Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in juni!

op 03 juni 2019 door

Juni geeft ons letterlijk een warm welkom en niet alleen met de zon! Ook deze maand verschijnen er weer veel mooie, nieuwe boeken. Elke maand weer worden wij er hebberig van en onze lijstjes blijven maar groeien. Natuurlijk delen we ze ook graag met jou! Dus ben je op zoek naar een nieuw boek of kan je de verleiding niet weerstaan? Lees dan vooral snel verder!

Door Janneke

18798e05463ba7f7328939964ebc41af.png

Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert (4 juni)

New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.

Stad van meisjes is een bijzondere en fonkelende roman over een vrouw die in opstand komt en vecht voor de vrijheid om zichzelf te zijn en om te kiezen voor een liefde die anders is dan anders.

De verloren dochter - Armando Lucas Correa (11 juni)

Berlijn, 1939. Na het overlijden van haar man vlucht Amanda Stenberg met haar twee dochters naar Frankrijk. Maar ze komt slechts met één van hen op de plaats van bestemming aan. En zelfs dan is hun vrijheid niet van lange duur.

New York, 2015. Toen de Française Elise Duval na de Tweede Wereldoorlog in New York aankwam, liet ze haar verleden achter zich. Inmiddels is ze tachtig en heeft ze al jaren niet meer aan de oorlog of haar geboorteland Frankrijk gedacht. Dan staat er een vrouw op de stoep met een stapel brieven van Elises moeder, geschreven tijdens de oorlog. Na zeventig jaar blijkt welke gruwelijke keuzes iedereen moest maken om de oorlog te overleven, en hoe die keuzes nog decennialang hun schaduw werpen.

De verloren dochter is een hartverscheurende, meeslepende en prachtig geschreven familiesaga over liefde, overleven en hoop tegen alle verwachtingen in.

De Ashford affaire - Lauren Willig (17 juni)

Als advocaat in een groot bedrijf in Manhattan heeft Clementine Evans bijna alles bereikt wat ze wilde. Maar haar lange uren hebben hun tol geëist: een verbroken verloving en single op 34-jarige leeftijd. Wanneer haar familie bijeenkomt voor de 99ste verjaardag van haar grootmoeder Addie, laat een familielid iets vallen over een lang verborgen familiegeheim. Clementine begint een zoektocht die alles zou kunnen veranderen…

Addie groeide op in het Engelse landhuis Ashford Park aan het begin van de 20e eeuw. Na het overlijden van haar ouders kwam ze terecht bij haar aristocratische tante en oom. Hier werd ze grootgebracht samen met haar mooie en extroverte nichtje Bea. Hoewel ze als dag en nacht verschillen, zijn Addie en Bea closer dan zussen tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Maar als Addie enkele jaren later in Nairobi arriveert om bij Bea en haar man te verblijven, blijkt er iets gebeurd te zijn dat de vrouwen niet met elkaar kunnen delen. Hun sterke band wordt hevig op de proef gesteld.

e27dc88d490d84024bb565e893b8203e.png

De aarbeiendief - Joanne Harris (11 juni)

Laat je opnieuw verleiden door de wereld van Chocolat! In De aardbeiendief neemt bestsellerauteur Joanne Harris ons mee terug naar het Franse platteland en de chocolaterie van Vianne Rocher. 

Na haar vele omzwervingen heeft Vianne Rocher in Lansquenet, waar ze ooit als buitenstaander de boel flink opschudde, eindelijk een thuis gevonden. Samen met haar dochter Rosette runt ze de chocolaterie. Zelfs père Reynaud is een goede vriend, in plaats van een tegenstander. Maar als de oude bloemist Narcisse sterft en een deel van zijn land aan Rosette nalaat, strijkt in zijn oude winkel een mysterieuze vreemdeling neer die een duistere wind doet waaien. 

Opnieuw loopt een scheidslijn door het dorp – maar dit keer staat Vianne aan de andere kant…

Ik niet op jou - Sally Thorne (26 juni)

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij. Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh... humorloos.

Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag. Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar hun antipathie in te wrijven door middel van een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan (27 juni)

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. 

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

0de7935adefaaee806c2f4c34982a430.png

Zomer in Carrick Park - Kristy Ferry (17 juni)

Een zomerse trouwerij. Vijftig cupcakes. En een man die ze nooit meer zou zien, dacht ze...

