Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

WLFG en de Hebban Reading Challenge

op 31 augustus 2017 door

De reading challenge die Hebban voor dit jaar heeft bedacht is de landen challenge. Door het lezen van boeken reis je als lezer bijna ongemerkt de hele wereld rond. Voordat de challenge er was, stonden wij daar helemaal niet zo bij stil.
Nu het jaar alweer over de helft is, besloten wij van We Love Feelgood eens te kijken hoe het staat met het reizen per boek.

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgSanne:
Inmiddels heb ik mijn doel van dit jaar al ruimschoots gehaald, hoewel ik nog maar 20 landen heb "bezocht". De fictieve confetti kwam eind juni over mijn beeldscherm geschoten en dan dacht ik oprecht dat ik mijzelf aan het einde van vorig jaar had uitgedaagd! 40 boeken was mijn uitdaging. Ik verwachtte net niet op een boek per week uit te komen. Maar doordat ik in de uren dat ik geen boek kan vast houden, veel naar luisterboeken luister, is mijn aantal verslonden boeken gestegen. Ik heb dit jaar al veel feelgood boeken verslonden. De drie boeken die mij het meest zijn bijgebleven en die alle drie ook vijf sterren kregen zijn: De geheime vrouw van Gill Paul, De jasmijnzussen van Corina Bomann en Het huis op de heuvel van Eve Chase. Alle drie zijn het boeken waarin heden verleden is verweven en een deel van de geschiedenis vertellen en goed voor een bezoekje aan de landen: Amerika, Engeland, Duitsland en Vietnam.

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgMarieke:
De Hebban challenge begon voor mij met het kiezen van het aantal boeken dat ik dit jaar wilde gaan lezen, daarna heb ik pas gekeken naar de landen challenge. Ik besloot om de boeken er niet specifiek op uit te kiezen, maar gewoon te lezen wat er op mijn pad kwam en waar ik zin in had. Dat gaf rust.

Door het willekeurig lezen, en maar zien in welke landen ik uit zou komen, heb ik toch diverse bijzondere landen aangedaan: Peru, Malediven, Mexico, Thailand, maar natuurlijk veel vaker USA, Engeland en Nederland.
Boeken die indruk gemaakt hebben zijn Seringenmeisjes - Martha Hall Kelly, De geheime vrouw - Gill Paul, Bloesem in de sneeuw - Sarah Jio en Het eiland - Victoria Hislop.
Ik zit nu op 72% van mijn challenge en ga de 100% dus wel halen.

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgMarleen:
Ik hou tijdens het lezen eigenlijk nooit bij in welke landen ik ben geweest. Ik doe dan ook niet actief mee met de landenchallenge. Wel gaat mijn normale reading challenge (om dit jaar 120 boeken te lezen) wel erg goed. Vooral op vakantie in juli heb ik een behoorlijke slag kunnen slaan en loop ik nu zo'n 8 boeken voor op schema. Dat scheelt aardig, aangezien ik de afgelopen weken in een leesdipje was beland. Geeft toch iets meer ademruimte. Hopelijk is mijn leesdipje vanaf morgen, met de start van #leesuiteigenkast weer helemaal voorbij en kan ik dus een mooie maand ingaan met alllemaal eigen boeken. 

Om toch nog eventjes wat landen te noemen, heb ik mijn lijst met gelezen boeken erbij gepakt. Van de 85 boeken die ik dit jaar heb gelezen spelen de meeste zich af in Nederland of de Verenigde Staten. Daarnaast ben ik met De strijd om Verona van Melinda Taub ook afgereisd naar Italië en een gedeelte van Het jaar naar jou van Mike Gayle speelde zich af in Australië. Met de thriller Ik zie jou van Clare Mackintosh reisde ik door de metro van London, met Zout van de zee van Ruta Sepetys door Duitsland en met Verraad van Abigail Haas kwam ik in Aruba terecht. Toch nog een behoorlijke wereldreis, zou ik zeggen! 

