Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Schot in de roos of niet? Lees de boekentip ervaringen #2

op 05 juli 2018 door

Je hebt een boekentip gekregen van de Hebban Boekentipper. Je bent naar de boekhandel of de bibliotheek gerend om direct je boekentip in huis te halen en bent gelijk het boek ingedoken. Maar wat we natuurlijk willen weten is: 'Hoe gaat het nu verder?' Was de tip een schot in de roos of was het toch niet helemaal wat je ervan verwacht en/of gehoopt had?

We plaatsten eerder al de reacties van de eerste drie lezers die reageerden op onze oproep om hun ervaringen met de boekentip die ze kregen met ons te delen. Vandaag drie nieuwe reacties met boekentipper Guy Doms in de hoofdrol.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.png

Ideke van Haren: twee maal een schot in de roos. Bedankt boekverkoper, voor je uitstekende tips!

Omdat ik heel benieuwd was wat ik voor tip van de boekverkoper zou krijgen en om gelijk #10 van de challenge af te kunnen vinken vroeg ik in april een boekentip aan. Ik gaf de volgende drie boeken op:


Na een paar spannende dagen kwam de reactie van een boekverkoper. Helaas stond er geen naam bij, dus ik kan die niet persoonlijk bedanken.

Maar ik ontving niet één tip, nee maar liefst vier:


Wat een keuze! Leuk, daar kon ik wel iets mee.

Omdat ik De muze in mijn eigen collectie e-books had zitten ben ik daar eerst mee begonnen. Nog nooit iets gelezen van Jessie Burton, dus een leuke manier om haar schrijfstijl te ontdekken. Dit boek was een schot in de roos. Vooral door de verschillende tijdlijnen (waar ik zo van houd) en een goed opgebouwd verhaal. Ik sloeg het boek dicht met een goed gevoel. Beoordeeld met 4****.

Omdat ik pas een account aangemaakt heb bij Storytel zag ik dat ze De laatste getuige als luisterboek aanboden. Ik had deze tip nog even uitgesteld omdat ik er nog niet echt voor 'in the mood' was geweest. Maar blijkbaar was ik er nu wel klaar voor, dus het boek gedownload, koptelefoon op en luisteren maar. Vrijdagavond begonnen en zaterdag laat in de middag uit. Wat een machtig indrukwekkend, boeiend maar heftig boek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje huiverig was voor de gruwelijkheden die verteld zouden worden maar dit was op dusdanige manier geschreven dat je wel een goede indruk kreeg van wat Wim Aloserij allemaal had meegemaakt, maar je toch uitnodigde om door te blijven lezen (in mijn geval luisteren). Het schrok niet af. Alweer een goede tip, dus schot in de roos. Ik heb het boek beoordeeld met 5*****.

De andere twee boekentips blijven nog op mijn lijstje staan en zullen ongetwijfeld in de loop van dit jaar aan de beurt komen.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.pngAngela Idzinga: Ik vond het een geweldig boek, dus het was een geslaagde tip! 

Ik was wel benieuwd naar de boekentipper, dus ik ben de uitdaging aangegaan.

De drie boeken die ik had opgegeven waren:


Als toelichting had ik erbij gegeven: Ik hou van boeken die niet meteen alles weggeven maar spanning opbouwen en de spanning opbouwen.

Vol spanning wachtte ik op het boek dat mij zou worden aangeraden. Guy Doms raadde mij Doodsimpel aan, een thriller (dat was te verwachten) van Peter James. Dit was een schrijver die ik nog niet kende, ook al heeft hij al een hele reeks boeken op zijn naam staan (er zijn er al 13 met hoofdinspecteur Roy Grace in  de hoofdrol).

In de onderbouwing van de tip die Guy mij gaf, noemde hij De Buitenstaander van Stephen King ook nog. Deze heb ik op mijn “nog te lezen” lijst staan. Hij gaf aan dat deze mij ook zeker zal bevallen vanwege de spanning en het feit dat niet meteen alles wordt prijsgegeven. Maar goed, Doodsimpel was mijn boekentip, vanwege onverwachte plotwendingen en goed opgebouwde spanning.

Het gegeven is nogal luguber, tijdens zijn vrijgezellenavond wordt Michael opgesloten in een doodskist en begraven. Vervolgens krijgen zijn vrienden een dodelijk ongeluk en is er niemand die weet waar hij is. Zijn enige hulpmiddelen zijn een walkie talkie en een fles whisky. Ik had meteen al zin om aan het boek te beginnen, vooral omdat het natuurlijk een horror-beeld is: opgesloten zitten in een doodskist!

Het verhaal leest vlot en er zit een hoop spanning in. Natuurlijk wilde ik weten of iemand die arme Michael uit zijn benarde positie ging bevrijden. Het einde zag ik totaal niet aankomen en ik was verrast. Dat is natuurlijk altijd een pluspunt! Ik vond het een geweldig boek, dus het was een geslaagde tip! Ik ga zeker meer lezen in deze reeks, ik ben wel benieuwd hoe het de hoofdinspecteur zal vergaan.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.pngLisette: Ik heb van begin tot eind genoten van dit prachtige boek!

Ik gaf aan dat ik houd van boeken op de grens van werkelijkheid en fantasie en van een poëtische/beeldende schrijfstijl. Ik lees het liefst fantasy. literatuur/romans, YA, soms een thriller en een heel enkele keer feelgood. Als voorbeelden gaf ik:


Guy Doms
gaf mij de tip Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili: een schot in de roos. Ik moest even slikken van de 1200+ pagina’s en het is geen verhaal dat me direct aansprak, maar de belofte van magische chocolade trok me over de streep. Ik heb van begin tot eind genoten van dit prachtige boek en de bijzondere levens van deze acht vrouwen. Zodanig dat ik, toen het uit was, heel even (een hele dag) geen ander boek kon oppakken. Zie ook mijn recensie.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.pngDit waren de ervaringen van de opnieuw drie lezers die een tip kregen, het lazen en er iets over wilden vertellen. Bedankt Ideke, Angela en Lisette.

Lijkt het jou ook leuk om je leeservaring terug te zien op onze Hebban spot? Vraag dan gauw een tip aan, of als je die al hebt gekregen: lees het boek en stuur na het lezen een stukje over hoe het boek je is bevallen naar: welovefeelgood@gmail.com Wij kijken er naar uit!

 



Reacties op: Schot in de roos of niet? Lees de boekentip ervaringen #2

Meer informatie

Gerelateerd