Ultieme feelgood luisterboeken van Nederlandse bodem

op 06 mei 2019 door

De week van het Luisterboek is van start en wij trappen af met een lijstje aan ultieme feelgood luisterboeken. Niet zo maar luisterboeken, nee die van Hollandse grond! Waarom het ver zoeken als je het dichtbij kan halen? Vandaag 10 boeken van Nederlandse bodem die je geluisterd moet hebben.

Door Sanne

Luisterboeken kun je op meerdere manieren verkrijgen. Hebban heeft een app waar je af en toe luisterboeken vindt, de bibliotheek heeft een luisterapp, je kunt cd's kopen bij boekhandels maar soms ook bij Kruidvat, op Spotify en SoundCloud zijn luisterboeken te vinden en er zijn betaalde diensten waar je naar boeken kunt luisteren zoals Luisterrijk en Storytel. Voor dit lijstje hebben we gebruik gemaakt van de boeken die te vinden zijn bij Storytel.

1. Gaby Rasters

Nooit meer bang - Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch ineens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel. Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies, en over de ongekende kracht van mensen.

 Voorgelezen door: Willemijn de Vries - Luistertijd: 5 u 52 m

2. Daphne Deckers

Dubbel zes Annabel Brinkmeester presteert het om op één dag alles kwijt te raken wat haar dierbaar is: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet Annabel nu écht de mouwen opstropen en een nieuwe toekomst voor zichzelf bewerkstelligen. Maar al snel raakt ze verstrikt in twee mannen én in twee identiteiten, en stapelen de problemen zich in een razend tempo op.

Voorgelezen door: Daphne Deckers - Luistertijd: 15 u 7 m

90167c8b5db13e8ac87144c5e7fac283.jpeg

3. Jacobine van den Hoek

Zondebok - Fye Lieveheer is een vrouw uit goede kringen, maar trouwt onder haar stand met appelboer Ger. Op een dag duikt haar jeugdliefde Laurens op. Zijn nieuwe gereformeerde geloof staat verdere contacten in de weg. Toch zet het Fyes huwelijk onder druk en maakt het de beide mannen tot rivalen. Ondertussen broeit het in Amsterdam. In januari 1566 breekt de hel los als burgerweeskinderen de stad onveilig maken en de elite aanvallen. Als Fye toegeeft dat ze het gebeuren in een droom heeft zien aankomen, wordt ze gearresteerd wegens tovenarij.

Voorgelezen door: Maeve van der Steen - Luistertijd: 11 u 19 m

4. Dani van Doorn

Anna's twijfelsIn 1912 erft de Rotterdamse zakenvrouw Anna van Bergen een landgoed in het Brabantse Waalre, en besluit er te gaan wonen. Met haar deftige, ietwat ironische pen beschrijft ze hoe ze zich met vallen en opstaan nieuwe feiten en vaardigheden eigen maakt. Haar bijdehante manieren brengen haar in onverwachte situaties, die soms grappig, soms aangrijpend zijn. De confrontaties met haar jonge rentmeester maakt het landgoedbeheer niet gemakkelijk. Daarnaast krijgt ze met de liefdesperikelen van haar nichtje te maken. Al met al heeft Anna haar handen vol!

Voorgelezen door: Machteld van der Gaag - Luistertijd: 6 u 43 m

90167c8b5db13e8ac87144c5e7fac283.jpeg

5. Simone Luijten

Een tweede kans voor Jazz Lisa werkt als vrijwilliger elke zaterdag in een asiel. Ze houdt van honden, maar haar huis is te klein om er zelf eentje te hebben. Dus schrobt ze elke week de hokken en maakt ze een wandeling met de beesten. Hond Jazz heeft een speciaal plekje in haar hart, want ze is er al een tijdje en ze is oud. Niemand wil haar hebben. De honden zijn niet de enige reden dat Lisa wekelijks in het asiel te vinden is. Dierenarts Richard is een aantrekkelijke man, en nog single ook. Zelfs Jazz lijkt dol op hem. Als er een puppy wordt achtergelaten, breng dat Lisa en Richard dichter bij elkaar. En het is een kans om Jazz’ leven wat op te fleuren. Of zal ze toch een baasje krijgen? Uiteindelijk hoopt iedereen met de juiste persoon mee naar huis te gaan!

Voorgelezen door: Ruby van Tongeren - Luistertijd: 3 u 4 m

6. Eva de Wit

Een huis in Frankrijk - Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid - en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen... en is zwanger van een derde kindje. Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Voorgelezen door: Karin Douma - Luistertijd: 11 u 8 m

90167c8b5db13e8ac87144c5e7fac283.jpeg

7. José Vriens

Morgen is alles andersEen nieuwe baan, een nieuw huis en nieuw leven. Net als Carmen en haar man een goede basis hebben gelegd voor hun gezamenlijke toekomst en ze in verwachting raakt, krijgt haar man een ongeluk en overlijdt. Carmen probeert, omdat ze niet anders kan, haar leven in haar eentje op de rit te krijgen. Ze bevalt van een gezond kindje en vindt langzaam haar weg. Op de achtergrond is echter altijd een jeugdliefde van haar aanwezig. Zij wil niets van hem weten, maar hij wel alles van haar.

Voorgelezen door: Emmelie Zipson - Luistertijd: 8 u 29 m

8. Olga van der Meer

Een jaar na Milo Janine gaat haast kapot van verdriet nadat haar man is overleden. Maar dat verdriet slaat om in verbazing als ze ontdekt dat Milo er een heel ander leven op nahield naast hun huwelijk. Hij blijkt een zoontje te hebben bij een andere vrouw, iets wat voor Janine extra pijnlijk is omdat zijzelf onvruchtbaar is. Wat volgt is een jaar vol strijd, woede, verdriet, vernedering en twijfels, maar ook een onverwachte vriendschap en een nieuwe liefde.

Voorgelezen door: Wietske Janssen - Luistertijd: 6 u 46 m

90167c8b5db13e8ac87144c5e7fac283.jpeg

 

9. Susan van Eyck

Mijn beeld van jouEmma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Voorgelezen door: Susan Hoffman - Luistertijd: 7 u 30 m

10. Laura de Koning

De flirtcursusTed heeft haar buik vol van de liefde, ze heeft heel andere zorgen nu ze er met haar twee dochters alleen voor staat. Hoe moet ze de huur voor de komende maand bijvoorbeeld betalen? En wanneer heeft ze eens een moment voor zichzelf? Vriendin en fitgirl Soraya is al járen op zoek naar een leuke man, maar het lijkt alsof ze alleen maar hopeloze types tegenkomt. Samen komen ze op het idee om een flirtcursus op te zetten. Ted bedenkt een slim concept, het móét wel een succes worden. Dat niet alles zich laat plannen, merken ze allebei al snel. 

Voorgelezen door: Carly Wijs - Luistertijd: 7 u 8 m

Heb jij een van deze luisterboeken geluisterd? Of heb je nog een andere goede luistertip? Laat het ons dan hieronder weten!Reacties op: Ultieme feelgood luisterboeken van Nederlandse bodem

Meer informatie

Gerelateerd