Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in mei!

op 01 mei 2018 door

In dit artikel gaven we een voorproefje van de nieuwste boeken die deze zomer gaan verschijnen. Zo veel mooie boeken konden we niet allemaal in één artikel kwijt. Daarom hebben we dit overzicht gemaakt van de feelgoods die deze maand verschijnen. Zoals je van ons bent gewend!

- door Janneke -

734012b98246811a101eb98eb7edb95f.jpgEen liefde om nooit te vergeten - Nicholas Sparks (1 mei)

Wie kan de krachten van de liefde weerstaan? Landon Carter is zeventien jaar oud en geniet met volle teugen van het leven: sporten, feesten en flirten met meisjes… wat kan een jongen van zijn leeftijd nog meer wensen? Het verschil met de verlegen, teruggetrokken Jamie Sullivan zou niet  groter kunnen zijn, ook al zijn ze leeftijdgenoten en zitten ze op dezelfde school.

Maar het lot brengt hen onverwacht samen, als ze door een samenloop van omstandigheden samen naar het jaarlijkse schoolbal gaan. Dat is het begin van een hartverscheurende tijd vol liefde en verlies, want Jamie heeft een verpletterend geheim en als Landon daar achter komt, zijn de onschuldige jeugdjaren onherroepelijk voorbij…

00bd558ec4e0cc5d3cf1f7a08f1ea318.jpgRoyal Desire - Geneva Lee (8 mei)

Het was nog nooit zo spannend bij het Britse koningshuis! Teleurgesteld en gekwetst na hun laatste nacht samen, maakt Clara een einde aan haar relatie met prins Alexander. Ze stort zich op haar werk om hem te vergeten, maar de herinneringen aan hun tijd samen laten haar niet los. En Alexander is niet een man die snel opgeeft. Kan hij Clara overtuigen van zijn ware liefde? En zal zij bij hem blijven als hij zijn duistere verleden onthult?

d03901213f1c7ff89b34c876dd46b9fa.jpgMaanlicht over het meer - Susan Wiggs (8 mei)

Thuisverpleegster Faith McCallum weet het zeker: het mooie Avalon is de ideale plek om een nieuwe toekomst op te bouwen met haar twee dochters. Maar er staat haar meteen een uitdaging te wachten, in de vorm van haar lastige nieuwe cliënt, Alice Bellamy. Faith weet al snel raad met de scherpe tong van Alice, maar in de buurt van Alice' knappe zoon, Mason, kan ze geen woord uitbrengen. Hij ziet haar alleen niet staan en wil duidelijk zo snel mogelijk terug naar zijn jetsetleventje in Manhattan!

Het afgelegen Avalon, ver verwijderd van zijn geliefde New York, is wel de laatste plek waar Mason Bellamy wil zijn. Maar ja, hij kan zijn gehandicapte moeder niet zomaar in de steek laten. Faith McCallum is zijn ticket naar de vrijheid. Door haar aan te nemen als thuisverpleegster, kan hij met een gerust hart terug naar zijn oude leventje. Toch blijkt het niet zo makkelijk om zijn moeder de rug toe te keren. Of heeft dit te maken met zijn onweerstaanbare verlangen om Faith te kussen?

4123ca41cf6e67fa85348784440178de.jpgHet gefluister van de bladeren - Sarah McCoy (4 mei)

De langverwachte nieuwe roman van de auteur van De bakkersdochter – een groots liefdesverhaal dat meerdere decennia en continenten omspant

Hallie Erminie, die eind negentiende eeuw opgroeit in een plantersfamilie in Kentucky, is een wilskrachtige jonge vrouw die één grote passie heeft in haar leven: schrijven. Ze is vastbesloten een groot schrijfster te worden en laat zich niet tegenhouden door de conventies van haar tijd, die bepalen dat een vrouw hoort te trouwen en kinderen te krijgen. Met het manuscript van haar debuutroman in haar koffer reist ze af naar New York om een uitgever te zoeken. Daar leert ze de journalist Post Wheeler kennen, een overtuigd vrijgezel. Vrij van amoureuze verwachtingen ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap, gebaseerd op wederzijds respect.