e1a999c6ce886cd372a2960eba66c3ca.jpg

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgNathalie:
Voor 2016 had ik me voorgenomen om 50 boeken te lezen. Ik telde nooit hoeveel boeken ik per jaar las en was heel benieuwd hoe ver ik zou komen. Uiteindelijk las ik in dat jaar 77 boeken.
Het leek mij een mooie uitdaging voor 2017 om voor de 80 boeken te gaan. En ik lig goed op schema, ik zit nu op de 60.
Het viel me dit jaar wel op dat ik heel veel boeken heb gelezen, die wel leuk waren, maar geen wow effect gaven.
Gelukkig heb ik wel een paar pareltjes mogen lezen, zoals de meisjes van Manhattan van Fiona Davis. Verder vind ik Fangirl van Rainbow Rowell, Aanpakken van Sophie Kinsella en Laat me gaan van Gayle Forman de mooiste boeken die ik tot nu toe heb gelezen.
De landenchallenge ben ik mee gestopt. Er zaten landen bij die voor mij onhaalbaar waren en heb na 3 maanden besloten dit los te laten en ook niet meer bij te houden. Ik hou van Feelgood en de meeste Feelgood boeken spelen blijkbaar toch af in Ierland, Engeland, Frankrijk en Amerika.

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgDiana
Een van mijn favoriete bezigheden is reizen. Helaas laat de tijd en mijn inkomen dit te weinig toe, dus ik doe het naar mijn idee veel te weinig. Toen Hebban de landenchallenge aankondigde, was ik dus enorm blij. Ik had er nooit aan gedacht om bij te houden naar welke steden ik reis tijdens het lezen. Ik ben het vanaf januari dan ook goed bij gaan houden. Inmiddels ben ik in veel landen geweest: Nederland, België, Frankrijk, United Kingdom, Ierland, Duitsland, Zwitserland, USA, Rusland, China, Spanje, Malediven, Litouwen, Moldavië, Turkije, Tjechië en Canada. Ik hoop voorlopig nog niet uitgereisd te zijn. De verrassing van dit jaar op reisgebied was De geheime vrouw van Gill Paul. Met haar bezocht ik veel onbekende landen. Aanrader dus!

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgHelma
Ik hou alleen het aantal boeken bij dat ik lees en doe niet actief mee aan de landenchallenge. Eerlijk gezegd weet ik van de meeste boeken niet eens meer waar het zich heeft afgespeeld. Voor wat betreft het aantal boeken, lig ik aardig op schema. Ik heb voorzichtig ingezet op 60 boeken en daarvan heb ik er nu 45 gelezen. Dus met nog slechts 15 boeken te gaan, ga ik dat ruim redden.
Om toch een beetje een idee te krijgen van de landen die ik al lezend heb bezocht, ben ik toch nog maar eens mijn boekenkast ingedoken. Daar stond ik toch al voor om mijn stapeltje uit te zoeken voor de Lees-uit-eigen-kast maand, dus dat kwam goed uit. Ik kwam op de volgende landen uit:
Nederland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Italië, Duitsland, België, Verenigde Staten, Engeland, China, Peru, Zweden, Georgië en Australië.
Dit lijstje is lang niet compleet, maar bevat wel heel mooie boeken. Zoals De Johansons van Carla de Jong (Nederland), Recepten voor liefde en moord van Sally Andrew (Zuid-Afrika) en  De lange dagen van Castellamare van Catherine Banner (Italië). Als ik even buiten het feelgood genre kijk heb ik ook enorm genoten van Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili (Georgië) en Het Dossier van Anya Niewierra (Duitsland). Maar eigenlijk heb ik van alle boeken die tot nu toe gelezen heb genoten en ik twijfel er niet aan dat ik dat blijf doen. Want de boeken die nog op mijn NTL-stapel liggen voorspellen niets dan goed! Dus ik lees vrolijk verder en reis virtueel verder de wereld rond.

e1a999c6ce886cd372a2960eba66c3ca.jpg

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgLore
Net zoals afgelopen jaar, was mijn doel opnieuw 60 boeken lezen. Net zoals veel feelgood-dames heb ik niet echt bijgehouden welke landen ik bezocht. Mijn challenge bestaat vooral uit het aantal boeken dat ik lees. Ondertussen heb ik 48 boeken gelezen. Door een grote leesvakantie loop ik een beetje voor op schema. 

