijden. Ook van de liefde verwacht hij niet veel meer, sinds de enige ware hem verliet zonder dat hij begreep waarom. Maar als een van zijn oude bandleden voorstelt om een reunie-optreden te geven in hun oude stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven.

Eva en Abe zijn elkaar nooit echt vergeten. Is het nu eindelijk tijd voor de waarheid?

Onder sterren - Klaartje van Setten (7 januari)

Als Josefien op een dag een brief krijgt van gravin Victoria, de tante van haar ex Jean, heeft ze nog geen idee hoezeer die haar leven zal veranderen. Victoria zoekt een beheerder voor haar luxe chalet in Zwitsersland. Aan haar neefje Jean, man van twaalf ambachten en dertien ongelukken, wil ze het niet toevertrouwen. Josefien, die met haar twee kinderen midden in het centrum van Amsterdam woont, droomt van rust en ruimte, en grijpt de kans, niet gehinderd door enige ervaring of voorkennis.

Het chalet blijkt hoog op een berg te liggen, vlak bij het mondaine skioord Crans-Montana. Vanwege zijn luxe en privéligging is het bij uitstek geschikt voor verhuur aan exclusieve gasten: van Arabische prinsen en onderwereldfiguren uit Rusland, tot filmsterren en ‘keurig’ getrouwde zakenmannen vergezeld door hun met privéjets ingevlogen callgirls. Josefiens gebrek aan ervaring in combinatie met de hoge standaard van haar gasten leidt vaak tot hilarische en bloedstollende taferelen. Ondertussen proberen Josefien en haar kinderen in te burgeren in de stugge lokale dorpsgemeenschap, wat op zijn zachtst gezegd niet meevalt.

Het buitenhuis - Katie Fforde (15 januari)

Fran droomt er al haar hele leven van op een boerderij te werken en nu lijkt die droom werkelijkheid te worden! Een ver familielid vraagt haar of ze het leuk zou vinden een jaar lang te proberen haar moeilijk lopende boerenbedrijf weer op de rit te krijgen.  Als de boerderij aan het einde van dat jaar weer goed draait, zal Fran later als haar oud-tante overlijdt alles erven.

Fran zegt met volle overtuiging ja, maar in haar enthousiasme vergeet ze twee dingen: 1. ze weet letterlijk niets van het boerenbedrijf, en 2. ze is bang voor koeien. Gelukkig krijgt ze hulp, onder andere van de aantrekkelijke Anthony, haar rijke buurman. Maar is hij geïnteresseerd in Fran… of in het land dat bij de boerderij hoort?

e535a8d18e3ffe4de79c731a2e0fd660.png

Het weesmeisje - Anne Jacobs (23 januari)

Augsburg, 1913. Het jonge weesmeisje Marie neemt een betrekking aan als keukenmeid in het imposante familiehuis van de Melzers, de puissant rijke industriële familie die haar geld verdient in de textiel.

Terwijl Marie haar plaats zoekt te midden van de hardwerkende bedienden, bereidt Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, zich voor op het balseizoen waarin ze aan de buitenwereld zal worden voorgesteld. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München – totdat hij Marie ontmoet.

Het tegendeel van verdriet - Susan Meissner (15 januari)

Philadelphia in 1918, het jaar waarin de Spaanse Griep om zich heen greep.

Wanneer ze met haar moeder soep brengt aan grieppatiënten, vindt de dertienjarige Maggie een baby zonder ouders die haar doet denken aan haar overleden babybroertje. Ze neemt het jongetje mee naar huis, waar hij wordt opgenomen in het gezin en voor wat vrolijkheid in een verdrietige tijd zorgt.

Maar Maggie heeft niet de gehele waarheid verteld en haar daad blijkt meer gevolgen te hebben dan ze ooit had kunnen overzien. Een boek dat je meeneemt en dat je laat zien wat het tegendeel van verdriet is: hoop in de donkerste tijden.

De vergeten kamer - Ann Mah (8 januari)

Kate, een jonge Amerikaanse vrouw, studeert voor haar sommeliersdiploma. Ze gaat op bezoek bij de wijngaard van haar familie in Frankrijk om haar kennis van de lokale bourgogne nog wat aan te scherpen. Wanneer ze haar neef helpt bij het opruimen van de enorme wijnkelder, ontdekt ze een geheime schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog, en vindt ze een stapel oude verzetspamfletten en een grote voorraad waardevolle wijnen.