Zo begint een spel van aantrekken en afstoten dat tien jaar zal duren en hen naar Europa, alle uithoeken van Amerika en zelfs Japan zal brengen. Steeds weer merken ze dat de aantrekkingskracht tussen hen groeit, maar het lot lijkt hen telkens uit elkaar te drijven. Durven ze elkaar uiteindelijk de liefde te verklaren?

40ecdd5eedce5eb090b26f20a78efa7b.jpgHet huis van de verzamelaar - Jess Kidd (15 mei)

Mr. Flood is een obsessieve verzamelaar. Hij heeft zijn huis van top tot teen volgestouwd met bijzondere spullen: opgezette vogels, poppen, boeken... Vrij normaal voor iemand met verzamelwoede, behalve dan dat hij tussen al die spullen een groot geheim verbergt.
De thuiszorg probeert zijn leven weer enigszins op de rails te krijgen, maar deze man is niet makkelijk en de beste geriatrie-fluisteraars zijn op deze zaak stukgelopen.

Maud Drennan is de zoveelste die gaat proberen om de vijandige Cathal Flood te temmen. Mauds aanwezigheid zorgt ervoor dat Mr. Flood een beetje ontdooit, en met de hulp van haar excentrieke huisbaas en een bende heilige geesten probeert ze erachter te komen wát zijn geheim nu precies is. Wat heeft deze man op zijn geweten? En hoe lang duurt het voordat Maud zelf gevaar loopt?

c9dd7f4ad944b8e841baaffa8315ddfe.jpgDe schaduw van mijn moeder - Nikola Scott (8 mei)

Het is 1958. De jonge Elizabeth is naar een landhuis aan de Engelse kust gestuurd om de laatste dagen van haar zieke moeder niet te hoeven meemaken. Ondanks de ziekte van haar moeder lukt het Elizabeth om te genieten van wat een zonnige zomer lijkt te worden. Maar dan wordt ze verliefd, zonder iemand in de buurt om haar te waarschuwen voor haar naïviteit.

Tientallen jaren later treft Addie, Elizabeths volwassen dochter, een onbekende vrouw voor haar deur die beweert dat ze haar zus is. Addie gelooft haar niet, maar als ze haar vader ernaar vraagt, komt ze erachter dat alles wat ze dacht te weten over haar vroegere leven één grote leugen is. De twee zussen besluiten op onderzoek uit te gaan, en ontdekken de opzienbarende waarheid over een verdwenen kind en een zomer die het leven van hun moeder voorgoed veranderde.

ad9c7c09be4d877c957cdeb7cc22a03a.jpgWanneer je maar wilt - Jennifer Probst (8 mei)

Een nieuw deel in de heerlijk hotte, verslavende Onvoorwaardelijk-serie

Toen Raven Bella Stratton nog een tiener was overleed haar vader bij een vreselijk auto-ongeluk. Bijna nog schokkender was het feit dat hij vergezeld werd door een haar onbekende vrouw, Diana Pierce, en dat ze twee koffers en tickets naar Parijs bij zich hadden. Beiden lieten een gezin met kinderen achter. Raven komt nooit helemaal over het trauma heen.

Dalton Pierce heeft zijn leven in Californië achter zich gelaten om samen met zijn twee oudere broers Pierce Construction te runnen. Als hij op een avond een biertje drinkt in de lokale bar voelt hij zich onmiddellijk aangetrokken tot de goedgebekte, sexy barvrouw. Vastbesloten om haar te veroveren, biedt hij aan om de bar in zijn originele staat te herstellen, zodat hij haar dagelijks kan zien. Zijn verleidingsplan lijkt te werken en hij weet haar te vangen in een web van betovering. Maar Dalton weet niets van het geheim dat hun prille hartstocht kan vernietigen… of hun gewonde hart voorgoed kan helen.

d604b16f577aeb9a5a3b3f5a1c571e36.jpgHet zwembad - Libby Page (29 mei)

Rosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen. 

Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen. 

De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt.

