Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuwe boeken in augustus - Waar kijk jij naar uit?

op 03 augustus 2020 door

Bij Fabulous Feelgood nemen we jullie maandelijks mee en blikken we vooruit op de boeken die de komende maand uitkomen. Vandaag een overzicht van de te verwachte boeken in de maand augustus. Hoewel het weer wat wisselvallig is hier en daar en we nog niet echt  alle dagen buiten in het zonnetje kunnen lezen, hopen we dat jullie weer veel inspiratie zullen halen uit dit mooie lijstje met boeken. Laat je ons in de reacties even weten naar welke boeken jij uitkijkt en waarom?

-Door Mandy en Renate -


bd928a7c32c6d2042c5a3d781f912737.png

1 t/m 13 augustus

Omkijken naar morgenWendy Brokers

Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed.

Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is? Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

Een glimp van jouHolly Miller

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was. Ze probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze ondanks hun reserves een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar. Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Het boek van vergeten woordenPip Williams

In 1901 werd ontdekt dat het woord bondsmaid, dienstmaagd, ontbrak in de Oxford English Dictionary. Dit is het verhaal van het meisje dat het stal. Esme brengt haar jeugd door in het Scriptorium, een tuinhuis in Oxford waar haar vader en een team lexicografen woorden verzamelen voor de allereerste Oxford English Dictionary. Esme zit onder de sorteertafel als ze een strookje met daarop het woord bondsmaid ziet dwarrelen. Ze plukt het uit de lucht en bewaart het. Ze leert dat sommige woorden belangrijker zijn dan andere en zo begint ze haar eigen woordenboek. Dat van de vergeten woorden.

74f6f004f377bb3f8313bde44857bcd0.png

Wat je meeneemt -Katherine Center

Cassie Hanwell blijft altijd kalm tijdens een crisis, een karaktertrek die goed van pas komt als een van de weinige vrouwelijke leden van de brandweer in Austin, Texas. Ook in haar privéleven draait ze er haar hand niet voor om anderen te helpen met hun problemen, maar als haar hulpbehoevende moeder haar belt met het verzoek of ze bij haar in wil trekken in Boston, is er van kalmte even geen sprake. Cassie en haar moeder zijn al een tijdje van elkaar vervreemd, en Cassie voelt er niet zo veel voor om voor haar moeder te gaan zorgen.

Toch besluit ze haar geweten te volgen en ze verhuist naar Boston. Ze vindt ook daar een baan bij de brandweer, maar merkt al snel dat dat een totaal andere wereld is dan die in Austin. Ze krijgt een stevige ontgroening voor haar kiezen, want de mannen van het team zitten absoluut niet op een vrouw te wachten. De enige uitzondering is Owen, de andere nieuweling, aan wie Cassie vaker denkt dan haar lief is. Door een akelige ervaring in haar verleden is Cassie ervan overtuigd dat liefde en intimiteit niets voor haar zijn en dat ze zich beter kan richten op haar carrière. Tot ze ontdekt dat kwetsbaarheid een mens niet zwak maakt, en dat moed vele vormen aan kan nemen.

Zwaluwzomer -Erica James 

Alastair heeft in Linston End de gelukkigste zomers van zijn leven doorgebracht. Samen met zijn vrouw Orla en hun beste vrienden – Danny en zijn vrouw Frankie; Simon en zijn vrouw Sorrel – hebben ze de kinderen zien opgroeien en uitvliegen. Maar na Orla’s dood is alles opeens anders, en in plaats van een veilige haven is Linston End opeens een onontkoombare herinnering aan een tijd dat alles beter was.
Als Alastair Valentina ontmoet, ziet hij een kans op nieuw geluk – maar zijn beslissing die nieuwe liefde een kans te geven ontwricht de eens zo hechte groep. Kunnen oud en nieuw ooit samengaan of moet Alastair het verleden opgeven voor een nieuwe toekomst?

De verborgen kinderenElizabeth Byler Younts

De veertienjarige Brighton kent alleen het leven binnen de grauwe muren van gesticht Riverside. Hier wordt ze opgevoed en onderwezen door verpleegster Joann. Brighton weet niet dat Joann geheimen bewaart die een sleutel vormen tot haar verborgen verleden. Een verleden dat Brighton vasthoudt in het sombere Riverside.

Brightons enige vriend en lotgenoot is de albinojongen Angel. Samen besluiten ze te ontsnappen. Maar weglopen is één ding, voorbereid zijn op de buitenwereld is iets heel anders. Zonder geboorteakte en geld zijn ze overgeleverd aan de genade van vreemdelingen, die niet altijd het beste met hen voor hebben…

ea180a078884776a81e2f9c7ce719d7e.png

Deze boeken komen ook uit in deze periode:

Hij die blijftRoni Loren
Verrassende rolNora Roberts
Scotland StreetSamantha Young
Nightingale WaySamantha Young
De zon breekt doorCatherine Cookson
Ster van gelukDani van Doorn
Met de stroom meeAfra Beemsterboer
Het bruidsschipJody Hedlund
OnvergetelijkLex Martin
0db30577a838a343efaa7168ffd6a6eb.png

14 t/m 26 augustus

De kaasfabriekSimone van der Vlugt

Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland. Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Raoul Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze in een gruwelijke nacht vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?

De wezenmoederEllen Marie Wiseman

De dertienjarige Pia moet in haar eentje voor haar babybroertjes zorgen. Als ze op zoek gaat naar iets te eten, moet ze hen noodgedwongen alleen thuislaten. Maar als ze terugkomt, zijn haar broertjes verdwenen. Ze zijn het slachtoffer geworden van een impulsieve beslissing van hun overbuurvrouw, die in diepe rouw is gedompeld na het verlies van haar eigen zoontje. Haar beslissing om de jongetjes mee te nemen, mondt uit in een sinister plan. Zal Pia haar broertjes ooit nog terugzien?

Poeslief - Melinda Metz

Een slimme kat met kleptomane neigingen: waar Mac zijn snorharen in steekt, ontstaan de problemen vanzelf. Maar hij heeft ook een gouden hartje, dus als hij op een dag vijf moederloze kittens vindt, kan hij niet anders dan voor ze zorgen. In elk geval tot hij een geschikt baasje voor ze heeft gevonden. Dat valt nog niet mee, want hij heeft huisarrest gekregen van zíjn baasjes, die hem verdenken van een nieuwe diefstal… Maar Mac laat zich niet opsluiten. Hij heeft tenslotte vijf hongerige katjes te voeden. En dan is er nog die politieagent die duidelijk wat hulp in de liefde nodig heeft. Mensen weten ook nooit wat goed voor hen is. Mac heeft er zijn pootjes vol aan!

cc8b69159ff5fb2f42ca74a65019ed65.png

Deze boeken komen ook uit in deze periode:

De tweede verleidingRhodé Franken
HitteAudrey Carlan
DroomAudrey Carlan 
Aan de wilde kustNora Roberts

Naar welk boek kijk jij het meeste uit en waarom? Of heb je een ander boek dat deze maand uitkomt en dat je graag wil gaan lezen? Plaats je reactie hieronder en doe mee en praat mee en ontdek samen nieuwe mooie boeken.



Reacties op: Nieuwe boeken in augustus - Waar kijk jij naar uit?

Meer informatie