Uit de anonimiteit

op 05 juli 2018 door

Ik ben al ruim 1,5 jaar actief op Hebban. Onder een valse naam weliswaar, want iedereen weet: wat je op internet schrijft blijft voor eeuwig ergens in de cloud rondzwerven. Tot nu toe beviel me dat prima, ik kan schrijven wat ik wil zonder dat het direct aan mijn naam gekoppeld wordt. Tot vandaag. Mijn boek komt binnenkort uit en het proefexemplaar is onderweg. En nu realiseer ik me dat het opeens helemaal niet meer handig is om anoniem te zijn. Als schrijver wil je juist dat mensen je naam kennen. Daarom kom ik vandaag uit de anonimiteit. 

Jullie kennen mij misschien als Fiona, maar eigenlijk heet ik Robin. En het boek wat uitkomt is niet alleen van mij, maar heb ik samen geschreven met mijn man. Hij heeft jaren geleden als self-pubber al eens een boek uitgegeven, voor mij is het allemaal nieuw. Het afronden van een project dan, niet het schrijven zelf. Schrijven doe ik al sinds ik op mijn tiende met mijn beste vriendinnetje een eigen tijdschrift uitgaf. We hadden drie betalende abonnees: onze juf, een opa en een tante. 

Vijf jaar geleden maakte ik met mijn man een reis om de wereld en als schrijver legde ik alles in dagboeken vast. Beschrijvingen van natuur en cultuur tot wat we die dag aten. Om na thuiskomst uit het zwarte gat wat ‘Heimwee’ heet te klimmen begonnen we de dagboeken samen om te vormen tot boek. Voor onszelf, voor onze dochter en hopelijk als inspiratiebron voor anderen. Het boek is niet perfect, verre van zelfs. Maar het is van ons. En het is af. En dat alleen al is een feestje waard.Reacties op: Uit de anonimiteit