Ben jij ook benieuwd geworden naar Het zwembad? Houd dan Hebban goed in de gaten!

c0ac60fd4ef76408cdc742ca76f6a080.jpgTerug naar Villa Rosa - Nicky Pellegrino (29 mei)

Als de vrouw voor wie Stella 25 jaar lang heeft gewerkt plotseling overlijdt, ontdekt ze dat zonder haar werk weinig heeft dat haar in Londen houdt. Ze gaat een huizenruil aan met een Italiaanse man, die zijn villa in de zon voor een paar maanden aanbiedt. 
Terwijl Stella geniet van het heerlijke eten en de Italiaanse gastvrijheid, wordt ze steeds nieuwsgieriger naar de eigenaar van deze Villa Rosa. Maar kun je wel een goed beeld van iemand krijgen alleen door zijn spullen?

86512f78e37d4eb585441e4849c5b727.jpgWitte chrysant - Mary Lynn Bracht (22 mei)

De roman Witte chrysant is het verhaal van twee zussen die wreed van elkaar worden gescheiden door de Tweede Wereldoorlog. Het is 1943 en Korea is al jaren bezet door Japan. Hana en haar kleine zusje Emi wonen op een eiland voor de zuidkust, waar ze deel uitmaken van de haenyeo, vrouwen die voor de kost duiken naar zeeoren. Als Hana duikt, houdt Emi de wacht. Wanneer Hana vanuit zee een Japanse soldaat op haar zus ziet aflopen zwemt ze snel terug naar de kust. Net op tijd kan ze haar zus waarschuwen dat ze zich moet verstoppen, en Hana wordt in haar plaats meegenomen. Ze wordt gedwongen om als troostmeisje te werken. Maar de haenyeo zijn sterke vrouwen – Hana is ervan overtuigd dat ze zal ontsnappen en haar zusje zal terugvinden. 

767da5b1da4f2b0ba61aeb5a5022dbba.jpgDe vlecht - Laetitia Colombani (3 mei)

Drie vrouwen, drie continenten, één verlangen naar vrijheid. In De vlecht behoort de Indiase Smita tot de onaanraakbaren, gedoemd een mensonwaardig bestaan te leiden. Haar grootste wens is dat haar dochtertje dit lot bespaard blijft en ze doet er alles aan om haar naar school te laten gaan. Tegelijkertijd werkt op Sicilië de twintiger Giulia in het pruikenatelier van haar vader. Wanneer ze onverwacht het atelier moet overnemen, komt ze erachter dat het bedrijf op de rand van faillissement balanceert. In Canada ontdekt Sarah, carrièrevrouw en moeder, dat ze ernstig ziek is. Zonder het van elkaar te weten, volgen deze drie sterke vrouwen eenzelfde pad: ze weigeren zich neer te leggen bij hun lot en besluiten te vechten voor hun toekomst. 

386ae8898675ec0162ffd0f1f4ecf2a4.jpgBrieven voor Sara - Ángeles Doñate (11 mei)

In Brieven voor Sara begint in het Spaanse dorp Porvenir de winter met slecht nieuws: het oude, kleine postkantoor moet sluiten. Sara, de vriendelijke postbode, verliest daarmee haar baan en ze is ontroostbaar. Ook de tachtigjarige Rosa, die alleenstaande moeder Sara en haar kinderen als familie beschouwt, is bedroefd.

Dan krijgt Rosa een idee: ze besluit eindelijk een brief aan haar vroegere hartsvriendin Louisa te schrijven en vraagt haar hetzelfde te doen. Daarmee begint Rosa een keten van bijzondere brieven, gelardeerd met de mooiste citaten uit de wereldliteratuur, die allemaal bij het postkantoor terechtkomen. Het wordt een keten die uiteindelijk niemand onberoerd laat en waardoor Sara, geliefd bij iedereen, haar baan behoudt.

2dfd8e1a0358d9729378ea597fabd48b.jpgDe deal - Elle Kennedy (23 mei)

Hannah Wells heeft een enorme crush op de knappe footballspeler Justin Kohl. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?
Garrett Graham krijgt te horen dat hij, als hij zijn filosofiegemiddelde niet snel verbetert, uit het ijshockeyteam gezet zal worden. Voor bijles laat hij zijn oog vallen op die sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen.
Hannah en Garrett maken een deal: zij geeft hem bijles, en hij doet alsof hij haar vriendje is. Dat kan niet misgaan… toch? 

Marleen en Janneke gaan dit boeken lezen voor een buddyread! Binnenkort op onze spot!

Welke boeken gaan op jouw lijstje?



Reacties op: Nieuw in mei!

Meer informatie

Gerelateerd