Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze luisterboektip van februari

op 27 februari 2019 door

Februari loopt al weer op zijn einde en dus is het weer tijd voor de luisterboektip! Marieke, Sanne en Helma hebben naast veel boeken gelezen, ook weer een paar boeken geluisterd. De absolute topper van deze maand delen ze graag met jullie! 

Door Janneke

Marieke

1c0267a2ff9aeab6802d6455ba95e723.png

Mijn luistertip is Victoria van Daisy Goodwin. Een luisterboek over de jonge koningin Victoria van Engeland, hoe het eraan toeging aan het hof en hoe zij al jong wist wat ze wilde. Het is een vrij lang boek om naar te luisteren (13 uur), maar het is zo boeiend dat dat geen probleem is. Het wordt fijn voorgelezen en als het boek uit is wil je meer. Want het stopt als ze haar levenspartner heeft gekozen en als ze aan het begin staat van haar regeerperiode. Er is nog zoveel meer te vertellen. Wie weet komt er nog een deel twee.

Helma

88da746ce781cadc95c1c3183949bbba.png

Mijn luistertip is Mijn beeld van jou van Susan van Eyck. Een emotioneel verhaal dat Marleen, Janneke en Nathalie ook al eens in een groepsrecensie hebben besproken. Het leven van Emma kabbelt rustig voort. Ze heeft al jaren dezelfde vriend en haar carrière is uitgestippeld. Maar dan ontmoet ze fotograaf Boris en staat haar leven op zijn kop. Ze wordt stapelverliefd en als ze besluit om voor hem te kiezen en haar veilige wereldje vaarwel te zeggen, lijkt hij van de aardbodem verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? Het is een emotioneel verhaal in een onalledaagse setting dat prettig wordt voorgelezen door Susan Hoffman. Het verhaal pakt je en het kost weinig moeite om je aandacht bij het verhaal te houden. Een luisterboek valt of staat voor mij met de voorleesstem. De stem van Susan Hoffman vind ik altijd prettig om naar te luisteren: fijne intonatie en fijne spreeksnelheid.

Sanne

3cb78b264d03abdeefe18f82438482c1.png

Mijn tip voor deze maand is de Miss-serie van Astrid Harrewijn, maar hierover in een later artikel meer! Ik luisterde deze maand ook het vierde deel uit de Wacht op mij-serie van Jennifer L. Armentrout. Ook een aanrader!

Val voor mij is prima los te luisteren, dus ook als je de eerste drie delen niet kent, kun je deze verslinden. Roxy, een talentvolle kunstenares heeft een verleden met politieagent Reece. Ooit waren ze goede vrienden, maar er is iets voorgevallen waardoor ze elkaar een tijd niet hebben gezien en gesproken. Redelijk voorspelbaar is het hoe en waarom rondom deze gebeurtenis, maar Armentrout heeft natuurlijk ook een unieker element toegevoegd aan het geheel. Er is namelijk nóg een man in het leven van Roxy erg belangrijk: haar goede vriend Charlie die een hersenbeschadiging heeft opgelopen.

Het is geen hele spannende of hete NA, maar Val voor mij zorgt zeker voor wat lekkere luisteruurtjes. Gewoon een boek waar je niet al te veel bij hoeft na te denken.

6654f9065abb6a13fe54d137c6020893.png

Dat waren onze luistertips van deze maand. Heb jij nog een boek geluisterd en misschien een leuke tip voor ons? Laat het ons weten in een reactie. 



Reacties op: Onze luisterboektip van februari

Meer informatie

Gerelateerd