Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We love Indie buddyread: Mijn hele leven lang van Emma Anna

op 24 januari 2019 door

In december deden we een interview met selfpubber Emma Anna en mochten we haar e-book Mijn hele leven lang verloten voor een buddyread. Priscilla en Stefanie schreven zich in voor de winactie en behoorden tot de gelukkige winnaars. Ze lazen het boek en bespraken het samen in een lezersbuddy. Lees hieronder wat hun ervaringen zijn.

0a4365562c26d79f2d35e2a1ca1963da.jpg

Over Mijn hele leven lang van Emma Anna

"Verliefd worden op een vriend. Dat komt wel vaker voor. Maar wat als die vriend ook de beste vriend is van je vader? Wat als die vriend toevallig je leraar is? En wat als hij achttien jaar ouder is, maar er is niemand anders met wie het zo goed klikt? Dat overkwam mij dus. Nu, bijna vier jaar later, blik ik terug op die vurige, intense en meest liefdevolle relatie. Na het nieuws dat ik van mijn moeder heb ontvangen, realiseer ik me dat ik misschien toch nog niet over hem heen ben..."
De negentienjarige Lynn is smoorverliefd op de vriend van haar vader, met wie ze een bijzondere band heeft. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Ierland, blijkt zij niet de enige te zijn die met haar gevoelens in de knoop zit...

4d557d048db3778cec0964b04165903a.jpg

 Kennismaking

Priscilla: Voor ons beiden is het de eerste keer dat we deelnemen aan een buddyread. Dit was voor mij wel even een beetje spannend! We kenden elkaar helemaal niet, hoe gaan we in contact komen met elkaar? Stefanie vond mij via Facebook Messenger en zo hebben wij elkaar op de hoogte gehouden m.b.t. de voortgang van het lezen en tussendoor ook wat we tot nu toe van het boek vonden! Het was leuk om te doen met iemand die je niet kent! Zij is een Nederlandse woonachtig in België en ik in Nederland.

Stefanie: Lang leve FB Messenger in dit geval! Het duurde eventjes voordat we de e-pub van het boek ontvingen. Priscilla had ondertussen via Instagram contact met de schrijfster, maar het e-book kwam al snel onze kant op. Zo konden we al snel beginnen met lezen!

Priscilla: Per toeval kwam ik erachter dat ik Emma Anna volgde via mijn Bookstagram account en raakten we in gesprek! Hartstikke leuk en handig zo bleek.

Cover

Priscilla: Ik vind het boek een mooie cover hebben, maar zelf had ik misschien iets fellere kleuren gebruikt voor de cover, dan valt het boek misschien net even iets meer op denk ik!

Stefanie: ik vind de kleuren op de cover ook iets te flets en zie ook liever felle kleuren of een romantische toepasselijke foto op een omslag.
Het getekende koppeltje komt wat kinderachtig over, maar dat spreekt misschien het publiek wel aan van het genre New Adult. Verder is er een wolk getekend waar regen uitvalt die een plas vormt onder het koppeltje. Dit slaat misschien op de problemen die Lynn en Stephan ondervinden in hun relatie en de tranen die er regelmatig aan te pas komen.
Heel toepasselijk zijn de groene klavertjes want deze verwijzen mooi naar Ierland waar een gedeelte van het boek zich afspeelt en Stephan ook vandaan komt. Vaag op de achtergrond zie je nog een silhouet van een kerk of gebouw. Dit slaat misschien op de wederzijdse interesse van Lynn en Stephan in oude historische gebouwen.

Priscilla: Zo uitgebreid als het antwoord van Stefanie had ik mijn antwoord even niet kunnen bedenken. Ik had eigenlijk vooral gelet op de kleuren van de cover niet zozeer de details! Leuk om er dan toch nog eens nader naar te kijken! 

0a4365562c26d79f2d35e2a1ca1963da.jpg

De schrijfstijl

Priscilla: Ik vond de schrijfstijl lekker vlot en de zinnen vloeiden mooi in elkaar over! Het was een duidelijk en boeiend verhaal! Ik stoorde mij soms in het begin wel aan 1 woord dat veelvuldig in het boek voorkwam. De eerste keer dat ik het las moest ik er erg om lachen. Uiteindelijk raakte ik er gaandeweg aan gewend en las ik erover heen. Als je overigens aan dit verhaal begint moet je in gedachten houden dat het een New Adult boek is, aan de schrijfstijl merk je dan ook dat dit op een iets andere wijze is geschreven dan andere romans. Ik vond dit overigens heel erg leuk! Het maakte dat ik mij nog meer in de hoofdpersonen kon inleven!

Stefanie: Haha, ik ben nu wel héél benieuwd welk woord jij bedoelt!
Het boek is in vlotte en simpele taal geschreven. Er worden veel moderne woorden gebruikt. Dit stoorde mij een beetje in het begin, maar later ben ik er aan gewend geraakt.
De intieme scenes worden wel héél erg uitgebreid omschreven en dit stoorde mij wat later in het boek. Soms heb ik gedacht “Vijftig tinten grijs is er niks bij”!
Ook vond ik het niet OK dat er vanaf de 1e keer onveilige seks in voorkwam; vooral niet voor een New Adult boek. De hoofdstukken zijn naar mijn mening te lang en daardoor leest het niet altijd even zo vlot. Het laatste hoofdstuk lees je afwisselend vanuit de visie van Lynn en dan weer van Stephan en dit is heel leuk gedaan. Van mij had de schrijfster dit bij ieder hoofdstuk wel mogen doen.