Geïntrigeerd begint ze te graven in haar familiegeschiedenis. Dan ontrafelt zich een verhaal dat al zestig jaar in de doofpot is gestopt: over een tienermeisje dat de bezetting probeerde te overleven zonder haar morele overtuigingen overboord te zetten. Heeft haar vooraanstaande familie, groot geworden in de wijnhandel, zich in de oorlog misschien niet zo goed gedragen als zij altijd dacht?

a6a1ec4e4d52c586e7d1a0aa595549c3.pngZussenliefde - Gerda van Wageningen (29 januari)

Oud-Beijerland, 1918. De bakkerij van Jan de Man floreert. Zijn zus Martha helpt hem in de winkel en in het huishouden. Maar wanneer Jan zich verlooft, wordt Martha overbodig. Zelf heeft ze trouwens ook de leeftijd om aan een huwelijk te gaan denken.

Meerdere mannen tonen interesse, maar geen van hen weet warme gevoelens bij haar los te maken. Dan ineens grijpt de Spaanse griep om zich heen in het dorp, met veel doden tot gevolg. Zussenliefde is na Bakkersliefde het tweede deel in de bakkerstrilogie van Gerda van Wageningen.

Verscheurd - Simone Foekens (29 januari)

De jonge fysiotherapeut Annemieke heeft het goed naar haar zin in de praktijk waar ze werkt. Maar haar vriend Kees staat niet echt achter haar werk. Hij heeft last van jaloezie en vindt het maar niets dat zijn vriendin ook mannelijke patiënten behandelt. Liever ziet hij dat ze die overdraagt aan een mannelijke collega, maar geen haar op Annemiekes hoofd die daaraan denkt. Kees wordt echter steeds dwingender.

De bruid van Ivy Green - Julie Klassen (15 januari)

De bruid van Ivy Green is het derde en laatste deel in de Ivy Hill-serie over het gelijknamige pittoreske dorpje in Engeland.

Er gebeurt van alles in Ivy Hill: Jane Bell krijgt de kans om te trouwen, maar weigert haar herberg op te geven. Mercy Grove verlaat haar school en het lijkt erop dat ze als oude vrijster zal eindigen. Verder verwacht iedereen dat Miss Brockwell met een man van adel gaat trouwen en komt er ook nog eens een geheimzinnige kleermaakster in het dorp wonen. Al met al: een spannende en romantische ontknoping van de Ivy Hill-serie!

97dd555c22a2d7998479aad9f7bdbd1f.pngHet hele leven in één keer - Keith Stuart (15 januari)

Tom, alleenstaande vader, is theatermaker bij een noodlijdend theatertje in de Engelse stad Somerset. Hannah, zijn dochter, heeft cardiomyopathie - hartritmestoornissen - en zal niet oud worden. Ieder jaar voert het kleurrijke theatergezelschap een verjaardagsstuk voor Hannah op. Ze slaan geen jaar over, omdat ieder jaar haar laatste kan zijn. En nu ze volwassenheid nadert, komt die dag steeds dichterbij.

Terwijl Hannahs gezondheid achteruitgaat, wil ze ook gewoon puber zijn; lachen om haar vaders mislukte Tinderdates, uitgaan met haar eerste vriendje, stripboeken lezen. Bovendien heeft zij zo haar eigen ideeën over hoe ze haar vader en zijn theater kan redden. 

Fonkelend spoor - Nora Robers (15 januari)

De mooie, jonge prinses Adrianne leidt een leven dat velen jaloers zou maken: ze brengt haar dagen door met liefdadigheid en haar avonden met grandioze gala's. Wat niemand weet, is dat haar divagedrag schijn is, bedoeld om een gevaarlijk geheim te verhullen.

Als klein meisje ontdekte ze dat achter het sprookjeshuwelijk van haar ouders een onvoorstelbare wreedheid school. Toen stond ze machteloos, maar nu heeft ze een perfect plan om haar vader te laten boeten. Nachtenlang bereidt ze zich voor om hem de trots van zijn sjeikdom af te nemen: de Zon en Maan, een onbetaalbaar collier.

Haar plan lijkt te slagen, tot Philip Chamberlain, adviseur van Interpol én voormalig juwelendief, roet in het eten gooit...

De eerste krokus - Laila Ibrahim (15 januari)

Als Lisbeth geboren wordt bij rijke plantageeigenaren, wordt slavin Mattie weggehaald bij haar eigen baby om het meisje te voeden en te verzorgen. Terwijl Lisbeth opgroeit in twee werelden, wordt de band met Mattie steeds sterker. Rituelen ontwikkelen zich: zo zoeken ze elk jaar samen naar de eerste gele krokus van de lente. Langzaam maar zeker groeit Lisbeths afkeer van de slavernij.

Als Mattie jaren later ontsnapt, volgen we het verdere leven van Lisbeth. Op haar verlovingsfeest komt ze tot een schokkende ontdekking die haar wereld compleet op z’n kop zet…87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Welke boeken komen op jouw nog te lezen lijstje? Laat het ons weten als reactie. We zijn erg benieuwd!



Reacties op: Nieuw in januari!

Meer informatie

Gerelateerd