Om toch een beetje in de landenchallenge te blijven heb ik toch enkele landen kunnen uitvissen. Zo ben ik met Een lucht vol Franse dromen van Michelle Visser in het heerlijke Frankrijk geweest. Met Harry Potter beleefde ik een leuke tijd op zweinstein en met de Q-serie ging ik op reis naar verschillende landen, maar vooral Nederland bezocht ik met deze boeken. Over het algemeen zijn de Verenigde Staten en Nederland belangrijke bestemmingen in mijn boeken. 

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgJanneke
Ik vind het altijd erg leuk om aan een een leeschallenge mee te doen, alleen heb ik niet specifiek gelet op de landen waar deze boeken zich afspelen. Ik kies liever boeken uit die ik graag wil lezen of die ik spontaan tegenkom! Aan het begin van het jaar heb ik de teller op 52 boeken gezet. Dus ongeveer een boek per week. Ondertussen heb ik 31 boeken gelezen dus dat gaat prima! Misschien iets achter op schema, maar tijdens mijn vakantie maak ik altijd een flinke inhaalslag. 

De boeken die ik tot nu toe heb gelezen, spelen zich voornamelijk af in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten. Maar Austrialie, Nieuw-Zeeland, Saoedi–Arabië en Ierland staan er ook tussen. Echte toppers voor mij zijn tot nu toe: Twintig regels liefde van Rowan Coleman, Voor wie ik heb liefgehad van Marcel Vaarmeijer, Kleine wonderen van Stephanie Knipper en Donkerblauwe woorden van Cath Crowley. 

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgMandy
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet mee doe aan de landenchallenge, maar uiteraard wel aan de Hebban Reading Challenge. Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan en toen haalde ik de 54 boeken. Ik bedacht dat een boek per week dus sowieso haalbaar moest zijn. Vandaar dat ik mijn doel had ingesteld op 52 boeken. Inmiddels heb ik er 50 gelezen en we hebben nog wat maanden te gaan! De feelgoodclub en met name de buddyreads helpen daar enorm bij. De landen die ik over het algemeen heb bezocht tijdens het lezen zijn Nederland, Engeland en de Verenigde Staten.

De boeken die ik dit jaar (tot nu toe) 5 sterren heb gegeven zijn: De aanslag van Harry Mulisch, Een aap op de wc van Joukje Akveld, Ginny Moon heeft gelijk van Benjamin Ludwig, Scoop! van Iris Houx, Vijftig tinten donkerder van E.L. James (ja, sorry, ik ben fan), Ik zie je tussen de wolken van Maren Stoffels en Harry Potter en de relieken van de dood van uiteraard J.K. Rowling.

51a3d6080655acd56fff7a98ba105e10.jpgRenate:
Door de hebbanreadingchallenge houd ik wel heel goed bij hoeveel boeken ik lees, mijn doel was om 50 boeken te lezen dit jaar, maar dat gaat zeker lukken zit nu al op 44.
Dus die 50 moeten zeker gaan lukken als je nagaat wat voor boeken er nog op de stapel liggen.
Probeerde wel goed bij te houden waar ik in de boeken ben geweest, maar dat was toch moeilijker dan ik dacht.

Nu zit ik in de sneeuw in Seattle door het boek Bloesem in de sneeuw van Sarah Jio.
hiervoor zat ik in Florence van de Medici Familie van Matteo Strukul, erg leuk om te lezen over een stad waar je zelf geweest bent.
Berlijn heb ik ook nog eventjes aan gedaan door het boek Negendoder van Ule Hansen.
Maar de meeste boeken die ik lees spelen zich toch af in de Verenigde Staten, Engeland maar ook ons eigen kikkerlandje.
Hoop al lezende deze 3 laatste maanden van het jaar nog op hele mooie plaatsen te komen.

Houd jij bij naar welke landen je reist met je boeken? Welke bijzondere landen heb je bezocht? Wij zijn benieuwd.



Reacties op: WLFG en de Hebban Reading Challenge

Meer informatie

Gerelateerd