Als Joel Leicester het hotel binnenloopt waar Rosa Tempest werkt, kan ze haar ogen bijna niet geloven. Van alle hotels in heel noordelijk Yorkshire, moet juist de man die haar hart heeft gebroken, Carrick Park binnen wandelen. De laatste keer dat Rosa Joel zag, was toen ze na een doldwaze vakantie voor zijn voordeur stonden en werden begroet door een vrouw die beweerde zijn verloofde te zijn. Rosa is toen niet blijven hangen om Joels kant van het verhaal te horen.

En nu, zes jaar later, heeft het lot dus een onaangename verrassing voor haar in petto. Want de toch al desastreuze trouwerij op Carrick Park kan namelijk alleen worden gered als Rosa en Joel met elkaar samenwerken.

Zomer in het kunstcafé - Sue McDonagh (17 juni)

Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid...

Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen?

Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was. Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt. Ook beseft Lucy dat Ash niet de man is die hij op het eerste gezicht lijkt. Ze ontmoet zijn zevenjarige dochter Daisy en moet haar mening over Ash bijstellen. Maar kan Lucy echt nieuw geluk vinden als een wraakzuchtig familielid haar het liefste zou zien falen?

De legende van de vuurberg - Sarah Lark (25 juni)

De legende van de vuurberg is na De tijd van de vuurbloemen en De zang van de hoornschelp het derde boek van internationaal bestsellerauteur Sarah Lark over de belevenissen van de vrouwen van Rata Station in het Nieuw-Zeeland van de negentiende eeuw.

Nieuw-Zeeland, 1880. Aroha heeft een gelukkige jeugd, tot de dag dat ze betrokken raakt bij een groot treinongeluk. Ze wordt naar haar tante gestuurd, die op Rata Station woont, om daar in alle rust te genezen.

Met hulp van de dromerige Robin en haar temperamentvolle nichtje March hervindt ze langzaam weer haar evenwicht – tot een onverwachte gebeurtenis opnieuw alle vaste grond onder haar voeten wegslaat…

486bff4d4e4649182bade1b04e43face.png

Een liefde in Fairfield Park - Santa Montefiore (6 juni)

Op de dag dat Lord George Frampton wordt begraven, veranderen de levens van al zijn familieleden voorgoed. Want na de uitvaart meldt George Framptons buitenechtelijke dochter Phaedra zich, samen met de notaris van de familie. Niemand wist van haar bestaan, maar Phaedra is desondanks vlak voor zijn dood door George opgenomen in zijn testament.

Wat is er gebeurd al die jaren geleden? Wie is Phaedra’s moeder? En waarom heeft George dit explosieve testament zonder enige waarschuwing vooraf op laten stellen?

Ik mis je - Gillian King (25 juni)

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar. 

De mooiste dag van je leven - Tamara Haagmans (27 juni)

In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en... hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?

Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

5f9c5d96f145b2c288327cc0ad1b6f34.png

Mijn leven na jou - Katerine Center (13 juni)

Een ontroerende roman over een vrouw die alles kwijtraakt, maar toch in zichzelf blijft geloven.

Het leven lacht Margaret Jacobsen toe. Ze is net afgestudeerd, heeft nu al een geweldige baan, en haar vriend Chip is alles wat ze maar kan wensen. Maar op de dag dat al Maggies dromen uit lijken te komen, begint een nachtmerrie: Chip, een jonge piloot, neemt haar mee in een vliegtuig om haar hoog in de lucht een aanzoek te doen. Maar het vliegtuig crasht. Chip heeft geen schrammetje, Maggie een dwarslaesie…

Als Maggie bijkomt in het ziekenhuis, hoort ze dat ze misschien nooit meer zal kunnen lopen, en dat is het begin van een lange weg, vol tegenslagen, maar ook vol hoop. Ze leert dat de nieuwe Maggie misschien anders is dan ze zich had voorgesteld, maar dat ze sterker is dan ze ooit had kunnen denken, en dat je steun en liefde op de meest onverwachte plekken kan tegenkomen.

Het boek van jou en mij - Fionnuala Kearny (7 juni)

Erin en Dominic krijgen op hun huwelijksfeest een notitieboekje cadeau waarin ze alles kunnen opschrijven wat ze niet tegen elkaar durven te zeggen: twijfels, geheimen, verlangens. Ze nemen het aan, maar denken: dat hebben wij niet nodig, wij delen alles met elkaar.

Het boek van jou en mij is een onvergetelijk liefdesdrama over twee geweldige mensen die met volle overgave aan een huwelijk beginnen dat bruut wordt verstoord.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Dat was het weer voor deze maand. Naar welk boek kijk jij het meeste uit?



Reacties op: Nieuw in juni!

Meer informatie

Gerelateerd