En toen was ik opeens auteur..

op 23 augustus 2018 door

In de winkels

Na vijf jaar bloed zweet en tranen is het zo ver, ons eerste boek ligt in de winkels. Figuurlijk dan, want omdat we het zelf hebben gepubliceerd is hij alleen online te bestellen en ligt het boek dus niet letterlijk in de winkels. Maar goed, je moet ergens beginnen en dit is een goed moment voor de volgende droom: een boek in een echte boekhandel. Uitgegeven door een grote uitgever. En dan nog het liefst in de top 10 natuurlijk. En vertaald, over de hele wereld te lezen.

Vertaling

Want dat is nog wel een dingetje. "Een jaar uit een rugzak" schreven we vooral voor onszelf. In de tweede plaats schreven we het voor onze vrienden, familie en voor onze dochter die nu nog te jong is om te kunnen lezen, maar hopelijk over een jaar of tien onze avonturen verslindt en geïnspireerd raakt om haar dromen te volgen. Anderen die graag ons boek willen lezen zijn de mensen met wie wij het avontuur gedeeld hebben. Vrienden uit Zwitserland, Duitsland, de Verenigde Staten en uit zoveel andere landen. We hebben al de vraag gekregen of we hem niet ook in het Engels kunnen uitgeven, maar dat is voor nu een brug te ver. We hebben al vijf jaar gedaan over dit boek, ik durf er niet over na te denken hoe lang het zal duren om het te vertalen. Het is fijn om dit hoofdstuk af te sluiten en weer tijd te hebben voor nieuwe projecten.

Bloed, zweet en tranen

Terug naar het bloed, het zweet en de tranen. Bloed vloeide door papercuts tijdens het vele printen, verbeteren en nogmaals printen. Er werd zoveel geprint dat de printer ermee ophield en we een nieuwe hebben moeten kopen. Tranen tijdens het ophalen van herinneringen. Tijdens het lezen van dat laatste hoofdstuk wat nu, vijf jaar later, nog steeds zoveel emoties oproept. En zweten doe ik nog steeds elke keer als ik zie dat er weer een boek is verkocht. Want hoewel dat vooral heel erg leuk is, is het ook een beetje eng natuurlijk. Wat als mensen het niets vinden? Maar dat is de perfectionist in mij.Reacties op: En toen was ik opeens auteur..

Gerelateerd

Over

Robin Warnars-Geerlings

Robin Warnars-Geerlings

Lezen, reizen en lezen over reizen zijn mijn grote passies. Ik lees van alles en wissel romans en klassiekers af en toe af met een snelle thriller. Het liefst in de originele taal (Engels of Nederland...