Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze luisterboektips van januari

op 30 januari 2019 door

Vorige maand deelden wij voor het eerst onze luisterboektips met jullie. Marieke, Sanne, Helma en Janneke luisteren een paar boeken per maand en dus leek het ons een leuk idee om dit artikel te herhalen. Vandaar vandaag het eerste artikel in deze nieuwe serie: onze luisterboektip van januari!

Door Janneke

Marieke

bf058e28abffc95620421ed81fb4ab4c.png

Mijn luistertip voor deze maan is Alles goed en wel van Mirjam Oldenhave. Sanne ik ik deden er al eens een luisterbuddy met dit boek, maar de moeite waard om hier nog eens te tippen. 

Het is een het begin een beetje vreemd verhaal, wanneer de hoofdrolspeelster op straat staat en bij het woningbureau wordt aangesproken door een jongeman die haar aanbied op een huis te passen zolang de bewoonster in het ziekenhuis ligt. Dat ze vervolgens een paar bijzondere mensen op de koop toe krijgt verteld hij er niet bij. Het is een mooi liefdevol verhaal met veel diversiteit en heerlijk als luisterboek.

Sanne

b8c5f2c8f55488cf5deb50951bdc3261.png

Mijn luistertip voor deze maand is De baas van Vi Keeland.

Reese heeft een date met een oersaaie man. Ze weet niet hoe ze haar date moet uitzitten dus belt ze haar vriendin in de hoop dat zij haar kan redden. Als ze de voicemail inspreekt heeft een mysterieuze man haar gesprek afgeluisterd en hij is degene die haar op fantastische wijze redt van haar date. Ze raken elkaar uit het oog, maar als Reese een paar weken later opzoek is naar een baan, dan snap jij wel wie haar nieuwe baas is.

Het boek is niet zo voorspelbaar als het klinkt. De baas is een erotisch getinte roman, maar heeft iets extra’s door de scherpe humor die het boek bevat. Zowel Reese als Chase zijn rechtdoorzee en super gevat. De spanning tussen de twee is intens en de humor is heerlijk. Met de fijne voorleesstem van Stephanie Julien is dit wat mij betreft een echte aanrader.

Helma

cf663200d42f0e119c4fae11c0fef970.png

Mijn luistertip voor deze maand is Ginevra van Simone van der Vlugt. Het boek stond al wat langer op mijn TBR-lijst en toen ik zag dat het ook als luisterboek beschikbaar was bij de bibliotheek, heb ik hem direct geleend.

Het verhaal speelt zich af in 1347 in Florence. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die. De geruchten dat Antonio er verlichte ideeën op nahoudt doen haar vader tot deze beslissing komen. En hij heeft al een andere echtgenoot voor haar op het oog: een rijke weduwnaar die ook om Ginevra's hand heeft gevraagd. Ginevra besluit om ervandoor te gaan met Antonio, maar helaas wordt hun vlucht na enkele dagen in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra's vader haar te trouwen met de mand die hij voor hij heeft uitgezocht en wordt ze een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker.

Het is een mooi liefdesverhaal dat is gebaseerd op een oude Italiaanse legende en wordt voorgelezen door Hymke de Vries. Een van mijn favoriete voorleesters met een fijne intonatie en voorleestempo.

Janneke

51361f123fa54ea24b181c4b247feb7e.png

Mijn luistertip van deze maand is Royals 2 – Verraad van Erin Watt.

Nadat ik deel één van deze serie in december had geluisterd, kon ik niet lang wachten om aan deel twee te beginnen! Ik moest gewoon weten hoe het verder ging met Reed Royal en Ella. Door een domme fout van Reed stort het leven van Ella en van Reed in elkaar. Ella slaat op de vlucht en Reed en zij zetten alles op alles om haar weer te vinden.

Verder ga ik niets verklappen, maar spannend is het wel! De voorleesstemmen van Jantine van den Bosch en Kevin Hassing zijn prettig om naar te luisteren. Wel heb ik het voorleestempo iets verhoogd. Het klonk gelukkig nog normaal, maar ik wilde zo graag weten hoe het afliep dat het gewone tempo me te langzaam ging. Dus mocht je nog een paar leuke, spannende boeken willen luisteren? De hele Royals-serie kun je luisteren op Storytel.

6654f9065abb6a13fe54d137c6020893.png

Dat waren onze luistertips van afgelopen maand. Heb jij nog een boek geluisterd en misschien een leuke tip voor ons? Laat het ons weten in een reactie. 

 



Reacties op: Onze luisterboektips van januari

Meer informatie

Gerelateerd