Priscilla: De intieme scenes waren inderdaad zeer uitgeschreven! Ik vond het leuk eindelijk eens een boek te lezen dat niet om de hete brei heen draait! De onveilige seks is mij niet bijgebleven, maar ik moet wel zeggen dat gezien de leeftijdsgeschiktheid van het boek, je er vanuit mag gaan dat een 18 jarige wel weet dat onveilig seks niet heel verstandig is.

Het verhaal, de hoofdpersonages en het plot

Priscilla: Niet eerder heb ik een verhaal gelezen waarin de hoofdpersonen een groot leeftijdsverschil hadden tijdens een romance. Voor mij was dit absoluut uniek. Dat maakte mij in eerste instantie ook juist zo enthousiast over dit boek! Ik vind het mooi dat een schrijver eindelijk eens afweek van de standaard verhalen. De hoofdpersonen zijn naar mijn mening ontzettend krachtig beschreven. Hun emoties en gedachten komen voor mij zo duidelijk over dat ik intens meeleefde met hen beide.
Het is verhaal was voor mij anders dan anderen verhalen. Niet alleen gezien het leeftijdsverschil tussen de hoofdpersonen maar ook door alle bijkomende aspecten. Het verhaal had voor mij dan ook diverse verassende wendingen en het plot was tot op het laatste moment voor mij onduidelijk en dus verassend. Juist vanwege dat leeftijdsverschil ging ik mijzelf afvragen: “Gaat dit goed komen en zo ja, hoe dan?”.
Zonder spoilers te verklappen, er zat voor mij een moment in het boek dat zich afspeelde tussen de hoofdpersonen waarbij de tranen letterlijk over mijn wangen stroomden. Voor mij kwam dit onderwerp dicht bij iets van mijzelf. En dat was ook het moment waarop ik besefte dat ik fan ben van dit boek!

Stefanie: Het verhaal begint eerst met 1 hoofdstuk in de huidige tijd en flitst dan 3 jaar terug. Al die tijd hoop je, door hetgeen je hebt gelezen in het 1e hoofdstuk, dat Lynn en Stephan samen komen maar vooral blijven. In het laatste hoofdstuk kom je daar pas achter. Hopelijk zonder teveel spoilers: heel mooi vond ik de plaats en vorm van een tatoeage die Lynn heeft laten zetten n.a.v. een gebeurtenis halverwege het boek.
De problemen rondom het grote leeftijdsverschil zijn goed uitgewerkt.
De hoofdstukken in Ierland vond ik heel leuk, mede door de uitstapjes naar ruïnes die Lynn en Stephan maken. Meestal heb ik de bezochte locaties gegoogled en dan kwam voor mij het verhaal nog meer tot leven.
De hoofdpersonages vind ik goed uitgewerkt. Aan Lynn merk je, vooral in het begin, dat het nog een jong meisje is met haar onzekerheden. Aan het eind van het boek wordt ze al een stuk volwassener neergezet. Ik vond het opvallend dat ze weinig vriendinnen heeft van haar eigen leeftijd. Maar waarschijnlijk komt dit doordat ze veel optrekt met de (grote) vriendengroep van haar ouders waaronder ook Stephan behoort.
Stephan vind ik soms ongeloofwaardig. Vooral hoe hij halverwege het boek een radicale en belangrijke beslissing neemt. Voor zijn leeftijd vond ik hem te onzeker overkomen.

Priscilla: Die tatoeage! Inderdaad! Die heeft mij wel geïnspireerd overigens.

0a4365562c26d79f2d35e2a1ca1963da.jpg

Conclusie

Priscilla: Ik denk dat ik over mijn conclusie kort maar krachtig kan zijn; 4 sterren. En ik ben benieuwd naar het vervolg Wintertranen.
Lees hier mijn recensie.

Stefanie: Het is best een leuk verhaal met zeer sympathieke personages en een goed en geloofwaardig onderwerp. Wel merk je goed dat het een boek is voor jongvolwassenen, behalve de intieme scenes dan. Ik geef het boek daarom dan ook 3 sterren.
Aan het eind krijg je nog een heel klein stukje te lezen over het vervolg op dit boek, dit heeft me toch wel nieuwsgierig gemaakt.
Lees hier mijn recensie

Wij danken Priscilla en Stefanie voor hun leuke buddy-read. Goed gedaan dames.

Heb jij al eens iets gelezen van Emma Anna, of ben je nog nu nieuwsgierig geworden naar deze schrijfster en ga je het boek nu op je NTL lijstje zetten? Laat een reactie achter onder deze blog. Wij zijn benieuwd.



Reacties op: We love Indie buddyread: Mijn hele leven lang van Emma Anna

Meer informatie

Gerelateerd

Over