Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Valentijn Publieksprijs: De boeken van de longlist #6

op 17 januari 2019 door

Vorige week plaatsten wij een artikel met de longlist van de boeken waarop kan worden gestemd voor de Valentijn Publieksprijs 2019. Een hele lijst, maar welke moet je kiezen? Misschien heb je al een favoriet en heb je je stem al uitgebracht, maar voor de twijfelaars hebben we alle boeken nog 1 x op een rijtje gezet met een korte samenvatting in zes losse blogs.

Vandaag de laatste serie van acht boeken.b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpg

- door Helma -

De boeken van de longlist deel 5

Lieve vrede - Ria van der Ven-Rijken

De roman Lieve vrede gaat over twee zussen die totaal verschillende levens leiden. In plaats van gelukkig te zijn met wat ze zelf hebben, streven ze na wat ze niet hebben. Ze staan er niet bij stil hoe het komt dat hun levens eruitzien zoals ze eruitzien; dat er misschien een goede reden is waarom dingen 'zo zijn gelopen'.

Gevangen vlinder - Sandra Berg

In Gevangen vlinder rent de tienjarige Cecelia een vlinder achterna, die ze wil vangen in een glazen pot. In plaats daarvan wordt ze zelf gevangen. Haar ontvoerster Viola houdt op haar eigen manier van Cecelia – ze geeft haar alles, behalve vrijheid. Ook andersom ontstaat er een soort liefde van Cecelia voor Viola, hoewel Cecelia blijft verlangen naar vrijheid. Gevangen vlinder is een psychologische roman van een auteur die meer en meer naam maakt in dat genre.

Liefde in Hongarije - Saskia Schouten

Als Bianca op een Hongaarse internetpagina haar droomhuis ontdekt, besluit ze om samen met haar vriendin Lavelle naar Hongarije te reizen. De tuin lijkt wel een oerwoud en het huis is ernstig vervallen, maar Bianca raakt meteen verliefd op het krot. Hier wil ze een pension beginnen! De verbouwing verloopt echter niet zoals gepland, er is iets raadselachtigs met het huis. Gelukkig zorgen een paar knappe mannen voor de nodige afleiding. Of toch niet?

Onvervangbaar - Simone Foekens

Als de jonge Elvira tijdens een avondje uit zoent met de getrouwde John, komt haar leven op zijn kop te staan. Hoewel zij niet wist dat hij getrouwd was, weet John het zo te draaien dat het allemaal haar schuld is. Te midden van al dat gedoe ontmoet ze Joris. Al snel blijkt dat hij haar een heleboel kan leren over het leven, en vooral dat niets ooit zwart-wit is.

Tweede kans - Simone Foekens

Tweede kans gaat over de jonge Roos-Marijn, die niet zomaar een tweede kans krijgt maar ineens wel drie tweede kansen. Op de liefde welteverstaan. Voor ze goed en wel toe is aan een nieuwe relatie, komen er verschillende mannen op haar pad. Allemaal hebben ze wel iets. En dan wil ineens haar ex haar ook nog terug. Simone Foekens heeft een luchtige roman geschreven vol wendingen.

b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpg

Een nieuw begin - Thea Zoeteman

In Nieuw begin van Thea Zoeteman-Meulstee woont Simone samen met haar beste vriendin Bianca tegenover het ziekenhuis waar ze werkt. Ze probeert haar moeilijke jeugd te verwerken, maar het verleden laat haar echter niet met rust: haar broer Ruben doet zijn uiterste best het contact te herstellen. Simone zit hier niet echt op te wachten, maar dan raakt ze opnieuw in de problemen en komt Rubens hulp als een geschenk uit de hemel. 
Nieuw begin is een optimistisch boek vol hoop en liefde, dat laat zien dat iedereen een tweede kans gegund is.

Moedig verder - Thea Zoeteman

Simone, de hoofdpersoon in Moedig verder van Thea Zoeteman-Meulstee, heeft een vreselijke jeugd gehad. Ze is jarenlang misbruikt door haar stiefvader en uiteindelijk leidde dat misbruik tot een zwangerschap, die ze met veel steun uit haar omgeving heeft voldragen. Haar dochter heeft ze na de geboorte afgestaan. Al deze gebeurtenissen hebben haar voor het leven getekend. Eén ding weet ze zeker: voor haar geen man meer. Zij blijft de rest van haar leven alleen. Maar dan verschijnt Jochem op het toneel en hij valt als een blok voor Simone. Helaas kan zij zich niet aan de liefde overgeven. Moedig verder is het tweede deel in de trilogie Een nieuwe morgen van Thea Zoeteman-Meulstee.

Smaak van liefde - Wilma Hollander

Suzan Lemstra is dik tevreden met haar leven. Ze heeft een goedlopend cateringbedrijfje, geweldige vriendinnen, de allerliefste én excentriekste tante, en ze woont in een schattig boerderijtje aan de rand van het bos. Aan een man heeft ze totaal geen behoefte - met een onbetrouwbare vader en gluiperige ex heeft ze haar portie wel gehad! Alhoewel, totáál geen behoefte? Wanneer ze na een duikeling in de beek wordt gered door een knappe donkere vreemdeling, krijgt ze het aardig warm. Ze wil dan weliswaar geen relatie, maar tegen een onenightstand zegt ze geen nee! Het blijft echter niet bij één nacht, en langzaam begint ze gevoelens te krijgen voor deze Lyam van Nes. Toch lijkt het alsof hij iets verborgen houdt. Wat is de reden dat hij halsoverkop zijn leven in Schotland achter zich liet en naar Beekbrugge kwam? Dan wordt het dorp opgeschrikt door een dramatische gebeurtenis - en wordt de prille relatie van Lyam en Suzan ernstig op de proef gesteld...

Smaak van Liefde is het eerste deel van de trilogie De rozen van Beekbrugge: drie beste vriendinnen, die met hun romantische avonturen aardig wat opschudding veroorzaken!

b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpg

Dit is de laatste serie van acht boeken van de longlist voor de Valentijn Publieksprijs 2019, op alphabetische volgorde van de voornaam van de schrijver of schrijfster. Zit je favoriet er bij? Dan kan je hier klikken om naar het stemformulier te gaan.  



Reacties op: Valentijn Publieksprijs: De boeken van de longlist #6

Meer informatie

Gerelateerd